Ege Postası
Geri

Çiğli’de son perde... Onlar da işten çıkarıldı

Çiğli Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarmalarının yankıları sürerken, belediye bünyesinde görev yapan CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu ve geçmiş dönemde CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Ali Karabay, Suddiye Erdem’in işine son verildi. Yıllarca CHP’de siyaset yapan iki isim durumu siyasi rövanş olarak nitelerken, yaşanan gelişmelerin CHP’nin politikalarına aykırı olduğunu savundu. Çiğli’de son perde... Onlar da işten çıkarıldı
Çiğli’de son perde... Onlar da işten çıkarıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Haziran 2019 Salı 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nde işçi çıkarmalarının son halkasında CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu ve geçmiş dönemde CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Grup Başkanvekili olarak görev alan Ali Karabay ile Suddiye Erdem’in işine son verildi. Belediye yönetiminin tebligat gönderdiği 3 personelin iş akdi tek taraflı olarak fesh edildi. Nisan ayı maaş bordroları tamamen boş olduğunu ifade eden  personel, işten çıkarılma gerekçesi olarak "İşe gelmemek” gösterildiğini belirtti. Belediye binasında görev yerine her gün gittiklerini dile getiren personel parti içi hesaplaşmalar sebebiyle işten çıkarıldıklarını savundu. 

“BİZ İŞİMİZE GİTTİK ŞAHİTLER VAR”

CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Metroğlu, hukuki olarak haklarını arayacaklarını belirtirken “İşten çıkarılma gerekçesi olarak işe gitmediğimizi söylediler. Ancak her gün görev yerimize gittiğimize diğer çalışan arkadaşlar şahit. Planlayarak yapılan bir hareket. Mayıs’ta elimize geçen maaş bordrosunda sıfır gözüküyordu. İşe gelmemiş gibi gösterdiler” dedi.  

SİYASİ RÖVANŞ ALMAYA ÇALIŞILIYOR

Yıllarca partiye hizmet ettiklerini vurgulayan Mertoğlu, “Bizim bir itibarımız var. Yıllarca bu CHP’de siyaset yaptık, hizmet ettik. Belediyenin yaptığı uygulamanın tek bir açıklaması var. Siyasi rövanş almaya çalışıyor. Ancak bu tavır ne CHP’ye ne de CHP’li yöneticilere yakışmıyor. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerek. İtibar kaybı yaşatmaya çalışıyorlar ancak biz doğruları anlatacağız” diye konuştu. 

PARTİ İÇİ HESAPLAŞMA VURGUSU

CHP’de yıllardır farklı görevler alan Ali Karabay, işten çıkarılma gerekçelerinin doğru olmadığını savunurken, “30 gün boyunca mazeretsiz  işe gelmediğimiz söylendi. Ancak çalıştığımız yerde personel şahit biz işimize gidip geldik. Biz parti içinde yarışta farklı ekiplerdeydik, bunun öfkesiyle siyasi linç kampanyası yapıyorlar. Ben 1990 yılından bu yana hizmet ediyorum bu partiye, il başkan yardımcılığı, ilçe sekreterliği, mecliste grup başkanvekilliği görevlerini yaptım. Partimi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım” ifadelerini kullandı. 

“ÇİĞLİ’NİN SORUNLARIYLA UĞRAŞMAK YERİNE PERSONELLE UĞRAŞIYOR”

Karabay, Çiğli Belediyesi’nde yaşanan son gelişmelerin CHP’nin politikalarını ters olduğunu dile getirirken, “Bu arkadaşlar Çiğli’nin sorunlarıyla ilgileneceklerine geldikleri günden bu yana personelle uğraşıyorlar. Uğraştıkları personel de CHP’li. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’ sözlelerine ters bir şekilde, hiç işleri yokmuş gibi personelle uğraşıyorlar. Personele mobbing uygulamaya, işten çıkarmaya çalışıyorlar. Benimle çalışmak istemeyebilirler bunu da ilettim arkadaşlara hesabımızı kitabımızı görürüz ayrılırız. Ancak bu şekilde itibarsızlaştırarak, siyasi linç ile ayrılmak doğru değil. Hak, hukuk, adalet kavramlarıyla ve CHP’nin politikalarıyla uyuşmayan hareket sergilediler” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası