Ege Postası
Geri

AK Partili Kırkpınar'dan patatese destek rakamları

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP’li Bedri Serter’in ‘patates üretimi teşvik edilmeli’ yönündeki açıklamalarının gereksiz olduğuna dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5 kalemde patates üreticisine destek verdiğini belirtti.
AK Partili Kırkpınar'dan patatese destek rakamları
Haberler / Yerel Politika
22 Mayıs 2020 Cuma 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP’nin Hükümet politikalarına karşı içi boş argümanlarla polemik oluşturduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, “AK Parti olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaştırmaya, sanayiden teknolojiye, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetleri 18 yılda yapıp milletimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in ‘patates üretimi teşvik edilmeli’ yönündeki açıklamalarının da gereksiz ve yersiz olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere verilen destekleri hem ülke hem de İzmir geneli açıkladı.

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’de yaklaşık 110.000 dekar alanda patates yetiştiriciliği yapılmakta olup, bunun 70.000 dekarı Ödemiş ilçemizde yapılmaktadır.  Ödemişte patates hasadı ortalama 15 Mayıs tarihinde başlar ve yıl boyu ekim yapılabildiği için de yılsonuna hatta bir sonraki yıla sarkan hasat süresi vardır. Ödemiş ilçemizde yetişen patatesin 2/3'ü yemeklik, 1/3'ü ise tohumluk patates üretimidir. 2020 yılı için İzmir ilinde toplam patates rekoltesi 400-450 bin ton civarında beklenmekle birlikte ilimiz patates üretiminde Türkiye geneli 6. sıradadır. Ülkemiz ve üreticilerimiz için önemli bir gelir kaynağı olan Patates ürününe bakanlığımız;  ÇKS'ye kaydolan üreticilere Mazot ve Gübre Desteği, Organik Tarım Desteği, Sertifikalı Patates Tohumu desteği, Katı organik veya organomineral gübre desteği, sertifikalı tohum satış desteği gibi 5 kalemde destek vermektedir. İzmir’de ise Sertifikalı tohum kullanım desteği için 302 patates üreticisine 1.019.046 TL, mazot ve gübre desteklemesi için 1810 patates üreticisine 1.348.663 TL, organik tarım desteklemesi için 15 patates üreticisine 8. 364 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bu rakamlar Bakanlığımızdan alınmış olan resmi rakamlardır. Hükümetimiz, her alanda ve her zaman olduğu gibi çiftçi ve üreticilerimizi desteklemeye devam edecektir”

“ÇİFTÇİLERİMİZE 134,5 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERDİK”
AK Parti Hükümetleri dönemlerinde verilen destek miktarlarını da açıklayan Kırkpınar, “18 yılda çiftçilerimize 134,5 milyar liralık destek verdik. Ülkemiz 2005'ten beri tarımsal hasılada dünya ve Avrupa'da lider ülke konumundadır.  Tarımsal gelirimizi 37 milyar liradan 217 milyar liraya çıkardık. Tarım ve gıda ürünleri ihracatımızı 4 milyar dolardan 17,7 milyar dolara yükselttik. Bugün Türkiye, 195 ülkeye, bin 690 çeşit tarımsal ürün ihraç ediyor. Tarım destek ödemelerini 1,8 milyar liradan bu yıl itibarıyla 17 milyar liraya ulaştırdık.  Son 17 yılda çiftçilerimize 134,5 milyar lira destek ödemesi yaptık. Sadece mazot desteği olarak çiftçilerimize geçtiğimiz yıl 2,4 milyar lira ödedik. Hayvancılığı da öncelikli sektör olarak ele aldık. Son 18 yılda hayvancılığa yaklaşık 33 milyar lira destek verdik” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası