Ege Postası
Geri

'Gülen, Türkiye'ye Humeyni gibi gelecekti!'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen ile 2011 yılında yaptığı bir görüşmeyi anlatarak, "Bir gün Türkiye'ye Humeyni gibi gelecek, İstanbul'a bir uçak inecek, 7 milyon kişi kendisini karşılayacak, 100 milyar dolar sermaye ile Türkiye'yi ele geçirecekti" dedi.
'Gülen, Türkiye'ye Humeyni gibi gelecekti!'
Haberler / Politika
20 Ağustos 2016 Cumartesi 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ndeki muhtarlarla biraraya geldiği toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu'na seçildiğini açıkladı. Özdağ, komisyon için belirlenen 9 kişinin Türkiye'nin en uzun gecesini araştıracağını söyledi. Yapının geçmişte kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Özdağ, "Milletvekili olurken bu yapı bize yardımcı oldu. Biz bunların görünen kısmına övgüler yağdırdık mı yağdırdık. Ama o zaman şunu gözlemledim. Devleti yönetmek istiyorlardı ve 'Bunlar bize yardımcı oldular ama bürokrasi bizden olsun istiyorlar' dedim. Bunları söyledikten sonra milletvekili olmamam için ellerinden geleni yaptılar. Fethullah Gülen bir gün Türkiye'ye Humeyni gibi gelecek, İstanbul'a bir uçak inecek, 7 milyon kişi kendisini karşılayacak, 100 milyar dolar sermaye ile Türkiye'yi ele geçirecekti" diye konuştu. 

GÜLEN'E "DÖNÜN" ÇAĞRISI

Yapının iki gruptan oluştuğunu ve iyi niyetli insanların da olduğunu savunan Özdağ, "İyi niyetli insanlar var, okul, yurt ve cami yapılmasını isteyen insanlar var. Bir de hesabı olanlar var. Samimi insanlara diğerlerinden ayrılmaları için çağrı yaptım. 2011 yılının son aylarında kendisiyle birebir yaptığım bir görüşmede, Fethullah Gülen'e 'Türkiye'ye dönün' çağrısı yapmıştım. Yüzüne karşı söyledim. 'Türkiye size mahkemesi yok, niye gelmiyor diyor' dedim. 'Gelmeyeceğim' dedi. '3 dönem yasağı kaldırılmalı, 3 dönem daha AK Parti iktidarda kalmalı. Gelirsem başınızdaki belaları köpürtürüm' dedi. Ben de 'Gelin, başımızdaki belaları beraber paylaşalım, acıları paylaşalım. Gelin cemaatinizi kontrol edin. Cemaatiniz kontrol dışı olmaya başladı' dedim. Bunu kendisinin yüzüne söyledim" dedi.

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlarda AK Parti'den olan kişilerin neden gözaltına alınmadığına yönelik soruyu cevaplandıran Özdağ, "Olağanüstü hal dönemi yaşıyoruz. Zaman zaman yanlışlıklar, eksiklikler olur. Zaman içinde kurunun yanında yaşın yanmaması için çaba sarf edeceğiz. 17-25 Aralık öncesi onların okullarına gitmek, gazetelerine abone olmanın suç olmadığını düşünüyoruz. Ama 17-25 Aralık'tan sonra hala bu yapının içinde olup, derneklere üye olanlar, abilik ablalık yapanların suç işlediklerini düşünüyoruz. Etkin pişmanlık yasası çıktı. Kim ne biliyorsa söylesin. Bunları söylerlerse kendileri için de iyi olur. Vatandaşlar da ihbarlarda bulunsun. Ama emin olmadıkları ihbarlarda bulunmasınlar" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası