Ege Postası
Geri

8. Günde Uğur İnan Atmaca'nın o sözlerine tepki: Kimin kaç kuruşluk kalibresi olduğunu herkes biliyor

TV35 ekranlarında yayınlanan 8. Gün programında gündem Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın Karşıyaka Belediyesi’nin kendilerine yardım yapmaması hakkındaki açıklamaları ile AK Parti Gaziemir Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın medya kurumlarına hakkında olumlu haber yapmaları için maddi kaynak yarattığı şeklindeki mesajları oldu.
8. Günde Uğur İnan Atmaca'nın o sözlerine tepki: Kimin kaç kuruşluk kalibresi olduğunu herkes biliyor
Haberler / Yerel Politika
20 Mayıs 2020 Çarşamba 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TV35'te yayınlanan 8. Gün programında Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı İzmir kamuoyundaki son gelişmleri değerlendirdi. 

Umutoğulları, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın açıklamalarıyla kamuoyunu yanılttığını savunarak, “Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı doğruyu söylemiyor. Kandırıyor kamuoyunu. Yanıltıyor. Yalan söylüyor diyeceğim de yakıştıramıyorum” dedi.

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da, “Bu kadar başarısızlık ve yanlış giden şey var. Ama belediye başkanına iki tane eleştiri yaparak hatta hedefe koyarak temize çıkma şansın var m? “ diye sordu.

AK Parti Grup başkanvekili Uğur İnan Atmaca’ya da sert tepki gösteren Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, Atmaca’yı özür dilemeye çağırdı.

Gaziemir'de AK Parti Grup Başkanvekili bir açıklama yapmış. Başkan Halil Arda'da 'gerekirse ben cebimden öderim' demişti. AK Partili Atmaca da, 'yalan üzerine kurduğun saltanat çökecek. Boşuna medyaya para yedirme' diye yazmış' bugün de. Herhalde kendi para alıp yiyerek bir şey yaptığı için gazetecileri suçluyor. Kimin kaç kuruşluk kalibresi olduğunu herkes biliyor."

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Bir spor kulübü başkanının neden böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu konuşacağız. Spor kulübünün Karşıyaka Belediyesi ile yaptığı açıklamaya bakalım.

Adem Nakçı: Karşıyaka Çarşı Grubu’nun bir açıklaması var. Tribün başkanın tam tersini düşünüyor. Bir belediye başkanının neden hedef gösterildiğini anlamıyoruz. Cemil Başkan kutsal topraklarımızın ve tüm kentimizin ihtiyaçları için göreve gelmiş bir belediye başkanıdır vesaire demişler. Herhalde Turgay Başkanın şey korkusu var, karşıma rakip aday çıkarır mı diye.

CEMİL TUGAY İYİ BİR KARŞIYAKALIDIR

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka Belediyesi’nin belediye başkan yardımcısının yapmış olduğu bir açıklama vardı. Biz diyor Adem Bono’nun parasını biz veriyoruz. Bunun yanısıra birkaç diğer oyuncunun parasını da belediye spor veriyor. 25 bin ira bilet alınmış. 117 bin lira pirim ödenmiş. Tesislere yapılan yatırımları saymıyorum hele. Karşıyaka Mustafa Kemal Spor Salonu’na yapılanların, Karşıyaka Spor Kulübü’ne tahsis edilmemesi bile.. Sayın başkan diyor ki, geçmiş dönemdeki belediye başkanlarıyla da zaman zaman kulüp ve başkan arasında tartışmalar yaşanırdı. Ama şunu söyleyeyim, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay iyi bir Karşıyakalıdır. Göztepe ve Altay kulüp başkanları. Bir de Karşıyaka Spor Kulübü başkanı. Göztepe Stadı bitti m? Bitti. Maçlar oynanıyor. Altay’ın Alsancak’taki stadı bitmek üzere. Altay ikinci ligden Bank Asya’ya çıktı. Sen hiç Göztepe, Altınordu, Altay ya da diğer kulüp başkanlarının bu belediye başkanı bize yardım etmiyor dediğini gördün mü' Yok. Şimdi Göztepe stadını bitirmiş, takımı süper lige çıkarmış. Altay Spor Kulübü geldiğinde kötü durumdaydı. Sıkıntılı günler yaşanmasına karşın sportif bir başarı var. Şimdi Karşıyaka’da Turgay Başkan, kendisini hangi sportif başarıya koyacak. Mesela Karşıyaka Basketbol takımına başkan ciddi bir yatırım yaptı. Futbol ve diğer takımlara para bulunamazken. Yaşar Holding’in de tabi ciddi desteği var. 15 trilyon destek olacağını ifade etmiş. Ancak başkanın 40-45 milyonlu takım kurduğu şeklinde bilgi var. İkincisi, bütün kulüplerin sportif başarıları futbol takımına endekslidir. Karşıyaka Spor Kulübü’nü, bir kulüp başkanı sürekli sağdan soldan para dilenen bir takım görüntüsü vermesinden başkanın uzaklaşması lazım.

'BİZ HALA STAT YAPILACAK MI'' DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Bütün bunları yapıyor sayın başkan. Asıl tehlikeli şey kulübün siyasallaşmaya doğru gitmesi. Bir kulüp başkanı, maça gelebilecek bürokrat ve üst düzey yöneticilere pozisyon ve konumlarına göre bir protokol listesi yaparsın. İlk tartışma zaten oradan başlıyor. Sayın başkan AK Parti’nin ilçe başkanı dahil olmak üzere il başkanı ve milletvekili gelirken kapıda karşılayıp, ağırlarken CHP’li siyasetçiler biraz daha protokolden uzak ağırlıyor. Asıl tartışma burada başlıyor. Karşıyaka Spor Kulübü’ne bütün siyasiler yardım etsin. Karşıyaka Belediyesi de yardım etsin. AK Parti de yardım etsin. Binali Yıldırım bakan iken de geldi değil m? Başbakan iken de geldi. Ne yapaca? Stada başlandı. Açılan davalarla durdu. Sonra tekrar. Göztepe ve Altay’ın stadları bitti. Biz hala stat  yapılacak mı diye düşünüyoruz.

Peki sayın kulüp başkanının Karşıyaka Belediye Başkanı kulübe yardım etmiyor ama kulübün formasını her gelene veriyor diye bir açıklaması var ya. Önce hak edeceksin sonra vereceksin diyor. Acaba kulüp başkanı ne kadar hak etmiştir kulüp başkanlığın? Stadı yaptıramamışsın. Senin ezeli rakibin muhteşem bir stat yaptırmış. O yaptırmış sen yaptıramamışsın. Çıt yok. Bir tane açıklama yok. Ankara’ya gidiyor geliyorsun. Ne için gittiğin belli değil. Ona sorarsan bakanlıklarla görüşmeye gidiyor. Peki bununla ilgili bir açıklaman var m? Hiçbir bilgi yok. Taraftar dernekleri, STK’lar var. Bu kadar hassas bir konuda tek bir açıklaman yok.

Daha da vahimini söyleyeyim. Yelken kulübü de Karşıyaka’nın. Orasını Karşıyaka’nın elinden almışlar. Yelken kulübü kapatılmış. Haberin var m? Sözleşme yenilenmemiş. VAR mı sayın başkanın bir açıklamas? Yelken Kulübü niye kapatıld? Niye bir tek kelam yok.

BELEDİYE BAŞKANINI HEDEFE KOYARAK TEMİZE ÇIKMA ŞANSIN VAR MI'

Adem Nakçı: Bu kadar başarısızlık ve yanlış giden şey var. Ama belediye başkanına iki tane eleştiri yaparak hatta hedefe koyarak temize çıkma şansın var m? Yaşar Holding birgün çıkıp bir şey dedi m? Senin en büyük taraftar grubun karşı çıkıyor. Sen belediye başkanını hedef alamazsın diyor. Daha kötü bir durum var.

Mithat Umutoğulları : Ben Karşıyaka Belediye Başkanı olsam. Bu kulübe yardım etmiyorsun, Adem Nakçı ya da yönetmen kulüplere yardım ediyor dese içten içe size karşı bir tavır alırım. Çiğli Belediye Başkanına sor dedim sana.

KANUNEN ELİN KOLUN BAĞLI

Adem Nakçı: Birebir konuştuğumuzu söyleyeyim. Maçlarda biz de bilet alıyoruz dedi. Karşıyaka Spor’un tesisleri Çiğli sınırları içinde. Bakım ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz dedi. Eskiden belediyeler kulüplere iyi yardım yapardı. Sonra bir kanun geldi. Bütçesinin binde biri oranında yardım yapabilir diye. Ama amatör branşlara diyor. Profesyonel takımlara veremezsin diyor. Çiğli Belediyespor’a nasıl zor şartlarda destek olduğumuzu bilse diyor. Cemil başkan istese de veremez diyor bu rakamları. Çünkü kanunen elin kolun bağlı.  Buradan ekmek çıkmaz ona.

Mithat Umutoğulları: Stadla ilgili bir kere iktidarı eleştirmesi lazım. Cemil başkan gelir gelmez ne gerekiyorsa yapalım dedi. AK Parti de çıktı CHP’li belediye başkanını eleştirdi. Karşıyaka Spor Kulübü siyasi malzeme olmamalı.

Adem Nakçı: Karşıyaka Spor Kulübü o stadı yapmış olsaydı tribün geliri elde edecekti. Stadın dibine birkaç mekan açılacaktı. Onların kirasından gelir elde edecekti. Maç olmadığı zamanlar otopark olarak kullanıp gelir elde edecekti. Sayın başkan mücadele etseydi, bugün yok Cemil Tugay şunu yapmadı, yok Utku Gümrükçü şunu vermedi hiçbir şey demezdi.

"BÜYÜKKARCI DOĞRUYU SÖYLEMİYOR"

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı doğruyu söylemiyor. Kandırıyor kamuoyunu. Yanıltıyor. Yalan söylüyor diyeceğim de yakıştıramıyorum. Karşıyaka Spor Kulübü’nü güçlendiriyor belediye diyor. Yav protokol yapmışlar. O oyuncular pilot takımda oynayabiliyor. Bu oyuncular aşama kaydediyor. O kulüpte kalsa kulüpte oynayacak oyun yok. Yarın olur da Karşıyaka Basketbol Takımı maaşları ödeyemezse kim oynayacak bu takımd? İşte bu oyuncular oynayacak. Sözleşmedeki en can alıcı madde de şu, Karşıyaka Spor Kulübü istediği oyuncuyu beğendiği an kulübün A takımına alabilir diyor. Bu belediyespor kulübü nasıl takımı güçlendirece? Sözleşme senin elinde sözleşmeyi sen yapmışsın. Sözleşmenin bütün maddelerini kendi işine geldiği gibi yapmışsın. Belediye  spor şartsız imza atmış oraya. Çıkıp diyorsun ki belediye Spor’u güçlendirecek. Ya elindeki oyuncuyu oynatmamışsan, belediye spor kulübü bunu değerlendirip bu oyuncularla başarıyı yakalamışsa kimin başarı sevgili Nakç? İçinde bir kıskançlık mı var'

SPOR KULÜBÜ HER KARŞIYAKALI’NIN KUTSALIDIR

İşin siyasi tarafına gelelim. AK Parti İl Başkanı tecrübeli bir siyasetçi. Topa girmedi. Hamza Dağ Karşıyakalıdır. İlgileniyor. Hiçbir siyasetçi topa girmedi. Neden girmed? Çünkü onlar da başkanın doğru söylemediğini çok iyi biliyorlar. Adı gibi biliyorlar. Ahmet Uğur Baran gibi acemi siyasetçiler konunun ne olduğunu bilmeden, sadece muhalefet etmek adına atladı. Bunu çok doğru bulmuyorum. Ben onun Altay kulübünde yöneticilik yaptığını biliyorum. İşin enteresan tarafı da bu. Karşıyakalıların hassas bir tarafları vardır. Spor kulübü her Karşıyakalı’nın kutsalıdır. Ama böyle kötü, başarısız yöneticilerin kulüpte yerel yöneticilerle barışık olması gereken kulüp başkanlarının ya da bu tip yöneticilerin arayı germesi mesafeyi açması ya da.

SİYASETLE OLMUYOR BU İŞLER

Adem Nakçı: Göztepe amatöre giderken bir gün Konak Belediyesi bize yardım etmedi dedi m? Demedi. Göztepe’nin Urla’da tesisleri var, kalkıp dedi mi ki bize yardım etmedi diy? Göztepe Başkanı AK Parti’den siyasete girdi. Göztepeliler sırt çevirdi. Siyasete neden alet ediyorsun diye. Beklenenden daha kötü oy aldı. İzmirspor amatörde. Neden Karabağlar Belediyesi yardım etmedi demedi. Hatta Sıtkı Kürüm zamanında Kürüm müdahale etmek isteyince cephe aldılar. Kaybetti seçimi. Siyasetle olmuyor bu işler.

YARDIM ETMESİ İÇİN NE LAZIM'

Mithat Umutoğulları: Şimdi diyor ki, belediye başkanı kulübe yardım etmiyor. Belediye başkanı kulübe nasıl yardım edece? Yardım etmesi için ne yapması lazım'

Adem Nakçı: Karşıyaka Belediyesi’nin bütçesi 400 trilyon. Borcunu boş verdim. Hepsini vermeye kalksa, binde 7’si 2 milyon 800 bin eder. İki topçu alınca o ara bitiyor. Kanun o kadar verebilirsin ama futbolcu alamazsın, nakdi yardım yapamazsın. Tesislerine destek verirsin, malzeme alırsın.

Mithat Umutoğulları: Belediye başkanının bu kulübe yardım edebilmesi için açıktan para bulması lazım. Açıktan para bulabilmesi için de ne yapaca? Belediyeye iş yapan bir firmayım. Başkan bana havadan para verecek ki.

TUGAY NAMUSLU DAVRANIYOR

Adem Nakçı: Cemil Tugay namuslu davranıyor. Kimseye açıktan para aktarmıyor. Yapmaması da lazım. 2 milyon 800 bin lira verebilir bütçesinden.

SAYIN BÜYÜKKARCI ADAY OLMASIN

Mithat Umutoğulları: Başkan yardımcısı cevap veriyor. Belediye biz bugüne kadar bir milyon 700 bin lira para verdik diyor. Hemen açıklama yapıyor başkan. Bana makbuzu göstersinler diyor. İnsanın aklıyla dalga geçiyor. Acaba sayın başkan kendi cebinden kulübe kaç lira para verd? Merak ediyorum. Yayına katılmak isterse Turgay başkan, telefondan da bağlayabiliriz. İstediği gün istediği saatte program yapabiliriz. Bizzat başkanın kendisiyle görüştüm. Maçları verelim yayından dedik. Aylarca bizi oyaladı. Biz bu maçlar için hiçbir ücret de talep etmedik. En son sitem edince rakipler taktiğimizi çözer bu nedenle vermek istemiyoruz dedi. Biz bunu vermezsek çocuklarımıza Karşıyakalılık ruhunu nasıl aşılayacağı? Sayın Büyükkarcı aday olmasın. Bu kadar şikayetçi ya. Parası yokmuş, pulu da yokmuş kulübün. Aday da olmasın. Bıraksın bu koltuğu. Herkesle barışık, sosyal diyaloğu iyi olan insanlar gelip kulübü yönetsinler. Karşıyakalıları şikayet eden başkan istemiyoruz. Böyle kişileri de tanımıyoruz.

KİMİN KAÇ KURUŞLUK KALİBRESİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR

Adem Nakçı: Gaziemir AK Parti Grup Başkanvekili bir açıklama yapmış. Başkan gerekirse ben cebimden öderim demişti. AK Partili Atmaca da, 'yalan üzerine kurduğun saltanat çökecek. Boşuna medyaya para yedirme' diye yazmış bugün de. Herhalde kendi para alıp yiyerek bir şey yaptığı için gazetecileri suçluyor. Kimin kaç kuruşluk kalibresi olduğunu herkes biliyor.

BİR DAHA BU YAYINA ÇIKARSAM ŞEREFSİZİM

Mithat Umutoğulları: Siyasetçiler zaman zaman senin şu muhabirin şundan para almış ondan bunu yazıyor derler ya da patron için. AK Parti Grup Başkanvekili İnan Uğur Atmaca biraz haysiyetin varsa inancın varsa şerefin namusun varsa, hem bu kanalda hem gazetelerimizde onlarca haberini yaptık senin. Halil Arda’ya yapmadığın hakaret kalmadı. Hepsinin haberini yaptık. Bize sen kaç para verdi? Soruyorum ya. Kendisi şu an meclis grubunda. Yıl sonunda önüne belediyenin bütçesi gelecek. Orada Halil Arda’nın hangi gazeteciye, gazeteye, televizyona ne kadar para ödediği görülecek. Çıkar. Bizim ya da herhangi bir gazetecinin Halil Arda’nın bundan kaynaklı bir şey yaptığını ispatla vallahi de billahi bir daha bu yayına çıkarsam şerefsizim. Böyle bir şey yoksa çıkıp da kedi yaptığın beceriksizliği, akla mantığa sığmayan, kendi partini bile alıp da Gaziemir’de yerin dibine soktuğun yanlış stratejik hamlelerin yüzünden bu kadar agresif olup bu kadar medyaya çamur atmana çok anlam veremiyorum. Sevgili arkadaşım biz mi sana dedik, git işçinin önüne gidip polise yolunu kestirip ceza yazdırdıktan sora kaymakamdan önce çıkıp bu cezayı açıklayı biz mi sana dedik.

BİZ ÜSTÜMÜZE ALINMIYORUZ

Adem Nakçı: Bugün Kadir Gecesi. Eğer Uğur İnan Atmaca’nın Allah korkusu varsa Allah korkusu en büyük hak kul hakkıdır. İftira atmak kadar adice bir şey yok. Biz üstümüze alınmıyoruz.

SADECE BELEDİYE BAŞKANIYLA KAVGA EDEREK MUHALEFET OLMAZ

Mithat Umutoğulları : Bize söylüyor bize. Halil Arda’nın bir televizyon kanalına çıkması için illa da para vermesine gerek yok. Şu zihniyetteki kişiler yüzünden AK Parti gittiği her yerde yerle bir oluyor. AK Parti Gaziemirde yüzde kaç oy ald? Emin ol bir dahaki seçime yüzde 25 alamaz. Sadece belediye başkanıyla kavga ederek muhalefet olmaz. Sen ne yapacaksın onu açıkla. Halil Arda beceriksiz, kötü yönetici. Bir siyasetçi için bundan güzel fırsat olabilir m? Anlat kardeşim. İşçiyle kavgalısın. Memurla kavgalısın. İşçiyi kullanıyorsun. Esnafla kavgalısın. Herkesle kavgalısın. Siyaseti kiminle yapacaksın'

BU ARKADAŞ KENDİNE ‘MÜSLÜMANIM’ DİYOR YA

Adem Nakçı: Bu arkadaş kendine Müslümanım diyor ya. Namaz kılmakla oruç tutmakla Müslüman olunmaz. En başta kul hakkı yemeyecek. Bu arkadaş kimin listesinden yazıld? Nazmi Başkanın listesinden. Nazmi başkanı arayıp bizim kim olduğumuzu soracak. Dilaver Kişili’yi arayacak ya da. Kerem Ali Sürekli’yi arayıp konuşacak.  Başkan bu arkadaşla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacak merak ediyorum. Adamda biraz edep ahlak Allah korkusu olur ya. Yalan yanlış iftira atıyorsun. Yazıklar olsun. Kul hakkıyla bana gelmeyin diyor Allah. Hakkımı helal etmiyorum. Ya adam gibi özür dileyecek namusuyla şerefiyle ya da o köprü başında onunla hesaplaşacağız arkadaşla. Ben kendimle ilgili on tane isim saydım. Biri yanlış bir şey söyleyemez.

İZMİR’DE NİYE BAŞARISIZLA? BU ADAMLAR YÜZÜNDEN

Mithat Umutoğulları: Böyle siyasetçiler olursa AK Parti İzmir’de nasıl başarılı olaca? İzmir’de niye başarısızla? Bu adamlar yüzünden. Biz burada her gün bir belediye başkanıyla konuşsak. Parti bu adama görev vermiş gelmiş belediye başkanıyla uğraşıyor. Bence bu arkadaş bir tedavi olsun. Geceleri rüyasında belediye başkanını görüyordur ha ben sana söyleyeyim. AK Parti’nin böyle adamlarla ne işi olur y? Sayın Cumhurbaşkanı, Bakan her gün çıkıyor. Bu arkadaş oturmuş evde saz çalıyor. Kendisi çıktığı televizyon kanallarına, şimdi beni konuşturacak, benim ağzımı açmasın. Ya özür dileyecek ya da kendisiyle hesaplaşacağız. İnsan biraz utanır ya. Bunlar bir yer eğelemez ya. On mesajından sekizi belediye başkanıyla ilgili. Başka işin yok mu y? Siyaset ciddiyet isteyen bir iş. Bu ceza tutanağının sende ne işi var kardeşi? Ayıp ayıp.

Adem Nakçı: Sonra Gaziemir’de olan Nazmi Yılmaz’a oldu.

Mithat Umutoğulları : Belediye başkanına şahsi düşmanlık yaparak siyaset olmaz. Sayın Kerem Ali Sürekli müdahil olup uyarmış arkadaşını. AK Partili bir yöneticinin İzmir’deki basın mensuplarıyla ilgili ithamı çok çirkin. Çıkıp özür dileyecek. Özür dileyinceye kadar bu arkadaşın hiçbir haberini kullanmayın arkadaşlar. Özür dilemezse onunla ilgili öyle şeyler konuşacağım ki küçük dilini yutacak buradan.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası