Ege Postası
Geri

Cüneyt Oğuz'dan 'Menemen' açıklaması... CHP yönetimini topa tuttu!

Menemen’de yenilenen kura çekimiyle Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan oldu. Belediye yönetiminin CHP'den AK Parti'ye geçmesiyle CHP yönetimine parti içi sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP İl eski Başkan Yardımcısı ve Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Cüneyt Oğuz yaşananlara tepki gösterirken parti yönetimini topa tuttu.Oğuz,"Bu durum İzmir il başkanlığına Deniz Yücel ve arkadaşlarına fatura edilecek kadar basit bir olay değildir.Balık baştan kokmuştur. Hiçbir hatadan ders çıkaramayan,bahane uydurma konusunda uzmanlaşmış bu anlayış 100 yıllık partinin mirasını kişisel beklentileri için daha ne kadar sömürecektir'"dedi
Cüneyt Oğuz'dan 'Menemen' açıklaması... CHP yönetimini topa tuttu!
Haberler / Politika
13 Ocak 2021 Çarşamba 22:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, kura ile başkan vekili olmuştu. Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan'ın İzmir 2'nci İdare Mahkemesine giderek seçime itiraz etmişti. Mahkeme kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçiyle yürütmesini durdurmuş ve yenilenmesine karar vermişti.

Menemen Belediyesinde mahkeme kararı sonrası bugün yenilenen kura çekimi sonucu AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan Başkan Vekili oldu.

CHP’nin 20 yıldan fazla süredir yönetimini elinde bulundurduğu Menemen Belediyesi’nin bugün kura ile AK Parti’ye geçmesi parti içi muhalefetin de tepkisini çekti.

CÜNEYT OĞUZ'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı ve Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Cüneyt Oğuz yazılı açıklama yaparak parti yönetimini adeta topa tuttu.

Oğuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Tam dört dönem boyunca Menemen’imizde Cumhuriyetimizin simgesi devrim şehidimiz Kubilay’a layık bir şekilde göğsümüzü kabartarak görev yapan,  partisine her türlü imkanları sunan ve her zaman destek olan değerli başkanımız Tahir Şahin, parti içerisinde demokrasi aradığı için kendisini aday yapmayarak cezalandırdıklarını sananlara soruyorum...

Bir dönem Başkan Şahin yine parti içerisinde demokrasi ararken CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Deniz Baykal’ı yüksek sesle eleştirmiş ve bir başka genel başkan adayını başkanlıkta desteklemişti, Deniz Bey yine de kendisini tekrar Menemen’den aday göstermiş ve belediye başkanı seçilmesini sağlamıştı. 

Peki, CHP kültürünün bunu 2019'da da yapması gerekmez miyd? İzmir'deki delegelerin çoğunluğu parti tabanından gelen sese kulak verip demokratik haklarını kullanarak olağanüstü kurultay için imza topladılar.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrası parti içi  öz eleştirinin verilmesi gerektiğini savundular,  parti tabanının bu sesine sağır kalan Genel Merkez yönetimi sırf bu sebeple imza veren kişilerin tamamını tasfiye ederek daha o günlerden bu gün yaşadıklarımızın temelini atmış oldular. Bütün bu yaşananlar hangi demokratik akıl ya da vicdana sığacaktır. 

CHP ana omurgasından kopartılmış yozlaşmış bir siyaset anlayışı içerisinde, kendi küçük koltuklarını düşünen içlerinde memleketin geleceği adına hiçbir kaygı taşımayan kişilerce yönetilmeye ve siyaseti dost zannettikleriyle kurgulamaya devam ediyor. Bunu yapma hakkı var mıdır ' 

BALIK BAŞTAN KOKMUŞTUR!

Demokrasi şampiyonu olduklarını anlatan Genel Merkez yöneticileri bu partinin içerisinde hangi demokratik ortamı oluşturmuşlardır. Hangi konuda  adaletli ve liyakat esasına dayanan atamalar yapmışlardır. Menemen halkının CHP’nin kurumsal kimliğine olan inancıyla verdiği oylara sahip çıkamayan, canım İzmir’imin bütün dengelerini  kendi kişisel hırsları için yok sayan ve  sorumsuzca atamalar yapan yöneticiler bunun cevabını nasıl verecektir. Bu durum sadece İzmir il başkanlığına Deniz Yücel ve arkadaşlarına fatura edilecek kadar basit bir olay değildir. Balık baştan kokmuştur.

Yapılan hiçbir hatadan ders çıkaramayan, bilakis bahane uydurma konusunda uzmanlaşmış bu anlayış 100 yıllık partinin mirasını kişisel beklentileri için daha ne kadar sömürecektir'

Türkiye’de yaşayan hiçbir vatandaş bunu hak etmiyor...

İzmir’de, Urla’da ve Menemen’de yaşayan hiçbir vatandaş bunu hak etmiyor...

Menemen’de CHP’ye oy verenler bugün Menemen Belediye Başkanlığı önünde ilahi okuyarak kutlama yapanları görmeyi ve duymayı hak etmiyor...
Seçmen umut istiyor, seçmen ahlaklı, onurlu, gururlu yöneticiler istiyor. Seçmen kendi çıkarı için birbirine iftira atan, entrika çeviren birbirine kumpas kuran siyasiler değil, birlik ve huzur içerisinde adil bölüşerek güven içerisinde yaşamak istiyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenleri hiç istemiyor...

YAKINDA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Tüm partililer günah keçisi arıyor ama kimse sorumluluk almıyor evet ben ve arkadaşlarım tüm bu olanların sorumlusu olarak yakında gereğini yaparak sorumluluğu üzerimize alacağız. Canımızdan daha çok sevip sahip çıktığımız Ata mirası partimizi ve memleketimizi kurtarmanın başka yolu kalmamıştır. 

Yaşasın çağdaş, laik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti !!!"

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası