Ege Postası
Geri

O İddilara yanıt verdi! Beni kendilerine siyasi rakip görükleri için...

CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in silahlı saldırıya uğramasının ardından hakkında ortaya atılan iddialara ilgili açıklamalarda bulundu.Koçer ve Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün emniyet ifadelerinin celiskilerle dolu olduğunu belirten Arslan, "Her ne kadar Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve ismi geçen diğer Başkan Yardımcılarının beni kendilerine siyasi rakip olarak gördükleri için ismimi böylesine çirkin bir olayın içinde geçirdiklerini ve beni itibarsızlaştırmak istediklerini düşünsem de hiçbir siyasi rekabetin bu denli seviyesiz bir şekle bürünmemesi gerektiği inancındayım"dedi
O İddilara yanıt verdi! Beni kendilerine siyasi rakip görükleri için...
Haberler / Yerel Politika
2 Haziran 2020 Salı 20:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

01.06.2020 tarihinde bazı medya kuruluşlarında hakkımda çıkan haberlerle ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in geçtiğimiz aylarda uğradığı ve hepimizi derinden üzen silahlı saldırı, tarafımca basından öğrenilmiştir.

Olayın kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda hiçbir bilgim olmamasına rağmen Ali Rıza Koçer gerek emniyet ifadesinde gerekse kamuoyuna verdiği demeçlerde şahsımı hedef almıştır.

Olayın şoku ve uğradığı saldırının etkisi ile olduğunu düşündüğüm bu gerçek dışı beyanlara karşı gösterdiğim hoşgörüye rağmen kendisinin tarafımı hedef gösteren ve asılsızca suçlayan tavrı aradan geçen zamana karşın hala devam etmektedir.

Bu nedenle tarafımda, söz konusu izansız ve hukuksuz yaklaşımın siyasi ve politik rekabetin şekillendirdiği bir siyasi intikam gerekçesine dayandığı kanaati oluşmuştur.

ÜÇ İSİM ORGANİZE İŞLER İÇİNDE

Sayın Koçer tarafımla ilgili “işten çıkartılan işçilerin tepki vermesi ve eylem yapması gibi konuları organize eden kişi” olduğum açıklamasını yapmış ve hiçbir ciddi kamu görevlisine ya da siyasetçiye yakışmayacak biçimde “kurşunlama olayı ile ilgili ismimi sokakta duyduğunu” söyleme acziyetine dahi düşmüştür. 

Bu talihsiz ve gayri ciddi açıklamada tarafımın Çiğli’de yapılan olayları organize ettiği iddiası bulunmasına rağmen kendisinin, Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’nün ve Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş’in emniyette verdikleri ifadelere bakıldığında kimlerin bir organizasyon içinde olduğu açıkça meydana çıkacaktır.

BAŞKAN VE YARDIMCILARI NEDEN ŞAHSIMLA İLGİLİ ORTAK İFADE VERDİLER'

Bütün İzmirlilerin dikkatini çekmek istediğim husus şudur ki; Belediye Başkanı Utku Gümrükçü emniyete verdiği ifadesinde “Bana sadece bu konu hakkında sokakta konuşulanlarla ilgili bilgiler gelmiş olup bu bilgilerin doğruluk derecesini bilmemekle birlikte bizden önceki Belediye Şirket Müdürü Niyazi Arslan’ın bu eylemi gerçekleştirdiği hususunda sokakta konuşmalar vardır” demiş ve tarafımı yaşanan çirkin olayın içine çekmeye çalışmıştır.

Yine aynı şekilde, emniyet ifadesinde Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş şahsımı hedef almış, elinde hiçbir kanıt olmamasına ve kendileri göreve gelmeden istifa etmiş olmama rağmen yanıltıcı bir şekilde “biz göreve geldikten sonra Kafesan ve Çiğli Gıda Şirket Müdürü olan Niyazi Arslan’ı görevden aldığımız için kendisi bu eylemi organize etmiş olabilir” beyanında bulunmuştur.

Bu üç isim emniyette verdikleri ifadelerde “kesin olmamakla birlikte sokakta benim bu eylemi organize ettiğime dair konuşmalar duyduklarını” ifade ederek kamuoyunda beni itibarsızlaştırmak için organize bir şekilde davranmışlardır.

GÜMRÜKÇÜ VE KOÇER ARASINDA ÇELİŞKİLİ İFADE

Yıllar önce de buna benzer olaylar ile kamuoyunda gündeme gelen Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in kurşunlanma olayında kendisinin kim ya da kimler tarafından vurulduğu hususunda bilgi sahibi olduğunu düşünmekteyim. Kamuoyu bilmelidir ki, bu konuda emniyette tuhaf şekilde birbiri ile sözcüğü sözcüğüne uyumlu ve şahsımı suçlayıcı ifade veren Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ve Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün verdiği ifadelerde büyük çelişkiler bulunmaktadır.

Başkan Yardımcısı Koçer verdiği ifadesinde “Yakinen tanıdığım öğretmen arkadaşım yanıma gelerek ‘seni öldürecekler’ dedi. Karşıyaka bölgesinden adamlar ayarlanmış” diye ifade verirken, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Bu olayla ilgili bana veya belediyemize ait her hangi bir iletişim aracılığıyla ulaşmış bir tehdit unsuru veyahut ta suç üstlenme tarzında bir konu gelişmemiştir” demiştir.

KENDİM İSTİFA EDEREK AYRILDIM

Kamuoyuna açıkça ifade etmek isterim ki ben son 16 yılını Çiğli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde büyük bir özveri ve yoğun bir emek ile çalışmaktan onur duyan bir kişi olarak, bu uzun süre zarfında bir kez olsun böyle elim bir olayla karşılaşmadım ve görevde iken bu sorumluluğu tüm İzmirli hemşerilerimiz adına yüklendiğimin bilincinde oldum.

2014 yerel seçimlerinden önce Çiğli Belediyesi’nde şirket müdürü olarak görev alırken 2019 yılında yapılan seçimlerden önce yeni yönetim daha göreve dahi gelmeden “kendi irademle istifa ederek” bu onurlu görevden ayrıldım. Söz konusu tarihten bu yana ne Belediye Başkanı ile ne de Belediye Başkan Yardımcıları ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Bu nedenle tarafıma yapılan asılsız ithamları büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla karşılıyorum.

Her ne kadar Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve ismi geçen diğer Başkan Yardımcılarının beni kendilerine siyasi rakip olarak gördükleri için ismimi böylesine çirkin bir olayın içinde geçirdiklerini ve beni itibarsızlaştırmak istediklerini düşünsem de hiçbir siyasi rekabetin bu denli seviyesiz bir şekle bürünmemesi gerektiği inancındayım.

Bu nedenle, her ne kadar bu seviyesiz tartışmanın bir parçası haline gelmek istemiyor olsam da, şahsımla ilgili yalan beyanlarda bulunan ve devam etmekte olan bir soruşturmada hedef şaşırtmaya çalışan bu kişilerle ilgili olarak tüm hukuki haklarımı kullanma zaruretim doğduğunu, beni ve adımı karalama yolunu seçen bu kişilere karşı gerekli cevabı yüce yargı önünde vereceğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum.

 Niyazi ARSLAN

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası