Ege Postası
Geri

Sulak alanda doğa katliamı: Flamingo cenneti çöplüğe döndü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde binlerce flamingo ve 100’e yakın kuş ve balık türünün barınma alanı olan ve Korunması Gereken Hassas Bölgeler Kapsamında yer alan Tuzla Sulak Alanı ve Tabiat Parkı'nın içi yüzlerce kamyonla hafriyat ve moloz doldurularak yollar ve dolgu alanları yapıldı.
Sulak alanda doğa katliamı: Flamingo cenneti çöplüğe döndü
Haberler / Ege
11 Nisan 2024 Perşembe 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Korunması Gereken Hassas Bölgeler Kapsamı’na alınan flamingoların cenneti Tuzla Sulak Alanı Ve Tabiat Parkı’nın moloz ve hafriyatlarla yollar yapılarak dolgu alanına çevrilmesi çevrecilerin ve uzmanların sert tepkisine neden oldu.

YÜZLERCE DÖNÜM ALANA MOLOZLARLA DOLGU

Yaşar Anter'in haberine göre; Her yıl yaklaşık on bin flamingonun barındığı yüze yakın kuş ve balık türünü bünyesinde barındıran sulak alanda Yaban Hayatı Eylem Grubu Başkanı Emekli Büyükelçi Süha Umar yetkililerle inceleme yaptı.

Umar, Tuzla Sulak Alanı’nın uluslararası Ramsar Sözleşmesi (Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme) sulak alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımını sağlamayı amaçlayan uluslararası bir sözleşme gereğince korunması gereken önemli sulak alan ilan edildiğini belirterek “Burası başta binlerce flamingonun olmak üzere yüzlerce balık ve canlı türünün barınma alanıdır, yuvasıdır. Son aylarda burada yapılan hafriyat ve molozlarla yolların yanı sıra sulak alanı içerisine yüzlerce dönüm dolgu yapılmıştır. Buranın önemini bilen Milas- Bodrum ve Manisa Milli Parklar Müdürlüğü’ne izin almak için müracaat eden bir şirket bu izni alamamıştır. Ancak işi Ankara’dan bitirmiştir. Yani korunması gereken sulak alana Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkisi olmamasına rağmen, dolgu yapabilirsiniz izni vermiştir” diye konuştu.

Emekli Milli Parklar Mühendisi Erdinç Uyar ise “Bu tür dolgularla, dolgu alanlar üzerine yapılan kaçak binalarla sulak alanların kaybediyoruz. Binlerce flamingo ve denizle bağlantısı olduğu için yüzlerce kuş ve balık türünün yaşam alanları yok oluyor. RAMSAR söyleşmesinin tüm kuralları burada ihlal ediliyor çünkü burası flamingoların bölgedeki ender yaşam alanlarından önemli bir yer. Sulak alanı yavaş yavaş kaybediyoruz. Bir an önce sulak alanlar yönetmeliğine harfiyen uyulmalı” diye konuştu. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası