Ege Postası
Geri

Tarihi Çarşılar Federasyonu'ndan Vali Ayyıldız'a ziyaret

Tarihi Çarşılar Federasyonu'ndan bir heyet İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Vali Ayyıldız, federasyonun yapacağı çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
Tarihi Çarşılar Federasyonu'ndan Vali Ayyıldız'a ziyaret
Haberler / İzmir
6 Aralık 2016 Salı 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bursa'da 3 Mart 2016 tarihinde kurulan Tarihi Çarşılar Federasyonu, bugün İzmir'de gerçekleştireceği çalıştay öncesinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, amaçlarının tarihi çarşıların daha iyi korunup yönetilmesi olduğunu belirten Federasyon Başkanı Muhsin Özyıldırım, hükümet ile sıcak temas kurmayı da hedeflediklerini anlattı. 

Vali Ayyıldız da tarihi çarşıların önemine değinerek, "Bilinmesi gereken en önemli husus geçmişiniz olmadan geleceğinizin olmayacağı. Geçmişimizin oluşturduğu medeniyetimizi sadece manevi eserlerde değil maddi eserlerde de kendini gösterir. En önemli göstergesi tarihi çarşılardır. İstanbul'un Kapalı Çarşı'sı, İzmir'in Kemeraltı Çarşısı, başka illerimizde de var. Bu sizin tarihiniz, mimariniz, alışkanlıklarınız, kültürünüzü anlatıyor. Bu çarşıları ele alıp dernek kurmanız ve çalıştay yapmanız çok önemli" dedi. 

Kemaraltı Çarşısı'nın sorunlarını bütün olarak ele almaya çalıştıklarını belirten Vali Ayyıldız, "Avrupa Birliği destekli bir bütçe ile destek olmaya çalışıyoruz. Ancak bir yere dokunamıyorsunuz. Bir iş yapacaksınız esnafı şu kurul bu kurul diyerek mağdur ediyorsunuz. İşler halde bir planlama yaparak esnafın işlerini kolaylaştıracak bir sistem oluşturmak adına çalıştayınız umarım hayırlı olur. Mesela bir çalışma yapıyorsunuz. Sorun çıkınca 'ne oluyor hayrola' diye soruyorsunuz. 'Efendim burada şu tarihi kalıntı çıktı' diyorlar. Tamam eğer çıkabiliyorsa çıkarın. Bazen çarşıdaki insanlar 'Biz bu toprakları vatan yapalı çok oldu ama Roma işgali devam ediyor' diyor. Yaşayan bir mekanizma kurulamadığı için bir şeylere mahkum oluyorsunuz. Empatiyi kişisel anlamda kuruyoruz ama kurumsal anlamda kuramıyoruz. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Yaşayan bir mekanizma oluşturulması gerekiyor. Yapacağınız bu çalışmaların devamlı adım atacağınız bir hale gelmesi için önemli. Biz de sonuna kadar destek vereceğiz" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası