Ege Postası
Geri

Akpınar 3 dakikada 11 kez 'Mustafa Kemal Atatürk' dedi!

Bakanlık tarafından düzenlenen Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun adının ‘M.K.A’ olarak yazılması İzmir'de tepki çekerken, salonun ismini Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilmesinde pay sahibi olan Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Akpınar ilk kez konuştu. Davetiye skandalıyla ilgili ilk kez konuştu
Akpınar 3 dakikada 11 kez 'Mustafa Kemal Atatürk' dedi!
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Aralık 2016 Salı 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl İzmir’den başlayan Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun adının ‘M.K.A’ olarak yazılması tepki çekmişti.

Konu vekiller aracılığıyla TBMM'ye de taşınmıştı.

Karşıyaka Arena olan salonun isminin geçtiğimiz aylarda meclis kararıyla 'Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu' yapılmasında büyük pay sahibi olan Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, konu hakkında katıldığı radyo programında ilk kez konuştu.

Etkinliğe tepki olarak katılmadığını söyleyen Akpınar, konu hakkında 3 dakikalık konuşmasında 11 kez "Mustafa Kemal Atatürk" dedi. 

Akpınar şunları söyledi;

"Protokol davetinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nu kısaltılarak M.K.A. spor salonu yazmışlar. Orası Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu kardeşim...M.K.A değil. Şeb-i Arus'a saygım var. Mevlevi kültüre saygım var. Herkes keşke bugün Mevlana'nın hoşgörüsüne sahip olabilse ama bu yapılan iş hoşgörünün dışında bir iş. Bunu hoşgörecek hiçbir taraf olmadığını düşünüyorum. Katılmamam bir tepkiydi. Benim tepkim Mustafa Kemal deyip de Atatürk'ü söyleyemeyenlere...Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bu ülkede özgürce dini vecibelerimizi yerine getiremezdik. Özgürce ezan seslerini dinleyemezdik. Irak'ta yakın tarih içinde minareler bombalanırken herkes bir köşeye siniyordu. Türkiye sesini çıkartamıyordu. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir devlet adamı olmuş olsaydı orada da ezan sesleri özgürce yükselirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ü övünçle söyleyeceğiz ki bu ülke yaşayacak. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ü yaşatıyoruz ama onun ötesinde Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü yeniden anlamasına ihtiyaç var. Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin fabrika ayarına dönmesine ihtiyaç var. Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece törenlerde anılması değil 1920'li yıllarda gördüğü öngörüler hala bugün geçerliliğini koruyorsa Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha anlasınlar. Ve Mustafa Kemal Atatürk'ü dönsünler bir kez daha okusunlar. Nutuk'u okusunlar. Ülkenin nereden nereye geldiğini görsünler." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası