Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de Kızılay seferberliği

Her sağlık ihtiyacı değerli!" Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök'ün corona virüs tedbirleri kapsamında gezici ekip çalışmalarının durdurulması üzerine Ege Bölgesi'ndeki kan stoklarının düştüğü yönündeki açıklamasına bir adım da AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan geldi. AK Parti İzmir İl Teşkilatı, kan ve trombosit ihtiyacı için bizzat harekete geçti; İl Yönetimi, İl Kadın ve Gençlik Kolları, Meclis üyeleri, kan merkezlerinde randevu almak suretiyle bağışta bulunmaya başladı.
AK Parti İzmir'de Kızılay seferberliği
Haberler / Yerel Politika
26 Mart 2020 Perşembe 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Corona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin disiplinli bir şekilde uygulandığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "Bu açığın, gezici Kızılay hizmetlerinin corona virüs tedbirleri kapsamında durdurulmasından kaynaklı olduğunu hatırlatmalıyım. Bize düşen, diğer hastalarımızın acil ihtiyaçlarını da gözetmek. Süreci tüm boyutları ile ele alarak her vatandaşımızın sağlıkla ilgili beklentisine yanıt vermeye çalışıyoruz. Hastanelerde tedavi gören Talasemi, Lösemi, Kanser ve Diyaliz vb. hastalarımızın düzenli olarak kan ihtiyaçları devam etmekte. Biz İzmir AK Parti teşkilatlarını harekete geçirdik. Bu hastalarımızı da mağdur etmemek için Kızılay'ımızın çağrısına kulak vermek durumundayız. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız; Kızılay'ın 0 232 347 63 47 no'lu telefonu üzerinden randevu alarak başvuruda bulunabilir." diye konuştu.

Kızılay Merkezleri dezenfekte durumda...

Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökhan Gök'ün 'Corona virüs ile mücadele sürecinde hastanelerde planlanan bazı ameliyatların ertelenmesi nedeniyle kan talep yoğunluğunun düşmesine rağmen, kan bağışlarının yüzde 90’ının gezici ekipler aracılığıyla sağlandığından, 2 haftalık bir stokları kaldığına' dair açıklamasını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; "Devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile corona virüsün en kısa sürede ülkemizden defedilmesi için teyakkuzda. Ancak, rutin ihtiyaçların da karşılanması gerekli. Hastanelerimizde kan ihtiyacı olabilecek hastalarımızın durumlarını da dikkate alarak, bağışlarımızı sürdürmeliyiz. Kızılay Kan Merkezlerimiz, dezenfekte edilmiş durumda. Zaten bu virüs kan yolu ile bulaşmayan bir virüs. Her türlü tedbir alınmış durumda. Kimsenin endişesi olmasın. Bölge Müdürümüz Dr. Gökhan Gök'ün ortaya çıkan kan ihtiyacına dair çağrısına eminim tüm hemşerilerimiz duyarlılık gösterecektir. Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız alarmda. İnanıyoruz ve beraber başaracağız. İnşallah en kısa sürede, dayanışma ve birlik ruhuyla bu zor günleri atlatacağız."

İzmir ve ilçelerinde, 8 Merkezden randevu alarak..

Şu anda İzmir'de; Bergama, Ödemiş ve Menemen ilçeleri dahil olmak üzere Kızılay'ın 8 kan merkezi bulunduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "Herkes kendi OHAL'ini ilan edecek dedik. Çok şükür ki; vatandaşlarımız büyük hassasiyet gösteriyor. İnanıyoruz ve başaracağız. Devletimiz ve milletimizle örnek bir planlama, örnek bir mücadele sergiliyoruz. Ancak bu arada da sağlık ihtiyaçlarının tümünü ele alarak yol almaya çalışıyoruz. Halkımızın her türlü sağlık ihtiyacı değerli ve tedbirlerimizi de bu yönde almaya gayret ediyoruz. Kan ihtiyacı da mevcut ve olası durumlar için hayati olabiliyor. Zaten kan bağışlarında çok detaylı tetkikler söz konusu. Kızılay, ülkemizin en önemli, dünyaya örnek bir ağ ile çalışan sağlık kuruluşlarından biri. Bu çağırısına herkesin karşılık vereceğine eminim." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası