Ege Postası
Geri

İzmir'de toplu ulaşımın kaderi yeniden çizildi

İzmir'de toplu ulaşım hizmetlerini yakından ilgilendiren kritik ihalede sonuç belli oldu. Aralarında otobüs şoförlerinin de dahil olduğu, yaklaşık 3 bin 700 ESHOT çalışanının kaderinin yeniden çizildiği ihalede sürpriz yaşanmadı. İzmir'de toplu ulaşımın kaderi yeniden çizildi
İzmir'de toplu ulaşımın kaderi yeniden çizildi
Haberler / İzmir
30 Eylül 2016 Cuma 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm toplu taşıma hizmetlerini kapsayan ve 3732 personeli ilgilendiren yeni hizmet alım ihalesi tamamlandı. 2012 yılının sonunda Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı iptal kararı ve yaşanan taşeron krizi nedeniyle 3 bin 500 çalışanı sokağa döken ve otobüs şoförlerinin günlerce yaptıkları eylemlerle gündeme gelen personel ihalesiyle ilgili süreçte bu sefer kazanan belediye şirketi oldu.

PERSONEL RAHAT NEFES ALDI

Aralarında otobüs şoförleri, toplu ulaşım hizmetleri ve araç bakım onarım hizmetleriyle ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki tüm teknik birimleri kapsayan ve Ocak 2017'den 1 Ekim 2019'a kadar geçerli olacak dev hizmet alımı için teklifler alındı. Geçmişte yaşanan taşeron krizleri ve 2012'de iptal edilen ihalenin ardından sıkı önlemlere giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer 2 bin 700 şoför için 5 yıllık tecrübe şartı getirirken, 33 aylık yeni ihalede sürpriz yaşanmadı.

TEK TEKLİF BELEDİYE ŞİRKETİNDEN

ESHOT Genel Müdürlüğü'ne bağlı hizmetleri yerine getiren ve belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'de çalışan yaklaşık 4 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren ihale sürecinde tek geçerli teklif dosyası sunuldu. Kritik ihale mevcut hizmetleri yerine getiren ve yaklaşık 700 milyon lirayla tek teklif veren belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'de kaldı. İhale komisyonu tarafından resmi sonucun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Yapılan büyük ihaleye tek geçerli teklifin belediye şirketinden gelmesiyle birlikte taşeron korkusu yaşayan belediye çalışanları da rahat bir nefes almış oldu. 3 bin 732 personel mevcut iş koşullarında, aynı sosyal güvence dahilinde çalışmaya devam edecek.

2012'DE BÜYÜK ÇAPLI KRİZ YAŞANMIŞTI

2012 yılında yapılan ve 3 bin 317 personeli kapsayan benzer hizmet alım ihalesinde yaşanan kriz sonrasında otobüs şoförleri ve belediye çalışanları günlerce süren eylemler yaparak iş bırakmış, yaşanan ihale çıkmazı uzun süre kent gündemini meşgul etmişti. Hatırlanacağı üzere, yapılan ihaleyi taşeron bir firmanın kazanması neticesinde işlerini kaybetme tehlikesi yaşayan binlerce işçi grev yaparak toplu ulaşım hizmetlerini durdurmuş, yaşanan süreçte kent adeta felç olmuştu. Ankara'da Kamu İhale Kurumu'na  kadar taşınan süreçte belediyenin aldığı iptal kararının ardından yeni ihale yapılırken, çalışanlar ihalenin belediye şirketi üzerinde kalmasıyla birlikte aylar sonra rahat nefes almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası