Ege Postası
Geri

CHP'li Yıldırım'dan AK Partili mevkidaşına sert yanıt

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'nun, Karşıyaka Belediyesi ile ilgili açıklamalarına sert yanıt geldi. AK Parti'yi ve belediyecilik anlayışını topa tutan CHP'li Yıldırım, 'Karşıyaka Belediyesi'nde ne bir mali kriz vardır, ne de borçlar yönetilmeyecek durumdadır. Rahat olsunlar, biz başkanımızla sonuna kadar birlikteyiz" dedi. CHP'li Yıldırım'dan AK Partili mevkidaşına sert yanıt
CHP'li Yıldırım'dan AK Partili mevkidaşına sert yanıt
Haberler / Yerel Politika
15 Haziran 2019 Cumartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediyesi'ni borçlar üzerinden eleştiren ve randevu talebinin karşılıksız kaldığını savunan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İstmail Çiftçioğlu'na, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'dan sert yanıt geldi.

AK Parti'ye sert eleştirilerde bulunan CHP Yıldırım, AK Partili Çiftçioğlu'nun açıklamaları için şunları söyledi:  

"Trajikomik bir açıklama. AKP'nin yerel yönetim anlayışıyla CHP'nin ki birbirine uymaz. AKP'nin belediyeleri halkın değil, saray ve rantın belediyeciliğini yapar. Onlar için aslolan rantın paylaşımıdır. Rant belediyeciliğinde yeşil alanların imara açılması ve kentin yandaşlara peşkeş çekilmesi vardır. AKP'li belediyeler kent kültürünü düşünmez. Halka saygı yerine ötekileştirme ve talan vardır. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sizden öğreneceği hiçbir şey yoktur. 2002'den beri yaptıkları tek şey ülkemizde milli olan her şeyi satmak ve yandaşa peşkeş çekmek oldu. Ülkemizi cumhuriyet tarihinin en büyük dış borcuna ulaştırtılar. Milli olan bütün tesisleri sattılar. İktidara geldiğimizde bütün bu talanın hesabını  mutlaka soracağız. İstabul, Ankara, Antalya ve Bolu gibi illerin durumu ortada. Nasıl bir belediyecilik yapıldığını bizler biliyoruz. İzmir'de de Menderes'in, Kemalpaşa'nın durumu ortada. Karşıyaka halkı ülke gündemini ve belediye uygulamalarını çok iyi takip eden, birikimli bireylerden oluşur. Kentini ranta ve talana açtırmaz. Bu nedenle asla AKP'ye Karşıyaka ve İzmir'i teslim etmeyiz. Bizler Karşıyaka'yı korumaya, kültürümüzü yaşatmaya, sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetmeye devam edeceğiz. Sosyal belediyecilikle yönetirken, çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu mutlaka koruyacağız."

'KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE NE BİR MALİ KRİZ VARDIR...'

AK Partili Çifçioğlu'nun aradaki krizin giderilmesi için “diyalog” çağrısına yanıt veren CHP'li Yıldırım:

"Karşıyaka Belediyesi'nde ne bir mali kriz vardır, ne de borçlar yönetilmeyecek durumdadır. Yerel yönetimlerin bugünkü halinin sorumlusu ise AKP iktidarıdır. Sizlerin 2002'den sigorta primleri ve asgari ücretlerde yaptığı planlamasız artışlar belediyeleri çok zor duruma sokmasına rağmen, yerel yönetimlerin kaynaklarını artırmadılar. Yatırımlara ayrılacak bütçeleri yerel yönetimlere vermediler. Bunun neticesinde tabiiki borçlanmak doğal bir sonuçtur. Tabiiki bu borçlanmalar kabul edilir düzeyde olmalıdır. Karşıyaka'nın borcu da kabul edilir düzeydedir. Bizim belediye başkanlarımız her zaman şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla yönetmişlerdir. Bugün Sayıştay denetçileriyle, İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle zaten CHP'li belediyeleri sürekli denetliyorsunuz. Karşıyaka'da en ufak bir açık ya da yanlış olsa bunun gereğini hemen yapardınız. Bizlerde zaten böyle bir yanlışa göz yummazdık. Onun için kendi işinize bakın. Türkiye artık değişiyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'de sosyal belediyecilik anlayışıyla tanışacak. AKP'nin 2002'den beri yürüttüğü talan belediyeciliği sona erecektir."

BİZ BAŞKANIMIZLA SONUNA KADAR BİRLİKTEYİZ

AK Partili Çitfçioğlu'nun 'bize randevu vermezseniz yanlız kalırsınız' sözlerini de değerlendiren CHP'li Yıldırım "CHP, Karşıyaka'da 16 bin kişilik bir örgüttür. Karşıyaka'daki oy oranı da yüzde 75'tir. Böyle bir halk desteğini almış bir belediye başkanımız vardır. Rahat olsunlar başkanımız asla yalnız kalmaz. Biz başkanımızla sonuna kadar birlikteyiz" dedi.

Öte yandan Çiftçioğlu'nun randevu talebini belediyenin şikayetler ve talepleri aldığı, günde binlerce mail gönderilen belediyenin kurumsal sistemine yaptığı öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası