Ege Postası
Geri

Sağlıklı yaşamın kalbi bu akademide atılacak

İnsan vücudu içerisinde birçok salgı, enzim bulunmaktadır. Düzenli hareketleriyle vücudumuz sağlıklı halini alır. Duygular, nefes alma, açlık hissi ve haz gibi duygular ile sorumlu olan endorfin salgısı önemli salgılardan birisidir.
Sağlıklı yaşamın kalbi bu akademide atılacak
Haberler / Güncel
20 Mart 2019 Çarşamba 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Endorfin salgısı düzenli olarak salgılandığında duygu kontrolü ve mutluluk oluşur. Endorfinin salgılanması çok önemlidir. Endorfin salgılanması nedeniyle mutluluk sağlanmış olur. Kendi işini severek yapan bireylerde ve ilgi alanları ile yeterince vakit geçiren insanlarda da düzenli olarak salgılanır.

Düzenli spor yapmak da bu hormonun düzenli salgılanmasını sağlar. Sporun faydalarından biri de vücudumuzdaki enzimleri düzenlemesidir. Günümüzde çoğu insan yeterince hareket etmiyor ve spor yapmıyor. Bu nedenle pek çok hastalık söz konusu olmuştur. Spor bir yandan insanı stresten uzaklaştırırken bir yandan da sağlıklı yaşamın kapılarını aralar. Düzenli spor yapmak geçmişten gelen spor yapma alışkanlığına bağlıdır. Küçük yaşta edinilen pek çok bilgi yıllar geçse bile yitirilmez. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak ve stresten uzak, daha mutlu, daha dengeli bir insan olmak için spor şarttır. Küçük yaşta spor yapmadığı için pişmanlığı bulunan birçok insan vardır. Çocuklarınız bu pişman insanlar arasında yerini almasın diye Erman Kunter Basketbol Akademisi çocuklar için kaliteli basketbol eğitimleri sunar.

Basketbol Akademileri ile Hareketsizlikten Kurtulun

İstanbul’un çeşitli semtlerinde çocuklar sokaklarda yeterince değerli vakit geçiremiyor ve evdeki bilgisayarlarda fazla vakit harcıyorlar. Bu da doğal olarak hareketsizliğe ve hareketsizliğin getirmiş olduğu rahatsızlıklara yol açıyor. Yalnızca bir şikayet, rahatsızlık tezahür ettiğinde değil normal bir ihtiyaç olduğu içinde spor yapılmalıdır. Spor eğitimleri çok küçük yaşta daha başlayan eğitimlerdir. Başakşehir basketbol okulu ile çocuklarınızın güvenle basketbol eğitimi alabilecekleri bir yerdir. Başakşehir basketbol kursları ile çocuklarınızın güvenilir bir çevrede başarılı antrenörler ile basketbol eğitimi alma şansı bulur. bünyesinde bulunan Başakşehir basketbol okulu çocukların kaliteli basketbol eğitimi alabilmesi için pek çok imkana sahiptir.

Erken Yaşta Spor Alışkanlığı Edinmek Çok Önemlidir

Günümüzde dışarıda arkadaşları ile vakit geçiren çocuklar yerine bilgisayar başında fazla vakit harcayan çocukların sayısı arttı. Bu durum önemli sorunları da beraberinde getiriyor. Bilgisayar başında fazla vakit geçirmek gözlerde yorgunluk, kas ağrıları ve skolyoz kadar yol açabiliyor. Spor her bireyin düzenli olarak yapması gereken bir aktivitedir. İnsan bedeninin ve zihnin de aynı zamanda spora ihtiyacı vardır. Her gün insan vücudunda bir miktar enerji salgılanır ve bu enerjinin bir kısmının spor ile atılması gerekir.

Çocuklarda her gün üretilen enerji sayısının miktarı daha fazladır bu nedenle daha fazla hareket etmeleri gerekir. Başakşehir basketbol kursu çocukların enerjilerini doğru harcamaları için basketbol eğitimleri vermektedir. Bahçeşehir’in en iyi basketbol okulları arasında yer alan Erman Kunter Basketbol Akademisi çocukların basketbolu en temelinden öğrenip basketbolun faydalarından yararlanabilmesi için alanının başarılı antrenörleriyle basketbol eğitimleri vermektedir. Sancaktepe basketbol okulu da başarılı antrenörleri Erman Kunter’in bizzat hazırladığı çalışma programları, güvenilir çalışma alanı ve birçok imkanı ile çocukların basketbol eğitimi alması için güzel imkanlar sunar. Sancaktepe’deki basketbol kursu da Erman Kunter Basketbol Akademisi bünyesinde olduğundan basketbol akademisinin sağlamış olduğu her imkandan yararlanır. Sancaktepe basketbol kursu fiyatları ile ilgili daha fazla bilgiyi bu: sayfada bulmanız mümkün.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası