Ege Postası
Geri

YGS heyecanı bitti, şimdi sıra sonuçlarda

İZMİR’de Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 67 bin 391 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Geçen yıllarda meydana gelen kopya skandalarından sonra öğrenciler güvenlik güçleri tarafından didik didik arananarak salonlara alındı. Sınava giren çocuklarını bekleyenlerden bazıları dua etti, bazıları piknik yaptı.
YGS heyecanı bitti, şimdi sıra sonuçlarda
Haberler / Güncel
24 Mart 2013 Pazar 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan YGS heyecanı İzmir’de de başladı. 67 bin 391 adayın ter döktüğü sınav öncesinde öğrenciler ve veliler sabahın erken saatlerinde itibaren sınava girecekleri merkezlerin önünde beklemeye koyuldu. Soruların tek oturumda 160 dakikada cevaplanacağı sınav öncesi öğrenciler sıkı kontrolden geçirilerek salonlara alındı. Bazı öğrencilerin uyarılara rağmen yanlarında getirdiği kalem, silgi, peçeteler güvenlik güçleri tarafından sınav salonuna girmeden önce çöp kutularına bıraktırıldı. Sınava başörtüsüyle gelen öğrenciler, kadın polisler tarafından kulak ve saç diplerine kadar kontrol edildi. Sınavın başlamasının ardından okullar ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Çocukları sınava giren aileler, yanlarındaki getirdikleri sandalyeleri çimlerin üzerine koyup oturdu, bazı veliler güneşin keyfini çıkardı, piknik yaptı. Çocuklarını bekleyenlerden bazıları Kuran-ı Kerim okuyup, dua ederken, örgü örerek vakit geçirenler de oldu.



Sınava giren öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlenen velilerden Meral Baydar, "Bu sene oğlum ilk defa sınava giriyor. En az onun kadar ben de heyecanlıyım. Bütün sene çok çalıştı ve emek verdi. Umarım başarılı bir şekilde sınavını geçirir ve güzel bir üniversite kazanır. Çocuklarımız ile birlikte ben de bütün sene emek verdim. Umarım çocuğumun da benim de emeğim boşa gitmez. Sınava gireceği için hiç baskı yapmadık. Sınavda sağlıklı kararlar vereceğini düşünüyorum. Allah kimseyi utandırmasın" dedi.







YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası