Ege Postası
Geri

İYİ Parti’de Yücel-Kırkpınar buluşması... İttifakta çatlak var mı'

CHP İzmir İl Başkan Deniz Yücel, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti. İYİ Parti’de Yücel-Kırkpınar buluşması
İYİ Parti’de Yücel-Kırkpınar buluşması... İttifakta çatlak var mı'
Haberler / Yerel Politika
9 Ekim 2019 Çarşamba 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Basına kapalı gerçekleşen toplantıda gündeme gelen ‘CV ve istihdam’ konusu üzerinde çok fazla durulmadığı, yerel ve genel siyasette ittifakının devam etmesinin öneminin konuşulduğu öğrenildi.

Görüşmede iki il başkanının da ittifakta bir sıkıntı olmadığını dile getirirken, ittifakın devam etmesi yönünde kararlılık mesajları verdikleri belirtildi. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı ittifakın bozulmaması gerektiğinin altının çizildiği aktarıldı.

İki il başkanının "Başarıyı beraber yakaladık, beraber devam ettirmeliyiz" dedikleri ifade edildi.

İYİ Parti’nin, işçi alımlarıyla ilgili olarak gündeme getirilen kadar sıkıntı duymadığı, iki tarafından daha sık bir araya gelerek değerlendirme ve ortak siyaset belirlenmesi hususunda fikir birliği içinde olduğu öğrenildi.

GENEL SİYASET CV’DEN DAHA ÖNEMLİ

İstihdam tartışmalarının ittifaka bir etkisinin olmadığı, iki başkanın da bu konuda ‘Genel siyaset CV’den daha önemli’ noktasında buluştuğu ve İzmir’deki seçim başarısının devam ettirilmesi için birlikte hareket etmeye devam edecekleri öğrenildi. Hüsmen Kırkpınar’ın Başkan Soyer’le ‘CV ve İstihdam’ konusunda iletişim halinde olduğu da belirtildi.

‘SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ’

Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Yücel, “Genel ve yerel siyaset çerçevesinde içeriği özel bir görüşme gerçekleştirdik. İzmir’in ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda bizlere yüklenen sorumluluk gereği sürekli iletişim halindeyiz. Bir değerlendirme toplantısı yaptık. Güzel verimli bir görüşme oldu” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA BULUŞACAĞIZ’

İYİ Parti’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e işçi alımı konusunda sitemi hakkında yorumu sorulan CHP’li Yücel "Böyle bir sıkıntı varsa biz bunu Büyükşehir Belediye Başkanımızla paylaşacağız" yanıtını verdi.

‘KONUNUN ÖYLE OLMADIĞINI KENDİSİ DE BİLİYOR’

Tire’de de İzmir genelinin tam tersi olarak CHP’lilerin işe alınmadığı iddialarına yanıt veren İYİ Partili Kırkpınar, “İsmail başkanıma buradan selamlar gönderiyorum. Konunun öyle olmadığını kendisi de biliyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. CHP ile olan Millet İttifakımız devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda beklentisi olanların karşılık bulamaması böyle söylentilerin çıkmasına neden oluyor. İttifakta da çatlak matlak yok” diye konuştu.

‘AİLE İÇİNDE OLUR ÖYLE ŞEYLER’

İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı ile yapılan özel toplantıda yaşananlar ve Teşkilat Başkanı Volkan Berber’in yumruklanma iddialarını yanıtlayan İYİ Partili Kırkpınar “Aile içinde öyle şeyler olur. İstifası da tek taraflı bir irade beyanıdır, takdirle karşılarım” diye konuştu.

‘BAYINDIR ATAMA BEKLİYOR’

Öte yandan CHP İl Başkanı Yücel, kayyum atanan Bayındır İlçe Başkanlığıyla ilgili olarak “Bayındır'da ilçe yönetimi düşmüştü, çalışmamızı yaptık, Genel Merkeze gönderdik. Atama bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası