Ege Postası
Geri

Bardacık festivalinde teröre lanet yağdı

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde düzenlenen 4. Payamlı Bardacık Festivali başladı. Festivalin eğlence kısmı terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. konuşmacılar, konuşmacılar darbecilere ve PKK terörüne lanet yağdırdı.
Bardacık festivalinde teröre lanet yağdı
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2016 Pazar 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP İl ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Darbecilere ve ona destek olanlara yazıklar olsun. Allah belalarını versin. Biz Türk milleti olarak demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete bağlılığımızı gösterdik. Vatanımıza, demokrasimize hep birlikte sahip çıktık. Mustafa Kemal’e ve onun ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yok etmek istediler. Ancak kalpaklı Atatürkçüler cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktılar. Bizim kavgamız vatan ve bayrak içindir. Mesele vatan olunca, bayrak olunca gerisi teferruattır" diye konuştu.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü de “FETÖ ve eli kanlı PKK terör örgütünün şehit düşürdüğü vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, yararlılara başsağlığı diliyorum. Demokratik, laik sosyal Türkiye Cumhuriyeti’ni kimsenin yıkmaya ve bölmeye gücü yetmeyecektir" dedi. Güzelbahçe’nin barış ve huzur kenti olmaya devam ettiğini, düzenledikleri bu tür etkinliklerle halkın birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak ve moral aşılamak olduğunu belirterek, “Özlediğimiz şey huzur ve barış. İlçemizdeki huzur ve barışın tüm ülkeye yayılmasını diliyor, Atatürk’ün bize emanet ettiği laik cumhuriyete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı buradan haykırmak istiyorum" diye konuştu. Anı kütüğüne plaket çakılması ve folklor gösterisinin ardından en kaliteli bardacık yarışmasına geçildi.

EN KALİTELİ BARDACIK ÜRETİCİSİNE ALTIN
Yarışma sonunda İsmail Demir’in bardacığı birinci, Ersin Ergin'in bardacığı ikinci, Hatice Acar’ın bardacığı ise üçüncülüğe değer bulundu. Dereceye girenlere, altın, plaket ve budama makası verildi. 

Festivalin eğlence kısmı terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası