Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Tabldot yemeği'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
24 Eylül 2019 Salı

'Tabldot yemeği'

15 Eylül 2019 Pazar günü CHP Parti Meclisinde yapılan tüzük değişikliğine kaşla göz arasında iliştiriliveren! “İttifak yapılırsa” noktalı virgülü, bundan böyle genel ve yerel seçimlerde ittifakların yapılmamasının asla mümkün olmadığı çok iyi bilen politikacılarımızın harika bir buluşudur. 

Düne kadar, genel ve yerel seçimlerde adaylarını, göstermelik de olsa önseçimle belirleyen CHP, bu son tüzük değişikliği ile yıllardır terk etmediği gururla övündüğü önseçim ilkesinden ne yazık ki, resmen çark etmiştir.

Milletvekilliğine, belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliğine aday olmak isteyenlerin kaderi, partili üyelerin vereceği oylar değildir artık. Partide yönetim erkini elinde tutan üst düzey yöneticilerinin iki dudağının arasındadır.  

Partisinde ve halkın arasında istediği kadar sevilsin, istediği kadar sayılsın, istediği kadar deneyimli olsun, istediği kadar partide hizmeti olsun ve isterse ağzıyla kuş tutsun; hiç kimsenin, “Önce biz, sonra bizden olanlar!” zırhını delerek, milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclisleri aday listelerine girmesi bir mucizen inde imkânsızıdır.

Anlaşılan o ki, ister erken, ister zamanında olsun önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde, partinin çilekeş örgütleri yine önlerine konulan bu tabldot yemeği’ni sevse de sevmese de midesi kaldırsa da kaldırmasa da yemek zorunda kalacaktır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası