Ege Postası
Geri

Karataş'tan disiplin kararına çok sert tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kamuoyunda ‘Şato’ olarak bilinen Başkanlık Konutuna taşınmasının ardından sert eleştirilerde bulunan CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş il yönetim kurulu tarafından disipline sevk edildi. Disipline sevk edilmesinin ardından ilk kez konuşan Karataş il yönetimine yüklendi. Karataş, CHP’nin kurucu ilkelerinden hiç ayrılmadığını savunurken, “Çağırırlarsa daha fazlasını söylerim.Ben CHP’nin çizgisinden hiç şaşmadım. Şaşıranlar beni disiplin kuruluna sevk edenlerdir gün gelir hesabını verirler” dedi. Karataş'tan disiplin kararına çok sert tepki
Karataş'tan disiplin kararına çok sert tepki
Haberler / Yerel Politika
29 Mayıs 2019 Çarşamba 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan, kamuoyunda ‘Şato’ olarak bilinen Başkanlık Konutuna taşınmasını sert sözlerle eleştiren ve CHP İl Yönetimi tarafından disiplin soruşturulması başlatılan CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş, il yönetiminin kararını tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Yönetiminin disipline sevk ettiği ve komisyon kurulup ifadeye çağrılması kararlaştırılan İl eski Başkanı Kemal Karataş, il yönetimini hedef aldı. Karataş kararı basından öğrendiğini ifade ederken, CHP’nin çizgisinden sapıtanların gün geldiğinde hesap vereceğini savundu. Karataş, “Ben CHP’nin çizgisinden hiç şaşmadım. Şaşıranlar beni disiplin kuruluna sevk edenlerdir” dedi. 

“ÇAĞIRIRLARSA DAHA FAZLASINI SÖYLERİM“

Karataş il yönetiminin kendisini çağırması halinde kamuoyuyla paylaşmadıklarını yönetime söyleyeceğini belirtirken, “Basından öğrendim, çağırırlarsa gider konuşuruz hatta daha fazlasını söylerim. CHP zarar görmesin diye söylemediklerimi kapalı kapılar ardında onlara söylerim. Anlatırım onlar da öğrenmiş olurlar” dedi. 

“GÜN GELİR HESABINI VERİRLER”

CHP’nin kurucu ilkelerinden hiç ayrılmadığını savunan Karataş, “Ben inançlarımı, düşüncelerimi CHP’den ne beklediğimi, ne olması gerektiğini 50 yıldır takip ettiğim çizgiden hiç sapmadan anlattım ve anlatmaya devam ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu partinin ilkelerini belirlediğinden bu yana, İnönü, Ecevit, Deniz Baykal’dan bu yana aynı çizgide sürdürüyorum. Bu çizgiden sapıtıp ayrılan ancak parti yönetimine gelen kişiler gün geldiği zaman bunun hesabını verir”  ifadelerini kullandı. 

“CHP YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRENLER”

Karataş, CHP İzmir İl Yönetimini sert bir dille eleştirirken konuşmasını şöyle tamamladı; “Rumeli Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti kurulduğu günden bu yana aynı çizgideyim ben. CHP’nin ilkelerinden hiç ayrılmadan ve taviz vermeden yoluma devam ediyorum. CHP yönetimlerini zaman zaman ele geçirenler bu çizgide olduklarını zannetmesin.” 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası