Ege Postası
Geri

Doğanın mucizeleri Gurme İzmir'de

Gurme İzmir başlığı altında birleşen Ekoloji ve Olivtech fuarları bu yıl ürün grubunu genişletirken, katılımcı sayısını da artırdı. Canan Karatay, Sahrap Soysal ve Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü kişilerle renklenecek fuarlara ziyaretçiler, 28- 29 Nisan'da ücretsiz giriş yapabilecek.
Doğanın mucizeleri Gurme İzmir'de
Haberler / İzmir
25 Nisan 2017 Salı 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl ilk kez “Gurme İzmir" başlığı altında düzenlenen Ekoloji İzmir- 8. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech - 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor.  Ürün grubuna zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve şarabı da ekleyerek büyüyen Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı, bu yıl Libya ve İtalya'dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firmayı bir araya getirecek.

Geçtiğimiz yıl İtalya ve Hindistan'dan 6 yabancı katılımcının stant açtığı fuarda, 12 ilden 248 yerli katılımcı yer almıştı. Türkiye'yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 8. Ekoloji İzmir ise bu yıl 25 il ve 3 ülkeden toplam 124 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturacak. Organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı fuara geçtiğimiz yıl 22 ilden 113 firma katılım sağladı. Fuarlarda, birçok etkinliğin yanı sıra, Türkiye'de ilk kez düzenlenen uluslararası organizasyonlar da yer bulacak. Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı kapsamında, zeytinyağı sektöründe dünyanın en saygın ve güvenilir yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması'nın kazananları açıklanırken, Mario Solinas Türkiye Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın da ödül töreni gerçekleştirilecek. Fuarlara; Almanya, Amerika, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir,  Çin, Danimarka, Filistin, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Özbekistan, Romanya, Sudan, Tunus, Ukrayna, Umman'dan pek çok profesyonel satın alıcının gelmesi bekleniyor. Katılımcı firmaların yabancı ziyaretçilerle yapacağı iş görüşmeleri ile sektörün uluslararası pazara açılıp küresel ticari işbirlikleri kurmaları hedefleniyor.

ZEYTİNLİ SOHBETLER

Gurme İzmir-Olivtech Fuarı kapsamında düzenlenen “Zeytinli Sohbetler"de Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Uluslararası Zeytin Konseyi'nden Jaime Lillo, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu konuk olacak. Sohbetleriyle fuara renk katacak konuklar, zeytin ve zeytinyağı kullanımının önemini vurgulayacak.

Ünlü şeflerin katılacağı “Yemek Şöleni" etkinliklerinde ise Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç, Ali Açıkgül, Ömür Akkor, Osman Sezener, Rafet İnce, Şamil Akşit ve Murat Yıldız ziyaretçilere keyifli sunumlar gerçekleştirecek. Şeflerin zeytinyağı kullanarak hazırladıkları birbirinden lezzetli menüleri, ziyaretçiler de tatma olanağı bulacak. Diğer yandan fuar katılımcıları da kendi şefleriyle yemek sunumlarını ziyaretçilerle paylaşacak.

Katılımcı ve ziyaretçilere zeytinyağının tadımının uygulamalı olarak anlatıldığı “Zeytinyağı Tadım Atölyesi" bu yıl Yüksek Gıda Mühendisi Elif Büyükgök, Yüksek Gıda Mühendisi ve tadımcı Gülşah Satıroğlu, Gıda Mühendisi Dr. Oya Köseoğlu ile Yüksek Kimya Mühendisi Burcu Keser'in katılımıyla gerçekleşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası