Ege Postası
Geri

Karabağlar Belediyesi’ne Sayıştay şoku

Karabağlar Belediyesi, geliştirdiği çeşitli ortak hizmet projeleri kapsamında dernek ve vakıflara yer tahsisi yapınca Sayıştay engeline takıldı. Tahsisler mevzuata takıldı
Karabağlar Belediyesi’ne Sayıştay şoku
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ekim 2017 Cumartesi 01:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Belediyenin 2016 yılının sonunda aldığı meclis kararlarıyla AKUT Arama ve Kurtarma Derneği’ne Bozyaka Kültür Merkezi bünyesinde yer tahsisi yapıldı. Aynı şekilde yine meclis kararıyla Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte kız öğrenci yurdu inşa etmek için 25 yıllığına yer sağlayan belediye, Osman Kibar Spor Tesislerini de 5 yıllığına Altay Spor Kulübü’nün kullanımına sundu. Belediye ile dernekler arasında imzalanan üç ayrı protokolü mercek altına alan Sayıştay ise verilen taşınmaz tahsislerini mevzuata aykırı gördü. İmzalanan protokollerde kamu yararı bulunmadığına hükmeden Sayıştay idaresi, bunun üzerine belediyeden konuyla ilgili açıklama istedi.

TAHLİYE Mİ EDİLECEK'

Konuyla ilgili olarak Sayıştay’a sunduğu savunmada detaylı açıklama yapan Karabağlar Belediyesi ise, yer tahsislerinin belediye yasasına uygun yapıldığını, işlemlerin belediye meclis kararlarına dayandığını belirtti. Belediye taşınmazlarının dernek ve vakıflara devredilmediğinin, ortak hizmet projeleri dahilinde süreli olarak tahsis edildiğinin altını çizen belediye, hukuka aykırı işlem yapılmadığını söyledi.

SPORCULAR NE OLACAK'

Belediyenin sunduğu savunma ile ilgili yapılacak nihai değerlendirmenin ardından süreçle ilgili sonuç Sayıştay tarafından önümüzdeki aylarda açıklanacak. Sayıştay’ın olumsuz görüşü doğrultusunda soruşturma açıldığı takdirde, her üç sosyal projenin de iptali gündeme gelebilecek. Altay Spor Kulübü’nün altyapısı tarafından kullanılan Osman Kibar Spor Tesisleri tahliye edilecek ve binlerce futbolcu orta kalacak. Aynı şekilde, afet eğitimleri verilen AKUT şubesi ile, yapımı süren Kız Öğrenci Yurdu projesi de yarıda kalacak.(Erman Şentürk / Ege Telgraf)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası