Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çav Bella'dan Tunç Soyer'e sevgilerle
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
17 Mayıs 2019 Cuma

Çav Bella'dan Tunç Soyer'e sevgilerle

Çav Bella şarkısı, 1940’lı yıllarda İtalya’nın kuzeyindeki Po Ovası’nın pirinç tarlalarında zor koşullarda çalıştırılan işçilerin, haksızlığa, eşit-sizliğe karşı söylediği, yazanın ve kimin bestelediği bilinmeyen anonim bir şarkıydı.  

Çav Bella, İkinci Dünya Savaşı patlayınca, önce Mussolini’ye, daha sonra Alman işgalcilere karşı mücadele veren anti-faşist İtalyan dire-nişçilerinin de marşı oldu.

Çav Bella şarkısı, asıl ününü 1947’de Prag’da kazandı. “Dünya Öğ-renci ve Gençlik Festivalinde” İtalyan delegelerin koro halinde söyle-diği Çav Bella, 71 farklı ülkeden binlerce delegenin bulunduğu salonda coşkulu alkışlar eşliğinde evrensel beğeni topladı. 
Çav Bella aynı zamanda 1958’li yıllarda sinemanın ünlü oyuncuları Silvano Mangono ve Victorio Gassman’ın başrollerini oynadığı muh-teşem “Acı Pirinç” filminin de unutulmaz şarkısıdır. 

1960’lı yıllarda ülkemizde gösterime giren “Açı Pirinç” filmini Karşı-yaka İskelesinin karşısındaki Avcılar Kulübünün üst katında bulunan Karşıyaka’nın ilk kapalı sineması Melek Sinemasında, ilk gençlik yıl-larımızın heyecanıyla defalarca seyretmiştim. 
Göreve geldiğinden beri her fırsat bulduğunda, dünyaca ünlü Çav       

Bella şarkısının eşliğinde dans eden sevgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu duygusal ve entelektüel yönü İzmirliler için gerçekten büyük bir sürpriz oldu. Gelecek güzel günlere dileğimizle.
 “Çav Bella”dan Tunç Soyer’e sevgilerle.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası