Ege Postası
Geri

Başkan Batur’dan TV35'te kongre mesajları: Benim oyum bellidir

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TV35’in Kültürpark’tan canlı yayınlan Fuar Özel programına katıldı. Batur, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Batur, "Kongre takvimi eylül sonuna doğru açıklanacak. Demokrasinin tam olarak işlediği tek parti CHP’dir. Seçilen arkadaşın arkasında dururuz. Konak özelinde bakacak olursak. Adaylığımız boyunca Başkan Çağrı Gruşçu ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bağırlarına bastılar beni. Çağrı başkan ne düşünüyor bilmiyorum. Ama aday olduğunda kesinlik destekleyeceğim. Benim oyum bellidir. Ah de vefa çok önemlidir benim için" dedi. Başkan Batur’dan TV35'te kongre mesajları
Başkan Batur’dan TV35'te kongre mesajları: Benim oyum bellidir
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Eylül 2019 Çarşamba 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Alper Baran Esin’in sorularını yanıtlayan Başkan Abdül Batur önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Sanat’ın bahçesinde canlı yayınlanan programda kongre sürecindeki düşünceleri ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan “Abdül Batur Konak bana heyecan verdi” dedi. Batur ayrıca bir önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ret yiyen Gültepe Planlarının hazır olduğunu yapılan revizyonların Büyükşehir ile koordinasyon içinde yapıldığını açıkladı ve ‘Gültepe planları bitti’ dedi.

‘BÖYLE KUYRUK GÖRMEDİM’

Fuar’ı nasıl buldunuz sorusunu yanıtlayan Abdül Batur” Dün Akşam gerçekleşen 9 Eylül kutlamaları hepimizi duygulandırdı. Vatandaşlarımızın bu coşkuyu nasıl yaşadıklarına şahit olmak çok güzeldi. Son yıllarda İzmir Fuar’ının kapılarında böyle kuyruk görmedim. Kahramanlar kapısında 26 Ağustos kapısına kadar kuyruk gördüm. Fuar’a yoğun bir ilgi var. Hem 9 Eylül’ü kutladık hem de yanan ormanlarımız hakkında ne kadar hassas olduğumuzu yerinde test ettik. Konserler gece 3’e kadar devam etti. Yeşil dokunun yeniden kazanılması için İzmirlilerin hazır olduğunun göstergesiydi. Ayrıca karar aldık 3 bin 200 hektar yeni orman sahası açıyoruz. İzmir yeşiline kavuşacak” diye konuştu.

‘9 EYLÜL HASSASİYETİ O MECLİS’İN ÜRÜNÜDÜR’

Tunç Başkan’ın yangın sırasındaki davranışlarına yapılan ‘Şov yapıyor’ eleştirilerini değerlendiren Batur, ‘Bir kere hepimiz çok büyük hassasiyet gösterdik. Alanın ölçeklendirilen haritalarıyla 5 bin hektarın üzerinde bir alanın yandığı gözüküyor. Ama yapılanlar şov değildi. 9 Eylül’deki bu hassasiyet yangın alanındaki meclis toplantısının ürünüdür. Hemen ağaçlandırma yapamıyorsunuz. Bu çalışmayı orman genel müdürlüğü en iyi şekilde yürütecektir. Bütün toplum hassasiyetini dile getirdi” Dedi.

GÜLTEPE PLANLARI BİTTİ!

Narlıdere mi Konak mı'’ sorusuna yanıt veren  Batur “Narlıdere benim ilk göz ağrım, doğduk büyüdük orada yaşadık. Orada kentsel dönüşümü sağlamak, altyapıyı sağlamak gibi işleri yaptık. Yerinde dönüşüm yaptık. Çekim merkezi haline geldi. Konut fiyatları sürekli artıyor. 15 bin konut değişti. Narlıdere nefes alan bir ilçe hale geldi. Ayrık nizamla imar planını yaptık. Kentlinin yaşam biçiminin daha konforlu hale getirdik. Şimdi bunun aynısını Konak’ta yapacağız. Konak’ta da değişime dönüşüme ihtiyaç var. Gültepe planları bizim için çok önemli. Son olarak Büyükşehir Meclisi’nde reddedilmiş. Belki bir hayır vardır. Bizde göreve geldiğimiz zaman ilk iş bu planları ele aldık. Planı revize ettik. Sosyal tesis ve yeşil alan hassasiyetini yeniden gözettik. Kat sayısını 2,3ten 2,5’a yükselttik. Tunç Soyer’e sunumu yaptım, hemen hızlıca bitirelim dedi. Sunumları tamamlayıp Ekim ayında planları tamamlamış olacak. Sıkıntı ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı. Kim ne derse desin ekonomik kriz var. En önemli örneği inşaat piyasası bitti. Konak Belediyesi olarak geçen ay bir tane ruhsat kesmişiz. Buna rağmen çalışmalarımıza adımız çıkmış dönüşümcü başkan diye devam edeceğiz sözümü tutup Narlıdere modelini aynen uygulayacağız. Beştepeler ve Tepecik, Mersinli’de de bu çalışmaları yürüteceğiz. Aciliyet sırasıyla hepsini yapacağız. Gültepe planlarının bittiğini de ilk kez buradan Konaklılara müjdeliyorum” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

‘Sosyal Belediyecilik anlamında neler yapıyorsunuz'’ sorusunu yanıtlayan Batur "Öncelikle buradan bütün eski başkanlara Konak’a hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ama biz seçim kampanyası sırasında yaptığımız çalışmalarda, engellilerle iletişimin yeteri kadar kurulmadığını gördük. En çok ticari ruhsata sahip ilçedir Konak. Esnafla da kurulan ilişki o kadar sağlam değil. Bir esnaf masası yok. 3 bin 600 sivil toplum kuruluşu var. Ama bağlantı yok. Hepsine masa kurduk. Önce diyaloğu sağlayacağız. Daha hızlı sonuca ulaşabilmek için her şeyi yapıyoruz. Tepecik’te Zihinsel Engelliler Vakfı’nın bir binası var. Atıl durumda.  Ziyarete geldiklerinde Burhan Özfatura başkanı bir hatırlatma yaptı. Ben de burasıyla hemen ilgileneceğimizi söyledim. Bir binayı hizmete hazır hale getirdik. Kayıtlara başlayacağız. Narlıdere’de nar taneleri çalışması yapmıştık, yine zihinsel engellilerle ilgili İZKA’daki eko çiftlik projemizi de Konak’a taşıyoruz. Romanlara dönük çok önemli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Hiç yalnız değiller. AB fonlarındaki kolaylıkları kendilerine göstereceğiz. En başında çocukları okula göndermiyorlar onu çözmemiz lazım. Masal Evleri projesi bu durumun değişmesinde önemli bir etken olacak diye düşünüyorum. Her türlü desteği sağlayacağız o çocuklar okula gidecek. Kadınlarımızla ilgili pek çok projemiz olacak. Kimseye duyurmadan yardımlarımıza deva ediyoruz. Spor kulüplerimizi rahat ettirdik. Bazı okullarda spor tesisi yapmak istiyoruz. Bir spor salonumuz yok” diye konuştu.

PAZARYERİ VE ALTIN ÜÇGEN MİSYONU

Kendi döneminde sokakta Pazar kurulma uygulamasının son bulacağını belirten Abdul Batur “Konak sokak arası pazarlarını kaldırıyoruz. Buradan Tunç Başkanıma da teşekkür ediyorum. Kahramanlar pazarını, otoparkın altında haftada bir gün kurmamıza izin verdiği için. Alsancak Pazaryeri için de benzer uygulamaya gireceğiz. Pek çok semt merkezi ve otopark yapacağız. Eşrefpaşa’da jandarmanın olduğu alan bizim tarafımızdan kültür ve aktivite merkezi haline getireceğiz. Arkasında Eşrefpaşa pazarının taşınacağı haline getireceğiz. Tarihi İpekyolu’nun kalıntıları var. Onu gözeterek bütün çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Her yerimizden tarih fışkırıyor. Turizmle ilgili olarak da öncelikle Kemeraltı ve altın üçgen çerçevesinde yeni restorasyonlar yapılacak. 5 yıl için Kemeraltı, Agora Basmane’den oluşan altın üçgeni ayağa kaldıracağız. TARKEM ve Büyükşehirle birlikte planlamamızı yaparak bu işin üstesinden kalkacağız. Agora’nın üzerinde 20 bin kişilik amfi tiyatro var. Aspendos gibi. İleride bu kurvaziyer turizmi hareketlenirse çok fazla turist çeker diye düşünüyorum. Tarihi geziler düzenliyoruz. Restorasyonu yapılan yerleri vatandaşlarımıza gezdireceğiz” diye konuştu.

ÇAĞRI GRUŞÇU'YA TAM DESTEK

Batur, "Kongre takvimi eylül sonuna doğru açıklanacak. Demokrasinin tam olarak işlediği tek parti CHP’dir. Bayram havasında geçer. Her şey kamuoyu önünde olur. Seçilen arkadaşın arkasında dururuz. Konak özelinde bakacak olursak. Adaylığımız boyunca Başkan Çağrı Gruşçu ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bağırlarına bastılar beni. Çağrı başkan ne düşünüyor bilmiyorum. Ama aday olduğunda kesinlik destekleyeceğim. Benim oyum bellidir. Ah de vefa çok önemlidir benim için. Deniz başkanımızın da henüz bir açıklaması yok ama süreci çok iyi göğüsledi. Başarılı bir il başkanı oldu” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası