Ege Postası
Geri

Büyükşehir’de gündem çöp ve Buca Metrosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı melis toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Harmandalı’nda kurulan tesisin bir benzerinin 2020 yılında Ödemiş’te de kurulacağını duyurdu. AK Parti grubundan flaş bir teklif geldi. AK Partili Hüsnü Boztepe, canlı yayınların kalitesinin arttırılması gerektiğini vurgularken, “Meclisin canlı yayınları kentin meydanlarında büyük ekranlarda yayınlansın” dedi. Büyükşehir’de gündem çöp ve Buca Metrosu
Büyükşehir’de gündem çöp ve Buca Metrosu
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2019 Pazartesi 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda gündemdeki önergeler görüşüldü. 

“İZMİR’DE ÇÖP SORUNU VAR” 

Kiraz depolama alanına getirilen, evsel nitelikli atıkların serilip, toprakla örtülmesi hizmet işi önergesi görüşüldüğü sırada söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir’de çöp sorunu olduğunu ve acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. AK Partili Hızal, Özellikle Kiraz’da yaşayanların bu durumdan mağdur olduğunu vurguladı. 

“2020 YILINDA ÖDEMİŞ’E DE TESİS KAZANDIRACAĞIZ” 

Çöp tartışmalarının ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir’de bir çöp sorunu var algısı yaratılıyor Harmandalı’nda Türkiye’nin en büyük ikinci sanrtrali kuruluyor. 15 Mayıs’ta ÇED raporunu aldık 2 hafta sonra Harmandalı’nda, 100 gün sonra yani Eylül’de Harmandalı’nda elektirik üretimi başlayacak. 2020 yılında Ödemişte’de mutlaka buna benzer bir tesis açacağız. O zaman Kiraz’ın yaadığı sorun da çözülmüş olacak. Biraz daha sabır rica ediyoruz. Gecikmiş bir süreç var ancak biz hızla bu tesisleri kazandıracağız” şeklinde cevap verdi. 

AK PARTİ’DEN ALGI AÇIKMALASINA TEPKİ

Başkan Soyer’in açıklamasının üzerinesi söz alan AK Partili Özgür Hızal, “İzmir’deki çöp sorunun algı olduğunu söylemek çok doğru değil. İzmir’de gerçekten çöp sorunu var. Bu tesisler hayata geçmeden çöp sorunu yok diyemeyiz” ifadelerini kullanırken Başkan Soyer, “Konuyu daha fazla uzatmadan Ödemiş’e de 2020’de bu tesisi kazandıracağımızın haberini vereyim” dedi. 

AK PARTİ’DEN FLAŞ CANLI YAYIN ÖNERİSİ 

Dilek ve temenniler bçlümünde söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Mecliste yapılan canlı yayın yapmıyoruz. Burada kimin konuştuğu belli olmuyor. Bu canlı yayın olayını biraz daha incelememiz gerek. İstanbul’da yapılan yayınlar çok daha kaliteli. Bu canlı yayını yapıyorsak,  Karşıyaka, Gündoğdu Meydanı’nda, Konak’ta büyük ekranlarımız var oralarda canlı olarak yayınlansın” önerisinde bulundu.  
Başkan Tunç Soyer, öneryle ilgili hemen teknik bilgi isterken teknik olarak böyle bir yayının yapılacağı bilgisini aldı. 

"ANKARA'YA BİRLİKTE GİDECEĞİZ"

CHP’li Meclis üyesi İlhan Dal, Buca Metrosu hakkında konuşurken, “İktidar partisi mensupları her fırsatta yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Rica ederim Buca Metrosu konusunda ve cezaevi konusunda da destek olsunlar” dedi. Soyer AK Parti grubuna seslenerek, "Ankara’ya birlikte gideceğiz demi başkanım'" dedi.

Soyer’e cevap veren AK Partili Hızal, “Gideriz başkanım. Buca’da yaşamış biri olarak, hassasiyetinin farkındayım, Buca’nın bu sorunların dışında çok çok büyük sorunları var. Ciddi bir trafik, yapılaşma sorunu var. Biz doğru olanın her zaman yanındayız destekçisi olacağız. Yapılmayanların ve eksikliklerin sorumluluğunu almayacağımızı bildiririm” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası