Ege Postası
Geri

İstanbul'da akıl almaz kaza: 5 ölü, 25 yaralı

İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü yoldan çıktı. Kazada otobüs şoförünün de aralarında olduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Şoförün uyuduğunu iddia eden yolcular "Yolcular iki kere uyarıyor şoförü. Gebze'ye gelmeden önce 2 kere uyarı yapılıyor şoföre. Otobüs 2 kere sendeleme yapıyor" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte, kazada hayatını kaybeden şoför, muavin ve 3 yolcunun kimlik bilgileri tespit edildi.
İstanbul'da akıl almaz kaza: 5 ölü, 25 yaralı
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2020 Pazar 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Sarıyer'de Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir yolcu otobüsü yoldan çıktı.

Otoyolda Karabük-İstanbul seferini yapan ve İstanbul Havalimanı istikametine seyreden Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, Çiftalan mevkisinde yoldan çıkarak üst geçidin duvarına çarptı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.  Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Valiliği, "Otobüs kazasında 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 3'ü çocuk, 7'si yetişkin 10 yolcumuzun durumu ağır olmak üzere, 25 yolcumuz hastaneye sevk edilmiştir" açıklaması yaptı.

"ŞOFÖR UYUMUŞ"

Otobüs kazasında yaralananlar korku dolu anları anlattı. Yaralılardan 41 yaşındaki Cemal Korkmaz, "Her şey bir anda oldu, kendimi yerde buldum" dedi.

Otobüste eşi, çocukları ve ablasıyla yolculuk eden Cemal Korkmaz, "Geliyorduk. Yaklaşmıştık artık. Bir anda oldu. Ben de uyuyordum. Şoför uyumuş. O an kendimi yerde buldum. Camdan çıkmışım. Hatırlamıyorum ama camdan çıkmışım. Buraya gelişimi hatırlıyorum ambulansa bindirdiler. İlk yardım yaparak getirdiler buraya. Eşim çocuklarım ve ablamlaydık. Ablamdan haber alamadım hala" ifadelerini kullandı.

"YOLCULAR ŞOFÖRÜ 2 KEZ UYARMIŞ"

Kaza yapan otobüste ablası Aynur Akman ile 4 yaşındaki yeğeni Taha Akman bulunan Erhan İşler, ablasından gelen telefonla hemen olay yerine gitti. Yerlerde fren izi olmadığını ve şoförün uyuduğunu iddia eden İşler, "Ablam ve yeğenim otobüsteydi. Kendisi şu an içeride. Söylediği şeylere göre otobüsün daha önce 2 kere kaza geçirme riski olmuş. Şoförün uyuduğu söyleniyor. Uyarılara rağmen yola devam etmiş. Ve kaza olmuş. Zaten olay yerine ilk varan kişilerden biri bendim. Otogardan gittim daha ambulans gelmemişti. Yolda herhangi bir fren izi yoktu. Şoförün uyuduğu oradan belli oluyor zaten. Köprü ayağına 100 metre kala bariyerlere bile dokunmadan hemen o yeşillikten köprü ayağına girmiş. Yani şoför uyuduğu için bu kaza gerçekleşiyor. Önceden de yolcular iki kere uyarıyor şoförü. Gebze'ye gelmeden önce 2 kere uyarı yapılıyor şoföre. Otobüs 2 kere sendeleme yapıyor. Yani uykun varsa yola devam etme demişler ama şoför onlara aldırış etmeden yola devam etmiş. Fren izi yoktu. Zaten olayın gerçekleşme yerine bakılırsa orada bir sulama kanalı var yüksek ihtimalle oradan fırlayarak düştü. Çünkü ben oraya gittiğim zaman şaşırdım. Ben de bir şoförüm. Böyle bir kazanın olabileceği ihtimal verilmez yani" diye konuştu.

Olayın şokunu atlatamayan 4 yaşındaki Taha Akman ise, "Annemleydik. Uyuyordum. Birden yalnız kaldım. Şimdi iyiyim. Bir yerim ağrımıyor. Annem içeride" şeklinde konuştu.

Öte yendan kaza yapan otobüs birkaç saat süren çalışma sonucunda olay yerinden kaldırıldı.

KAZAZEDELERİN YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ

Trafik kazasını haber alan yolcuların yakınları da hastanelere koştu. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ilk olarak Eyüp Devlet Hastanesine kaldırıldı. Cenazeler, burada yapılan teşhis işlemlerinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Eyüp Devlet Hastanesi önünde bekleyen Mehmet Sütçüoğlu, yengesi 58 yaşındaki Mualla Sütçüoğlu'nun 3-4 gün önce hasta olan annesini ziyaret için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gittiğini söyledi.

Ziyaretin arından eve dönen yengesinin içinde bulunduğu otobüsün kaza yaptığını anlatan Sütçüoğlu, sabah telefonla yengesine ulaşamayınca araştırma yaptıklarını ve kazanın olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Sütçüoğlu, bunun üzerine olay yerine geldiklerini dile getirerek, "Otobüsün şeklini gördüğümüz anda malum sonucu anlamıştık ama görevliler Eyüp Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyleyince buraya geldik. Burada cenazesini teşhis ettik." dedi.

Mehmet Sütçüoğlu, yengesi Mualla Sütçüoğlu'nun cenazesini vaziyeti üzerine memleketi Safranbolu'ya götürüp defnedeceklerini belirtti.

Kazada annesi Satiye Çetinkaya'yı kaybeden Mehmet Çetinkaya ise dün akşam saat 22.30 sıralarında annesiyle konuştuğunu belirterek, sabah kazayı öğrendiklerini anlattı.

Annesinin, dayısı ve yengesiyle birlikte geldiğini anlatan Çetinkaya, kazada yaralanan dayısı Cemal Korkmaz'ın şoförün uyuduğunu söylediğini aktardı. (AA-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası