Ege Postası
Geri

AK Parti'den Kocaoğlu'na çağrı

​İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeniyle icraya verilen ve tahliyesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin eylemlerine AK Parti’den destek geldi. İki haftayı aşkın süredir belediye önünde yaşanan krizi protesto eden dernek üyesi engellilere sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Engelsİzmir projesi Engelli İzmir’e dönüştü” dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Engellilere sahip çık” çağrısında bulundu.
AK Parti'den Kocaoğlu'na çağrı
Haberler / İzmir
17 Kasım 2014 Pazartesi 18:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Katlı Otopark altına kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye’nin en eski engelli derneği Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin yaşadığı icra çilesi ikinci haftasına girerken, engellilerin sürdürdükleri eyleme AK Parti’den de destek geldi. Yaklaşık 20 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle tahliyesi gündeme gelen engellilere İzmirliler de imzalarıyla destek sunarken, Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürdükleri bir dizi eyleme devam eden dernek temsilcileri yaptıkları basın açıklaması ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bir kez daha engellilere sahip çıkmaya ve derneğe kira muafiyeti sağlanmasına davet etti.
 
 

“KİRA ÖDEMEK İSTEMİYORUZ”
Tahliye kararına karşı on bini aşkın imza toplayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, sürdükleri protestoya tüm İzmir’i destek vermeye çağırarak, “Bize destek veren AK parti gurubuna, meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir’de grubu olan diğer meclis üyelerini de bekliyoruz. Bu soruna çözüm arıyoruz. Valilikten istesinler dediler. Bize dilenci kültürünü aşılamaya çalışıyorlar. Neden valilikten isteyeli? Siz necisini? Eğitim alanlarımıza kira ödemek istemiyoruz. Büyükşehir’e 55 bin lira kira ödedik. Başka bir kurum bu paraları ödediyse istifaya hazırız” şeklinde konuştu.
 


“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİ BELEDİYEYE DÖNÜŞTÜ”
Engellilerin günlerdir sürdürdüğü “Kira nöbetine” destek veren ve derneğe destek çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan belediye önünde yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: “Soruna çözüm bulamadılar. Kirayı ödeyecekler ya da çıkacaklar dediler. Biz diğer kamu yararına çalışan derneklere tanınan kolaylığın sakatlar derneğine de tanınmasını istiyoruz. Zaten derneğin de başka talebi yok. Biriken kiralarımızı ödeyin, katkı koyun anlamında talepleri yok. Zor duruma düşmemek adına, kamu yararına çalışan derneklere tanınan kolaylıkların tanınması istiyorlar. Ey İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ya kiraları 50 lira gibi sembolik rakamlar yapın ya da diğer kamu yararına çalışan derneklerde olduğu gibi kira oranı kadar yardım yapın. AK Partili meclis üyeleri olarak katkı koyalım diyoruz. Bugüne kadar büyükşehir binası taştan duvar oldu, ses gelmedi. Engelsizmir, engelli belediyeye dönüştü. Engellilerin dostu olmayan bir belediyeye dönüştü. Engelsizmir projesi, engelli İzmir projesine dönüştü. Bu soruna çözüm bulunmazsa AK parti olarak sürekli sokaklarda olacağız. Halkımızla paylaşacağız.”
 
“KOCAOĞLU DUYARSIZ KALDI”
Yaşanan sıkıntıyı meclis gündemine de taşıdıklarını ancak bir türlü sonuç alınamadığını da bildiren AK Parti’li Doğan, Mecliste bu soruna AK Parti grubu dışında, başta CHP’li üyeler olmak üzere Kocaoğlu ve vekili duyarsız kaldı. Engelli dostlarımız kış mevsiminde sokağa atılmak isteniyor. 22 bin lira alacak ödenmediği için kapı dışarı edilmek isteniyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası