Ege Postası
Geri

CHP’li Yüksel AFAD’la ilgili iddiaları sordu

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi (PM) Alaattin Yüksel, Soma’da şehit düşen 301 işçi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yardım kampanyası başlattığını hatırlatarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi şehit aileleri için AFAD hesabına 602 bin lira yatırdı ancak paralar hala hesaplara geçmedi. Bunun sebebi nedi? Hükümet deprem fonunda toplanan paraları duble yolların yapımında kullandı.
CHP’li Yüksel AFAD’la ilgili iddiaları sordu
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2014 Çarşamba 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Hükümet yardımlar konusunda sabıkalıdır. Sicili temiz değildir. Somalı aileler bundan büyük endişe duymaktadır” dedi. Yüksel, konuyla ilgili Başbakan Yardımcı Beşir Atalay’ın yanıtlaması üzerine TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Soma’da meydana gelen maden faciasında şehit düşen madenciler için AFAD hesabına yatırılan bağışların, şehit yakınlarına hala iletilmemesini meclis gündemine taşıdı. Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehit aileleri için AFAD’ın hesabına 602 bin lira yatırdığını hatırlatarak, “Belediye yaklaşık 15 gün önce para yatırıyor ancak ne hikmetse hesaplara aktarılmıyor. Parayı neden bekletiyorsunu? 602 bin nered? Diğer paralar nerd? Hükümet daha önce deprem fonunda toplanan paralar duble yolların yapımında kullandı. Hükümet bu konuda sabıkalıdır. Bu anlamda sicili temiz değildir” dedi.

ÇOCUKLARININ KARINLARINI DOYURABİLMEK İÇİN…

Soma’da şehit düşen 301 kişinin ailesinin zor günler geçirdiğine dikkat çeken Yüksel, “Vatandaşlarımız büyük acılar yaşadı. Her biri ayrı ayrı sıkıntı çekerken, açlıkla yüzleşme durumları söz konusuyken hükümet bu vatandaşlarımıza hala katkıda bulunmuyor. Bunun anlaşılır bir tarafı yoktur. Acılı anneler çocuklarının karınlarını doyurabilmek için kollarındaki bilezikleri satmak zorunda bırakıyorsunuz” dedi.

İÇİ BOŞ AÇIKLAMALAR YAPMAYI BIRAKIP ÇABALAYIN!

Yüksel, Şunları söyledi:

“Vatandaşlar şehit aileler için milyonlarca lira yardımda bulundu. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Paraların hesapta bekletilmesi akla başka sorular getiriyor. Bazı iktidar partisi milletvekilleri hemen savunmaya geçtiği görüyoruz. Bir gocundukları olmasa bunu yapmazlardı. İçi boş açıklamalar yerine paraların biran önce şehit yakınlarının hesabına yatırılması için çabalasınlar” dedi.

ATALAY’A SORULAR

CHP’li Yüksel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması üzerine TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yüksel, şunları sordu:

“Bankalara yapılan yardım miktarı toplamı nedi? Maddi yardım ulaştırılan aile sayısı nedi? Her bir aile için ne kadar para yardımında bulunulmuştu? Yardım yapılırken gözetilen kriterler arasında ailedeki nüfus sayısı dikkate alınmış mıdı? Somada yakınlarını kaybeden tüm insanlar için yapılan yardım miktarı toplamı kaç liradır'” Para dışındaki yardımlar AFAD, Kaymakamlık ve SOMA Belediyesi'nden oluşan SOMA Koordinasyon Merkezi'nde toplanmaktadır. SOMA Koordinasyon Merkezi ne tür yardımlarda bulunmuştu? Kaç aile bu yardımlardan faydalanmıştı? Somalı madencilerin ailelerine maddi yardımların ulaşmadığı  iddiaları bulunmaktadır. Bu iddialar doğru mudu? 2011 yılında yaşanan Van Depremi sonrasında da yardımlar AFAD aracılığıyla toplanmıştır. Yardımların nasıl dağıtıldığına ilişkin ayrıntılı açıklama yapılmamış ve deprem sonrasındaki süreçte AFAD çalışanları tarafından yolsuzluk yapıldığına dair soruşturma başlatılmıştı. Buradan hareketle  AFAD yetkili ve çalışanlarıyla ilgili Van’da yaşanan durumun, SOMA'da yaşanamaması için yapılan yardımlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi düşünülmekte midir'

 ACİLEN PARAYA İHTİYAÇ DUYAN AİLELER VAR

“İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından AFAD’a, aile başına 2 bin lira olmak üzere toplam 602 bin lira yardımda bulunulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği yardımlar nerededi? Belediyenin yardımı Somalı ailelere hala neden ulaştırılmamıştı? Toplanan bağışlar hangi bankada bekletilmektedi? Bir getirisi var mıdı? Eğer böyle bir durum söz konusuysa ailelere yansıtılacak mıdı? AFAD’tan yapılan açıklamada, toplanan yardımların kampanyanın bitmesinin ardından ailelere iletileceği ifade edilmiştir. Ancak kampanya bitimini bekleyemeyecek durumda olup, acilen paraya ihtiyaç duyan aileler olduğu düşünüldüğünde bu yardımların hemen ulaştırılması gerekmez mi'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası