Ege Postası
Geri

Soyer'den iktidara sert sözler: İzmir'i tehdit ediyorlar

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer Narlıdere Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul metrosuna 3.2 milyar, Ankara’ya bir milyar İzmir’e ise 30 bin lira ayırmış olmasının altında büyük bir mesaj ve tehdit yattığını ifade eden Soyer, “AK Parti İzmir’e ‘Eğer bize oy vermezseniz size para metelik yok’ mesajını veriyor. Bu mesajı sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye veriyorlar" dedi. Narlıdere Seçim Ofisi açılışında Soyer'den iktidara sert sözler
Soyer'den iktidara sert sözler: İzmir'i tehdit ediyorlar
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2019 Pazartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, merkez seçim bürosunu görkemli bir törenle açtı.

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer Narlıdere Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP Milletvekilleri Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Narlıdere Belediye Başkanı ve Konaka Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP eski Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Ali Yiğit, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve çok sayıda partili katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer Narlıdere Seçim Ofisinde gerçekleştirdiği açılışta demokrasiyi kimsenin ellerinden almasına izin vermeyeceklerini açıklayarak, “Tüm ülke olarak gönlümüzü gözümüzü dört açmak zorundayız. Demokrasiyi elimizden almak isteyenlere ve İzmir’in kaynaklarında gözü olanlara karşı daima uyanık olacağız. Bir kalp bedene nasıl kan pompalıyorsa İzmir’de bir kalp gibidir. Maalesef bu kalp damar tıkanıklıkları yaşıyor. CHP olarak biz bu kalbe tekrar masaj yapmaya hazırlanıyoruz. İzmir bu coğrafyanın en güzel kentlerinden. Bu güzel cennet vatanın bize bahşettiği güzelliklerle maalesef uyumlu bir hayat yaşamıyoruz ve biz bu uyumu kuracağımızı vaat ediyoruz. Bu topraklar bizimle ne kadar nimet paylaşıyorsa izde bunu adil paylaşacağız” dedi.

İZMİR’İ TEHDİT EDİYORLAR

Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul metrosuna 3.2 milyar, Ankara’ya bir milyar İzmir’e ise 30 bin lira ayırmış olmasının altında büyük bir mesaj ve tehdit yattığını ifade eden Soyer, “AK Parti İzmir’e ‘Eğer bize oy vermezseniz size para metelik yok’ mesajını veriyor. Bu mesajı sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye veriyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm İzmir’e hizmet vermeye parasal potansiyeli yeterde artar bile. Bize diktatör Ak Partinin tehditi vız gelir tırıs gider. Yapacağımız her şeyi birlikte yaparak yaşam refahımızı yiine hep birlikte yükselteceğiz. Projelerimizi açıklamaya devam edeceğiz. Cemre adını verdiğimiz projelerimizin ilkini Büyükşehir belediyemizin verileri üzerine inşa ediyoruz. Bizler şanslıyız çünkü sıfırdan başlamayacak zaten elimizde var olan hatırı sayılır  deneyimlerden faydalanacağız” şeklinde konuştu.

SOSYAL PROJECİLİĞE ÖNEM VERECEĞİZ

Soyer, önceliklerinin sosyal projelere yönelik çalışmalar olacağını belirterek, “Kardeşlik ve barış olmadan demokrasi ve adalet olamaz. Bu nedenle önceliği sosyal adaleti ve refahı hayata geçirecek olan sosyal projelere vereceğiz. Süt kuzusu projesi 134 bin çocuğa süt dağıttı. Bunun 250 bine çıkaracak ve bu halk sütünü yoksul vatandaşlarla paylaşacağız. Üreticimizin ürettiklerini açtığımız dükkanlarda tüketicilerle buluşturacağız. Halk eti halkımızla buluşturarark tüm halkımızın et yemesini sağlayacağız. Biz sadece belli seçkin kesimin belediye başkanı olmayacağız. Biz gecemizi gündüzümüze katacağımız o büyük günü bekliyoruz. Sözleriniz ve gözlerinizi görüyorum. Gözleriniz ve sözleriniz yalan söylemiyorsa kazanacak ve kazanacağız. Bazı siyasi partilerin hafızası olan insanlar vardır. Deneyimli insanlar her zaman şanstır bizim için ve bu isimlerden biri de Ali Engin’dir. Kendisi bizim için çok değerli başkan olacak. Lütfen Narlıdereliler olarak kendisine sahip çıkın. Onu size emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

DİNİ DUYGULARI SÖMÜRÜYORLAR

İl başkanı Deniz Yücel mevcut iktidarın terör örgütlerini desteklemekle kalmayıp daha birçok kabul edilemez davranış sergilediğini belirterek, “Halkımızın dini duygularını sömürerek politika yapmaya çalışıyorlar. Sürekli CHP’ye saldırarak çalışma yapıyorlar. Beceriksiz bir yönetim anlayışına sahipler. Bu yerel seçimlerde alacakları ağır yenilgi Ak Prti’nin sonu olacak. Biz önce Narlıdere ve sonrada İzmir’de bu oyunu bozacağız” diye konuştu.  Belediye Başkanı Adayı Ali Engin ise, yıllardan beri İzmir’de dava arkadaşları ile mücadele verdiğini belirterek, “Geçen 15-20 yılda Atatürkçüler çok güzel hizmetler yaptı. İzmir’i koşarak ileriye taşıyacak Soyer’e başarılar diliyor ve sürecimizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YÜZDE 80 OY ALACAĞIZ”

Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, 1999 yılında yüzde 28 oy alırken bugün bu oranı yüzde 70’lere taşıdıklarını açıklayarak, “Sizlerin desteği ile bu oranı yüzde 70’lere taşımıştık. Konak Belediye Başkanlığına aday olduğum için görevimi bıraktım. Narlıdere’de biz yüzde 80 oy alacağız. Yönetime geçtikten sonra da Narlıdere’yi en üst noktaya taşımaya çalışacağız. Martın sonu bahardır” dedi.

KOŞAR ADIM İKTİDARA!

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ali Engin de “Son 15 yılda, İzmir’deki Atatürkçü ve sosyal demokrat belediye başkanlarının, her türlü zorluğa rağmen ne mucizeler yarattığına hepimiz şahidiniz. Bu anlamda Abdül Batur ve Aziz Kocaoğlu’na teşekkür borçluyuz. Şimdi hizmet etme sırası bizde. Nöbeti devralacağız ve partimizin bayrağını daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacağız. Hem İzmir’de hem Narlıdere’de koşar adım iktidara ulaşacağız. İnsanımızla barışık, çevreye duyarlı, kültürümüze duyarlı, mirasımıza sahip çıkan bir yerel yönetim anlayışımızla tüm halkımızı kucaklayacağız. Yeni bir oy rekoruyla Narlıdere’de seçimleri kazanacağız” dedi.

CHP Milletvekili Kani Beko ise “Bu kürsüde görmüş olduğunuz yol arkadaşlarım Narlıdere de neler yaptığını görüyorsunuz. Abdül batur’un en güzel yanı Göztepeli olması ve bende Göztepeliyim. Bu aile güzel bir aile. Sizn yapacağınız tek şey bu namuslu ve şerefli insanlara oy vererek yetki sahibi yapmak. Bugün 3 milyon insan aç yatıyor. Atatürk gelecek gençlerin gençler öğretmenlerin eseridir. 500 bine yakın atanamayan öğretmen var. Kamudan 150 bine yakın arkadaşımız ihraç edildi. Birçok insanın işi ve ekmeği ile onanarak gaspedildi. Ünüversite profesörlerini tutuklayarak karanlığa gömdüler. Bununlada kalmayıp gazetecileri içeri attılar.

“SATANLARA LANET OLSUN”

Trump’ın emriyle papazı Amerika’ya, Merkel’in emriyle de gazeteciyi derhal Almanya’ya gönderdiklerini belirten Beko, “Eren Erdemi ve ceza evlerindeki milletvekillerini neden göndermiyorsun. Zeybek’e göre sahillerde çok büyük bir marina açığı varmış ve 7 marina yapacakmış yatlardan vergi almıyorlar ama asgari ücretle çalışanlardan 30 milyar vergi alıyorlar. Eğer genel başkanımız olmasaydı asgari ücret bu miktara çıkamazdı. 70 bine yakın çocuğumuz cezaevinde. Bu topraklarda kürtlere, alivelere ve solculara karşı tepki var. Açlık sefalet devam ederken saray yaptılar. Yeni bir saray daha yapıyorlar. Bunlar uluslararası sermaye karşı Tüpraşı İsrail’e satıyorlar. İzmir’deki fabrikaları Yunanlılara satmışlar. En son silah fabrikasını da Katara sattılar. Ecdadımızın yarattığı eserleri acımadan satanlara nalet olsun diyorum. Narlı dere demokratların kalesidir. Mazlumlar ayağa kalkmadıkça diktatörler oynamaya devam edere. Hep birlikte ayağa kalkmak zorundayız. Ahmet Taner Kışlalı ve hakkı yenmiş birçok insan için ayağa kalkacağız. Kahrolsun diktatörlük” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası