Ege Postası
Geri

Aliağa'da Hocalı Katliamı'nda ölenler anıldı

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Hocalı Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı.
Aliağa'da Hocalı Katliamı'nda ölenler anıldı
Haberler / İzmir
24 Şubat 2017 Cuma 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen anma törenine Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Törende,

"Hocalı'yı unutmayacağız, unutturmayacağız" mesajı verildi. 

ARI: İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞTIR

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı yaptı. Hocalı Katliamı'nın tarihçesine değinen Arı, "En gaddar cinayetlerden olan Hocalı Katliamı sadece Azerbaycan halkına değil bizlere ve bütün insanlığa yapılmıştır" dedi. Türkiye ile Azerbaycan Türkleri'nin kardeş iki millet olduğunu dile getiren Arı, "Ne Hocalı'yı ne de kardeşlerimizi unuturuz" diye konuştu. Arı'nın konuşmasının ardından "Hocalı Katliamı Tanıkları" isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Katliam tanıklarının anlatımlarının yer aldığı belgeselde yaşanan acılar tekrar tazelendi. Ardından, kum sanatıyla Hocalı Katliamı'nın anlatıldığı video izlendi. 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR 

Daha sonra Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hocalı Katliamı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeyi canlandırdı. Hocalı'da yaşanan vahşetin sahnelendiği anlarda salondaki konuklar gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nun giriş bölümünde Hocalı Katliamı'ndan karelerin yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

HOCALI KATLİAMI NEDİR'

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı beldesinde yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri hayatını kaybetmiştir. Katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası