Ege Postası
Geri

Cephane dolu araçla kana bulayacaklardı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıldığı otele suikast girişimi için giden SAT komandolarının, gündüz saatlerinde ise Beykoz’dan, Bakırköy Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı’nın yakınına cephane dolu 3 minibüs bıraktığı ortaya çıktı.
Cephane dolu araçla kana bulayacaklardı
Haberler / Güncel
7 Aralık 2016 Çarşamba 08:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

FETÖ/PDY’ci askerlerin, C4 plastik patlayıcılar, antitank roketi, çok sayıda el bombası ve zırh delicilerle ülkeyi kaosa sokacak kanlı eylemler planladıkları belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce ayrıldığı otele suikast girişimi için giden SAT komandolarının, gündüz saatlerinde ise Beykoz'dan, Bakırköy Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı'nın yakınına cephane dolu 3 minibüs bıraktığı belirtildi. Emniyet ekiplerince yürütülen soruşturmada 'FETÖ' üyesi olduğu belirtilen askerlerin, C4 plastik patlayıcılar, antitank roketi, çok sayıda el bombası ve zırh delicilerle ülkeyi kaosa sokacak kanlı eylemler planladıkları bildirildi.

Antitank ve C4 çıktı

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Bakırköy’deki Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı’nda ele geçirilen cephane dolu 3 minibüsle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin, "C4 plastik patlayıcılar, antitank roketi, el bombası ve zırh delicilerle ülkeyi kaosa sokacak kanlı eylemler planladıkları" bildirildi. Minibüslerdeki cephanelerin görüntüleri de ortaya çıktı.

250 kişi gözaltına alındı

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı uçak pistinde ele geçirilen cephane yüklü 3 minibüsle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Yürütülen soruşturmada, Hava Harp Okulu’nda görevli rütbeli rütbesiz toplam 250 kişi gözaltına alınarak ifadelerine başvuruldu.

Göğüs göğüse çatıştılar

İstanbul’da yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, hemen Boğaziçi Köprüsü’ne giderek buradaki darbeci askerlerle göğüs göğüse çatıştı. Bu sırada tüm İstanbul polisini de sevk ve idare etmeye devam etti.

Suikastçı birlik bırakmış

Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı uçak pistinde 3 askeri minibüs ele geçirildi. Yürütülen soruşturmada, içerisinde küçük bir orduyu donatacak kadar cephane bulunan minibüslerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele suikast saldırısı düzenleyen SAT komandoları tarafından Beykoz’daki askeri kışladan alınarak gündüz saatlerinde getirilip bırakıldığı belirlendi. SAT komandolarının, 3 minibüs dolusu cephanelikle devlet büyükleri, havalimanları, stratejik yerler ve karşı koyan askeri birlik ve polislere karşı eylem planladıkları öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası