Ege Postası
Geri

AK Parti'den çok sert mesaj: Torbalı'da belediye yok, Uygur karantinada

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, pandemi sürecinde ilçede yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Günaydın, ilçede verilen mücadeleye Torbalı Belediyesi'nin hiçbir katkı sunmadığını iddia etti. AK Partili Günaydın 'Torbalı'da belediye yok, Uygur karantina'da' dedi.
AK Parti'den çok sert mesaj: Torbalı'da belediye yok, Uygur karantinada
Haberler / Yerel Politika
31 Mayıs 2020 Pazar 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 Torbalı'da Kaymakamlığın rekor yardım dağıttığını ve ilçede yaşayan 12 bin 449 hanenin nakit yardım aldığını belirten Günaydın, AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı olarak ise 2 bin 700 haneye gıda kolisi, 400 haneye alışveriş çeki, 200 haneye hijyen kolisi, 60 muhtara hijyen kolisi dağıttıklarını, ilçe başkanlığı olarak kendi kaynaklarıyla temin ettikleri 30 bin maskeyi ilçe halkına ücretsiz ulaştırdıklarını ifade etti. Günaydın, "Bütün bunlar olurken, devlet-millet el ele bir kenetlenme sağlanıp bu badireden en az hasarla çıkılması için gayret gösterilirken Torbalı Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur'u ortalarda göremedik. Torbalı Belediyesi vatandaşına sırtını çevirdi, kapıları kapattı, bu zor süreçte herkesi yalnız bıraktı. Hem ortada yoktular, hem de milletle alay eder gibi akşamları 'Ankara'nın Bağları' şarkısı eşliğinde belediye araçlarıyla sokaklarda tur attılar. Dünyanın en absürd, en çapsız, en beceriksiz, en vizyonsuz belediye yönetiminin Torbalı'da olduğunu cümle aleme yüksek sesle duyurdular. Ama biz hemşehrilerimizin belediyenin yokluğunu hissetmemesi için daha fazla gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz" sözlerini sarf etti. 

TORBALI'DA BELEDİYE YOK, UYGUR KARANTİNADA 
Koronavirüs salgınında 11 Mart tarihiyle başlayan mücadele sürecinde üçüncü ayın dolmasına kısa bir süre kaldı. Türkiye'nin topyekün mücadele verdiği koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Torbalı'da örnek çalışmalar ortaya konuldu. Bu süreçte ilçede Torbalı Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Torbalı Devlet Hastanesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı çalışmalarıyla öne çıkan kurumlar oldu. Torbalı'da mücadele sürecinin bir ayağının eksik olduğunu, ilçe belediyesinin hiçbir gayretinin ve çabasının olmadığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın, "Torbalı'da Kaymakamlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve Devlet Hastanemiz tarafından yapılan önemli çalışmalar ve verilen büyük mücadeleye AK Parti İlçe Başkanlığı olarak ciddi katkı koyduk. 80 gündür sahadayız. İlçemizin 60 mahallesini üç kez turladık. Bu süreçte Torbalı Belediyesi'ni ve Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur'u bir kez bile sahada görmedik. Torbalı'da belediyenin varlığı ile yokluğu belli değil. İlçemizde belediye yok, başkan sadece bu süreçte değil seçildiği günden beri karantinada. Makamına bile gelmiyor, nerede olduğunu ne yaptığını bilen yok. Mücadelenin bir ayağı eksik kalmasına rağmen, belediyenin hiçbir katkısı olmamasına rağmen büyük işler başardık. Gayretimiz artarak devam edecek. Torbalılı hemşehrilerimize belediyenin yokluğunu hissettirmemek için iki kat fazla mesai yapmaya söz verdik." dedi. 

VERİLERLE TORBALI
Göreve geldiği günden bu yana durmak bilmeyen, hummalı çalışmalarıyla dikkat çeken ve gayretiyle Torbalılı vatandaşların takdirini kazanan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin pandemi sürecini dünya ülkelerinden çok daha iyi yönettiğini belirtti. Bu iyi yönetimin her alanda görüldüğünü ifade eden Günaydın, Torbalı'daki dayanışma rakamlarını açıkladı. Günaydın, "Torbalı'mızda bu zamana değin, Torbalı Kaymakamlığı aracılığıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Programı çerçevesinde, 12 bin 449 haneye nakdi yardımda bulunulmuştur. Bu oldukça büyük bir rakamdır, rekor sayıdır. Torbalı'da hiçbir vatandaşımız mağdur bırakılmamış, aç ve açıkta kalmamıştır. Devlet gücünü göstermiştir. 12 bin 449 haneye yapılan nakit yardımın tutarı 12 milyon 449 bin TL olmuştur. Yine Kaymakamlığımız aracılığıyla ilçemizdeki 2 bin 295 haneye gıda kolisi desteği verilmiştir. Kaymakamlığımızın bu çalışmasına ilaveten, AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı olarak 2 bin 700 haneye gıda kolisi dağıttık. Yine ilçemizdeki 400 haneye alışveriş çeki dağıttık. Bununla da bitmedi. Bugüne kadar Torbalılı hemşehrilerimize 30 bin maske dağıttık. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza hediye olarak gönderdiği maske ve kolonyalar bunun dışındadır. Bunlar ayrıca kamu görevlilerimiz tarafından vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Biz İlçe Başkanlığı olarak kendi kaynaklarımızla, halen parti binamıza gelip maske talep eden her vatandaşımıza ücretsiz maske vermeye devam ediyoruz. İlçedeki 60 mahalle muhtarımızın her birine, içinde 10 ayrı çeşit temizlik ürünü bulunan dev hijyen paketi dağıttık. Bu hijyen paketlerinden yardıma muhtaç vatandaşlarımıza da ulaştırdık. 200 haneye hijyen paketi gönderdik. Vatandaşlarımızın gerek devlet kurumları gerek AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatı olarak her daim emrindeyiz. Gıda kolisi ve gıda yardım kartları için Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ'a, MKYK Üyemiz ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya, İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli'ye ve tüm İzmir Milletvekillerimize en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. 

TORBALI'NIN KORONAVİRÜS TABLOSU
Torbalı'da pandemi sürecinin bilançosunu da açıklayan Günaydın, ilçede toplamda 4 bin 227 kişiye test uygulandığını belirtti. Testi pozitif çıkan kişi sayısının 208 olduğunu belirten Günaydın, "Bugüne kadar ilçemizde 208 pozitif hastamız oldu. 10 vatandaşımızı maalesef kaybettik. İyileşen hasta sayımız 157 oldu. Toplamda yoğun bakımda 2 hastamız bulunmakta, 1 hastamız ise entübe durumunda. Halen hastanedeki servislerde ve evinde takip edilen, testi pozitiften negatife dönmemiş 38 hemşehrimiz bulunmakta. Onların da en kısa sürede iyileşenler arasına katılacağına yürekten inanıyorum. Torbalı Devlet Hastanemizde 1 hastaya plazma tedavisi, 2 ise hastaya kök hücre tedavisi uygulandı. İlçemizin sağlık potansiyeli açısından oldukça sevindirici bu haberi de paylaşmak istiyorum. Son iki gündür Torbalı'da yeni pozitif vaka görülmüyor. Bu da oldukça sevindirici bir gelişme. Ama dikkatli olmaya devam edeceğiz. Bu zor süreçleri atlatmak için, vatandaşlar olarak tüm uyarıları dikkate alıp, sosyal izolasyonu sağlamak zorundayız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası