Ege Postası
Geri

Hasar tespitinde şok iddia: Evlere girmeden tespit yapılıyor

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki binalarda hasar tespit çalışmaları başladı. Ancak riskli bölgede yaşamlarına rağmen bazı binalara sadece “görünürde hasar olmadığı” için evlerin içine girilmediği ortaya çıktı.
Hasar tespitinde şok iddia: Evlere girmeden tespit yapılıyor
Haberler / İzmir
16 Kasım 2020 Pazartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  İzmir’de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde 116 kişi hayatını kaybetti bin 35 kişi yaralandı. Depremde çoğunluğu Bayraklı’da olmak üzere 17 bina yıkılırken 176 bina ağır hasar gördü.

Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zaman kaybetmeden bina hasar tespitlerine başladılar. Çalışmalarda öncelik Bayraklı ve Bornova ilçelerine verildi.

Hasar tespit çalışmalarının ardından bugüne kadar toplamda binin üzerinde bina ağır hasarlı ya da acil yıkılacak olarak raporlandı.

Hasar tespitlerinin başlamasıyla birlikte sorunlar da kendini göstermeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı tespit ekiplerinin bazı bölgelerde evlere girmeden hasar tespiti yaptıkları ortaya çıktı.

 

Yaklaşık bir hafta önce Evka-4 İnönü Mahallesi taraflarında hasar tepsitine gelen ekiplerin bazı sokaklarda sadece evlere dışarıdan bakarak, evlerin içine girmeden çalışmalrı yürüttükleir ortaya çıktı.

Bölgede ikamet eden Sabahattin A., “Yaklaşık bir hafta önce 2-3 kişilik ekip sokağımıza geldi. Ne yaptıklarını sorduğumda hasar tespiti yaptıklarını söylediler. Ancak bizim evimize ya da sokakta başka bir eve girmediler. Yakın vicarda oturan ve benim konuştuğum kişilerin de evlerine girmemişler. Baktılar ve ‘burada bir şey yok’ dediler. Bu kişiler tespit için mi geldiler bilmiyorum. Benim bildiğim hasar tespiti makinelerle olur. Belki de bu gelen ekip öncü ekiptir” diyerek yaşadıklarını aktardı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası