Ege Postası
Geri

'Fırat Kalkanı' harekatına katılan birlikler

Askeri kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlatılan askeri harekata katılan birlikler
'Fırat Kalkanı' harekatına katılan birlikler
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Askeri kaynaklar, Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlatılan askeri harekata, piyade birlikleri (mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri, geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları ile İHA’ların katıldığını belirtti.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, Suriye hudut hattında şu anda Kara ve Hava Kuvvetlerine ait unsurların büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiği vurgulanarak, “Piyade birliklerimiz (Mekanize ve havan unsurları dahil) Tank ve Topçu Birliklerimiz (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birliklerimiz, harekatta hayati önemi haiz olan muhabere birliklerimiz, lojistik destek unsurlarımız, Hava Kuvvetlerimizin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) bir bütün halinde harekatın başarısı için büyük bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar" denildi.

Açıklamada, "Her birinin faaliyeti diğerlerinin başarısı için hayati önemdedir. Şu ana kadar Hava Kuvvetlerimizce 12 hedef vurulmuş ve tam isabet teyidi alınmıştır. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarımızla açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası