Ege Postası
Geri

Büyükşehir Meclisinde gündem Özkanlar Pazaryeri ve Basmane Çukuru

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan karar ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda tüm toplu taşıma araçlarında ulaşım ücreti 1 kuruş olarak belirlendi. Gündeme gelen Özkanlar Pazaryeri esnafı için geçici de olsa bir çözüm bulundu. Öte yandan Folkart'ın projeyi TMSF'ye iade etmesinin ardından kentte yeniden başlayan Basmane Çukuru tartışmalarına AK Parti'den öneri geldi. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe “Burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırın hem siz başkan olarak hem de biz meclis olarak tarihe not düşelim” dedi. Başkan Soyer, ”Temenniniz çok yerinde. Çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir'de gündem Özkanlar Pazaryeri ve Basmane Çukuru
Büyükşehir Meclisinde gündem Özkanlar Pazaryeri ve Basmane Çukuru
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2019 Çarşamba 19:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer yönetiminde Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda gündeme gelen önergeler görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü gerçekleşecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının coşkulu ve geniş bir katılıma sahne olması için toplu ulaşım ücretlerini gün boyunca 1 kuruş olarak belirledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen bir başka önergeyle de Ramazan Bayramı süresince ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verilmesi kararlaştırıldı.

“19 MAYIS VE RAMAZAN BAYRAMI’NDA ULAŞIM 1 KURUŞ” 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, toplu ulaşım araçlarında ücretin bir kuruş, Ramazan Bayramı boyunca ise Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde ücretsiz, alınmaması halinde bir kuruş olması onayladı. Teklif mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları toplantısında “Dini ve milli bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak” talimatı İzmir’de resmi olarak hayata geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda İzmir’de tüm toplu taşımalarda 1 kuruş olarak belirlendi. Başkan Tunç Soyer, karar için “Önemli bir karar İzmirlilere hayırlı olsun” yorumunda bulundu. 

ÖZKANLAR PAZARYERİNE ÇÖZÜM 

Bornova Belediyesi’nin Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden viyadük altını yeni pazar yeri için tahsisini istemesiyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Geçtiğimiz dönemde hükümetimiz tarafından gerekli izinler alınmıştı. Şimdi de Bornova Belediyesi açıkladı. Bizim gösterdiğimiz aynı yerde pazar yeri için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden tahsis istendi” dedi.

Hızal'ın ardından ‘Bornova Özkanlar’ pazaryerine değinen Başkan Soyer, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Bornova’daki viyadük altında pazaryeri kurulması için izin talepleri olduğunu mağdur olan esnaf için geçici olarak bu çözümü bulduklarını belirtti. Başkan Soyer, ilerleyen süreçte modern bir pazaryeri projesi yapacaklarını ifade etti. 

BASMANE ÇUKURU TARTIŞMASI 

Folkart A.Ş.’nin ihale şartnamesi sonrası imzalanan sözleşme uyarınca  Basmane Çukuru projesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na  (TMSF) iade etmesini ardında başlayan tartışmalara değinen AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe Basmane Çukuru diye tabir edilen alanın eskiden belediyeye ait olduğunu belirtti. Boztepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, 'Bu araziyi belediyeye kazandırın' çağrısında bulundu.

Boztepe, “Basmane Çukuru bir türlü gündemden düşmedi. Ahmet Piriştina ve Aziz Başkan döneminde de gündemden düşmedi. Alan için sizinde düşünceniz vardır ama burası bizim kendi öz mülkümüzdü. Burası 1998 yılına kadar belediyenin mülkü.  Havagazı ve elektrik fabrikalarını almış olmamızı sürekli söylüyoruz.  Burayı da İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak satın alabiliriz. Oraya bir büyükşehir hizmet binası kültür merkezi, otoparkı olan bir yer düşünebiliriz. Alana bir kültür merkezi sineması, tiyatrosu olan bir proje düşünülebilir. Biz sizin görüşlerinizi de merak ediyoruz. Bunu yaparsak hem siz hem de bu meclis tarihe bir not düşecektir” diye konuştu.

SOYER’DEN “ÇALIŞIYORUZ” AÇIKLAMASI 

Başkan Soyer, son günlerde yeniden gündeme gelen Basmane Çukuru için, “Basmane Çukuru için çalışıyoruz sizin temenniniz çok yerinde. Ancak çalışıyoruz. Hem bütçe hem de projeler üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Birlikte düşünerek yapacağız” cevabını verdi. 

BU MECLİS ÜLKE SİYASETİNİ TARTIŞMANIN YERİ DEĞİL 

AK Parti grubu ve CHP grubu arasında ülke gündemine dair tartışmaların yaşanmasının üzerine konuşan Başkan Soyer, “Herkesi uyardım burası bir yerel meclis bende arkadaşları uyardım bu tartışmayı sürdürmek doğru değil. Ülke siyasetiyle ilgili iktidar muhalefet tartışmalarından uzak durmak gerekir. Biz İzmir için çalışıyoruz. İzmir ile ilgili konuları konuşmamız gerekir. Biz yerelde ne yapmamız gerekiyorsa bunları yapmamız gerek. Ülke siyasetiyle ilgili konuşmaya başladığımız zaman bu platformun anlamı kaybolur” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası