Ege Postası
Geri

Sağlık sendikasından 8 Mart sitemi

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hasta çocuğu için refakat izni alamayan annenin mağduriyetini nasıl açıklanabili? 112 çalışanı yeni bebeği olmuş anneyi rızası olmadan başka yere görevlendirmenin neresi doğru" dedi.
Sağlık sendikasından 8 Mart sitemi
Haberler / İzmir
8 Mart 2017 Çarşamba 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, ağır iş yükü, mobbing, şiddet ve geri planda bırakılma gibi kamu çalışanlarının karşılaştıkları temel sorunlarda en fazla mağduriyeti kadınların yaşadığını belirterek, şunları söyledi: 

"Bu sorunlar sadece çalışma hayatının değil, kadınlarımızın aile ve sosyal yaşamını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kamuda çalışan annelerin hala kreş sorunu yaşamaktadırlar. Torununa bakan büyükanne için devlet para vereceğiz deyip aileye destek olacağını açıklarken, bebeğini emzirmek için süt iznini kullanan annenin döner sermayesinden kesinti yapılmasını akıl almamaktadır. Hasta çocuğu için refakat izni alamayan annenin mağduriyetini nasıl açıklamak lazımdır. 112 çalışanı yeni bebeği olmuş anneyi rızası olmadan başka bir yere görevlendirmenin neresi doğrudu? Geçici görevlendirilen, ücra yerlerde yalnız çalışmaya mahkum edilen kadınlarımız için güvenli barınma imkanları ne zaman oluşturulacaktır ' Anayasa değişikliği kadın haklarının korunduğu uygulamalarla ve düzenlemelerle anlamlıdır. Bizim de beklentimiz budur. Umarız ki Türkiye ve Türk kadınları 8 Mart'ları umutlu ve güzel karşılar. Türk milleti dünya kurulduğundan beri kadınlara özel bir önem vermiştir. Bunu destanlarımızdan, atalarımızın hayatında da açıkça görebilirsiniz. Umarız ki kaybettiğimiz anlayışı yeniden kazanırız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası