Ege Postası
Geri

Dikmen'den Çin Başkonsolosu'na ziyaret

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Çin İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Dikmen'den Çin Başkonsolosu'na ziyaret
Haberler / İzmir
23 Ağustos 2016 Salı 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başkonsolos Zengxian, İzmir'in çok önemli bir bölge olduğunu, Çin ve Türk halkları arasında iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. İGC Başkanı Misket Dikmen de, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gazetecilere de büyük görev düştüğünü belirterek, “Gelecek dönemde iki ülke çok fazla işbirliği yapacak. Bu çalışmaları da halka gazeteciler aktaracak. İki ülke halkının yararına olan projelerin kamuoyuna sunulmasında elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

İzmir'in gelişime açık bir bölge olduğunu, Çin hükümetinin bu kente büyük önem verdiğini anlatan Başkonsolos Zengxian, amaçlarının İzmir'deki gelişmeleri ve çalışmaları Çin halkına anlatmak olduğunu açıkladı. Kentteki önemli isimlerle biraraya gelerek dostlukları pekiştirmek istediğini de kaydederek, “Çin ile Türkiye arasındaki ilişkiye çok önem veriyoruz. İzmir'deki değerli gazetecilerle tanışmak istiyoruz. Bu kapsamda ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti" dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen'in 2006 yılında Çin'de CRI Çin Uluslararası Radyosu'nda görev yaptığını öğrendiklerini bu durumun kendilerini sevindirdiğini de kaydeden Zengxian, “Çin hükümetinin yaşama geçirdiği İpek Yolu Projesi'ne çok değer veriyoruz. Tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasını içeren bu proje de İzmir önemli bir noktada bulunuyor. İki ülkenin ekonomi stratejisi bu anlamda birbiriyle benzeşiyor. Çin ve Türkiye olarak kalkınma stratejisini birlikte oluşturarak daha iyi bir işbirliği yapabilir. Umarım bundan böyle iki ülke arasında yapılacak dostlukları pekiştirici anlaşmaların haberlerini İzmir basınında da görebiliriz. Bu sayede iki ülke, iki bölge arasındaki iletişimi geliştireceğiz. Bu da ancak gazetecilerle olacaktır. Çok zengin kültür, sanat ve tarih olanaklarına sahip bu şehirde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

"İZMİR DEĞERLİ BİR KENT"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gazetecilere büyük görev düştüğünü belirterek, "Gelecek dönemde iki ülke çok fazla işbirliği yapacak. Bu çalışmaları da halka gazeteciler aktaracak. İki ülke halkının yararına olan projelerin kamuoyuna sunulmasında elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Dikmen, Çin görevi sırasında gözlemlerini aktararak, şöyle konuştu:

"O dönem gördüm ki, Çin'de İzmir ve Türkiye'ye karşı büyük bir ilgi var. 2006 yılında Çin televizyonlarında İzmir'in çok önemli bir kent olduğu anlatılıyordu. Görev sürem boyunca bu yayınları ilgiyle izledim. Çin bu zaman dilimi içinde benim gönlümde önemli bir yer etti. Şimdi de bu kente başkonsolosluk açılmasından dolayı çok mutluyuz. Bu kentin doğal güzellikleri, yatırım olanaklarıyla çok değerli olduğunu biliyoruz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası