Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den Menderes'teki obruklara özel plan

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Menderes ilçesinde şiddetli yağış sonucu oluşan düdenlerin bulunduğu alanda yer altı barajı ve turizm amaçlı şelale yapımı için çalışma başlatıldığını bildirdi. Menderes'teki obruklara özel plan
Büyükşehir'den Menderes'teki obruklara özel plan
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2019 Cumartesi 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menderes'in Karakuyu Mahallesi ve çevresinde yoğun yağış sonrası tehlike yaratabilecek düdenler oluştuğunu hatırlattı.

Belediye jeoloji ekiplerinin alanda 5 aylık araştırma başlattığını ifade eden Gökçe, "Araştırmamız birkaç ay içinde tamamlanacak. İlk etütler gösterdi ki bölgede yer altı sularının toplanacağı bir baraj yapmak mümkün. Yer altında suyu toplarsak düşük maliyetle bölgenin tüm sulama ihtiyacını karşılayabilir ve yeni göçükleri engelleyebiliriz." dedi. 



ŞELALE İLE TURİZME AÇMA PLANI
Açılan düdenlerin üstünü şelale haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Gökçe, böylelikle alanın hem turizm hem de tarım merkezi olabileceğini söyledi.

Proje ile 18 milyon metreküp yüzey suyunun yer altında depolanması ve alanın görsel güzelliği ile yeni bir cazibe merkezi haline getirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Gökçe, projenin çok yüksek maliyetli olmamasını öngördüklerini de sözlerine ekledi.

Ocak ayındaki yağışlar sonrası Menderes'te tarım arazilerinde 12 düden oluşmuş, ilginç manzarayı görmek isteyen çok sayıda vatandaş bölgeye akın etmişti.(AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası