Ege Postası
Geri

Ceylan nefes bekliyor

Doğduğu günden itibaren geçirdiği zatürrenin ardından gelişen akciğer yetmezliğiyle yaşayan 11 yaşındaki Ceylan Uğurli, çok sevdiği okulunu bırakmak zorunda kaldı. Dışarıya, en fazla bir saatliğine, 50 kiloluk oksijen tüpüyle çıkmak zorunda olan Ceylan'ın hayatı, evde elektrikler kesildiğinde riske giriyor. Ceylan'ın nefes alması, akciğer nakline bağlı. Hastalığı yüzünden çocukluğunu yaşayamadı
Ceylan nefes bekliyor
Haberler / İzmir
7 Haziran 2019 Cuma 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Bebekken geçirdiği rahatsızlık sonrası akciğer yetmezliğinin pençesine düşen 11 yaşındaki Ceylan Uğurli'nin hayatı kabusa döndü. Sokakta oksijen tüpüne, evde ise makineye bağlı kalan, bu yüzden çocukluğunu  yaşayamayan Ceylan, akciğer nakli bekliyor.

Buca'nın Çamlıkule Mahallesinde oturan mobilya sektöründe işçi Ahmet ve ev hanımı Gamze Uğurli çiftinin üç çocuğundan en büyüğü Ceylan, doğduktan kısa süre sonra zatürreye yakalandı. Hastalığı bir türlü geçmeyen küçük kızın akciğeri iflas etti. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören küçük kızın kurtuluşunun akciğer nakline bağlı olduğu belirtildi.

Evde oksijen makinesine, dışarıda ise oksijen tüpüne bağlanarak nefes alabilen, makineden ve tüpten bir an olsun dahi ayrılmaması gereken Ceylan, yaşadığı kabus nedeniyle geçen yıl okuldan da ayrılmak zorunda kaldı. Evde eğitim alan Ceylan'ın annesi Gamze Uğurli, uygun akciğer beklediklerini söyledi. 

Anne Uğurli, "Bir yıldır Ege Üniversitesi'nde nakil bekliyor. Her gün üç tüp dolduruyoruz, evin her köşesinde dolu tüp olmak zorunda. Bir tüp 1 saat dayanıyor ve 50 liraya doluyor. Günde üç tüp değiştiriyoruz. Ayrıca uyurken de oksijen makinesine bağlı. Ayda 500 lira elektrik giderimiz var. Elektrikler kesildiğinde Ceylan'ın hayatı riske giriyor. Tüpler her an dolu olmak zorunda. Hiç bir yere çıkamıyoruz. Evde çok bunalıyor. Bazen 50 kiloluk tüpümüzü yanımıza alıp onu kısa süreliğine dolaşmaya çıkarıyorum. Akrabalarımızın yardımlarıyla ekonomik güçlüklerimizi aşmaya çalışıyoruz. Tek hayalim, kızımın akciğer nakli olup sağlığına kavuşması" dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası