Ege Postası
Geri

Başkan Özçınar'ın 'Koronavirüs Günlüğü'

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar TV35’te Dokun Hayat’a programına telefonla bağlandı. Başkan Özçınar, İzmir’de yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu ilçelerden biri olan Kiraz’ın koronavirüs salgını karşısında son durumu hakkında bilgi verdi.
Başkan Özçınar'ın 'Koronavirüs Günlüğü'
Haberler / İzmir
25 Mart 2020 Çarşamba 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI – Geçen günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla gerçekleştirilen ‘Korona Zirvesi’ne katılmayacağını daha önceden EGEPOSTASI’na açıklayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, TV35 ekranlarında Seher Onay moderatörlüğünde yayınlanan ‘Dokun Hayata’ programında önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatın durma noktasına geldiği İzmir’de, Kiraz Belediyesi olarak ‘halk günleri’ni geçici süreyle iptal ettiklerini açıklayan Başkan Özçınar, vatandaşlara telefonla hizmet verdiklerini ve kendi özel telefonuyla da vatandaşlarla iletişime geçtiğini ifade etti. Kapalı alanlarda toplu halde kalmamaya özen gösterdiklerini söyleyen Özçınar: “Yaşlı nüfusumuz var, 65 yaş üstünde çok fazla problem yaşamadık; ihtiyaçlarını karşıladığımız vefa grubumuz var şu an. Zabıta ekiplerimiz yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdalar. Arada sıkıldıklarında da beni arıyorlar, sohbet ediyoruz, dertleşiyoruz” diye konuştu.

NİKAHLARI İLERİ TARİHLERE ÖTELEDİK

Sunucu Onay’ın nikâhlar hakkındaki sorusu üzerine Başkan Özçınar: “Belli bir süre nikahlar ertelenmemişti, nikahlara devam ediyorduk. Fakat hastanelerin yoğunluğu, sağlık ocaklarının yoğunluğundan dolayı kan almalarda biraz aksama oldu. O sebepten ötürü biraz ileri tarihlere öteleme söz konusu oldu. Bu hepimizin sağlığı için” açıklamasını yaptı.

Evde sıkıldıklarını söyleyen yurttaşlara TV35 aracılığıyla seslenen Başkan Özçınar “Sesimizi duyurduğumuz herkese söylüyorum; evde çok canımız sıkılıyor biliyorum, farkındayım. Bizler de aynı durumdayız ama bu bizim sağlığımız için” dedi.

KİRAZ’IN YAŞLILARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYUYOR MU'

Onay’ın; İçişleri Bakanlığı kararıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasıyla birlikte, Kiraz’daki yaşlıların bu karara nasıl tepki verdiği sorusu üzerine Başkan Özçınar: “Açık havada çok yaklaşılmadığı sürece bir sıkıntı yok, bizim yerleşim alanımızda evlerin arasında da ciddi bir mesafe var. Köylerimizde bu durum zorlukla karşılanmadı” cevabını vererek “Merkezimizde biraz problem var, yaşlılarımız evlerinde sıkılıyorlar. Doğamız çok güzel, neredeyse herkesin evinde bahçe var, herkes bahçesinde oturuyor” açıklamasını yaptı.

BU SÜRE İÇERİSİNDE İLÇENİZDEN ÇIKMAK ZORUNDA KALDINIZ MI'

Tüm toplantılarının hepsini iptal ettiğini dile getiren Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, son zamanlarda şehir dışına çıkmadığını belirterek: “Allah korusun, bunun vebalini taşımak bana ağır gelir. Bundan sonraki süreçte de ilçemde görevimin başında olacağım, sağlığım el verdiğince bunu yapmaya çalışacağım. Normal zamanlarda da ben şehir dışına çıkmayı seven bir insan değilim, buradaki insanlarımızla çok mutlu oluyorum ama bu süreci atlattığımızda temiz bir hava almak için dışarı çıkmak iyi gelecek” dedi.

ÜMİTLİYİM, HERKES ÜMİTLİ OLSUN

Uzaktan eğitime geçilmesinin ardından ilçe sınırları içindeki internet hizmetlerine değinen Özçınar, Kiraz’da uzaktan eğitimde an itibariyle herhangi bir sorun yaşamadıklarını şu sözlerle ifade etti: “Bize ulaşmış herhangi bir bilgi yok. Bununla ilgili milli eğitim müdürümüz, öğretmenlerimiz yoğun bir çaba sarf ettiler. Gelmiş olsaydı mutlaka bize ulaşırdı, böyle bir bilgi gelmediğine göre, şu an öyle bir problemimizin olmadığını düşünüyorum.

İşi olmadığı takdirde herkes evinde. Bu bizi mutlu ediyor, insanlarla temastan kaçınmaya başladık. Buraya şehir dışından biri geldiğinde küçük yer olduğumuz için herkes birbirini biliyor; o yüzden bu şehir dışından geldi, bu umreden geldi diye herkes üstüne düşen görevi yapıyor. Gerçekten zor bir süreç, bende kronik bir şeker rahatsızlığı var. Bağışıklık sistemim çok da iyi değil, ben ümitliyim, herkesin ümitli olmasını istiyorum”

TABİAT İNTİKAMINI ALIYOR

Seher Onay’ın koronavirüs salgını karşısında ‘tabiat bizden intikam alıyor’ değerlendirmesine kendisinin de katıldığını ifade eden Başkan Özçınar: “Çok zulmettik hayvanlara, çok zulmettik kadınlara… Çocuklarımıza zulmettik. Nasıl bir toplum haline gelmiştik ki, anneanneye dedeye gitmek bile çocuklara zor gelmeye başlamıştı. Şimdi anneanneye, dedeye bile hasret kaldı çocuklar. Oturup öz eleştiri yapmak zorundayız diye düşünüyorum bu konuda” sözlerini kaydetti.

PSİKOLOJİNİZİ BOZMAYIN, BUGÜNLER DE GEÇECEK

Konuşmasının sonunda koronavirüs salgınıyla mücadelede herkesin üzerine düştüğünü yaptığını sözlerine ekleyen Özçınar: “Biz ülke olarak böylesi zor zamanlarda birlik olmasını biliyoruz, bu bizim kanımızda var, Türküz. Bundan ötesi yok. Bugünler de geçecek, biz hep beraber ağız tadıyla yaşamaya başlayacağız. Evimizde de mutluyuz, öyle düşüneceğiz, pozitif olmaya çalışalım. Psikolojimizi bozmayalım, psikolojiyi bozmak bağışıklık sistemini yüzde 50 etkiliyor” diye konuştu ve kendisinin de zamanının büyük bir bölümünü evde geçirdiğini şu sözlerle açıkladı: “Evde oturuyorum, biliyorsunuz bahçemiz var, hayvanlar var. Onlarla ilgileniyorum, bahçeye gelen vatandaşlarla 1,5 metre mesafeden ilgileniyorum. Günlük imzalar için çıkıp geliyorum. Onun dışında hep evdeyim”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası