Ege Postası
Geri

Denizli'de FETÖ operasyonlarında 229 kişi tutuklandı

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bugüne kadar tutuklananların sayısı 229'a yükseldi.
Denizli'de FETÖ operasyonlarında 229 kişi tutuklandı
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2016 Salı 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Denizli Valiliği OHAL Bürosu'ndan yapılan açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananların sayısının 229 olduğu, 105 kişinin gözaltında bulunduğu, 92 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 74 kişinin arandığı, 42 kişi ve 458 askerin serbest bırakıldığı, soruşturma kapsamında 1000 kişi hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamada tutuklanan 229 kişiden 53'ünün askeri personel, 10'unun öğretmen, 11'inin emniyet personeli, 9'unun hakim ve savcı, 3 mülki amir, 13'ünün memur ve müdür, 27'isinin akademik personel, 56'sının işadamı ve esnaf, 8'inin oda ve dernek yöneticisi olduğu belirtildi. Açıklamada, operasyonlar kapsamında 7 işçi, 1 doktor, 1 avukat, 1 imam, 9 yurt sahibi ve müdürü, 6 emekli memur, 2 eczacı ve 12 sivil vatandaşın da tutuklandığı vurgulandı. 

Kula'da 1'i komiser, 4 kişi, FETÖ'den gözaltına alındı

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. 

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında komiser G.A., polis memuru İ.Ö. ve Kula da esnaflık yapan M.S. ve M.E.D. gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Öte yandan, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan esnaf Hakan B., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası