Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
2 Ekim 2017 Pazartesi

Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek

Örnek olmak, örnek alınmak çok güzel bir duygudur. Bu sevilmenin ve toplumu etkilemenin göstergesidir. Toplumda her zaman bu nitelikteki kişilere ihtiyaç vardır. Örnek insanlar, kendi kendilerine rol biçmelerinden değil, toplum tarafından kendilerine rol biçilmiş olmalarıyla ortaya çıkar. Bu kişilerden biri de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dır

Mitolojideki adı “Yanık ülke” olarak bilinen Kula’nın Arnavut kaldırımlı sokaklardaki tarihi cumbalı evlerin birinde doğup büyüyen Hasan Karabağ, genç yaşta ailesiyle gelip yerleştiği Bayraklı’da 2009 yerel seçimlerinde %43 oyla Belediye Başkanı seçildi.

320 bin nüfuslu büyük bir ilçenin ilk belediye başkanı olmanın dezavantajlarına rağmen sıfırdan aldığı Bayraklı Belediyesini kısa sürede hizmet binalarıyla, hizmet araçları parkıyla ve iki bini aşkın belediye personeliyle Bayraklıların hizmetine sunması önemli bir başarı öyküsüdür.

Halkın sevgisinin ve güveninin zor kazanılan fakat çok kolay kaybedilen bir algı olduğu çok iyi bilen Hasan Karabağ, kendisine duyulan güveni ve sevgiyi bir kez kaybederse tekrar geri kazanmasının mümkün olmayacağının farkındaydı. Bu nedenle bu sevgiyi ve güveni sarsacak hiçbir olumsuzluğa kesinlikle fırsat vermemiştir.

Belediye başkanlığı koltuğunu ikbal makamı gibi görmeden halkla bütünleşmeyi başarabilen Hasan Karabağ, 2019 yerel seçimleri yaklaşırken, İzmir’de mevki ve makamı ne olursa herkesin örnek alması gereken ilkeli ve başarılı bir siyaset adamıdır.

2019 Yerel Seçimlerinde üçüncü kez Bayraklı Belediye Başkanlığına seçilmesine kesin gözüyle bakılan Hasan Karabağ’ın Atatürk ilkelerine ve CHP’nin sosyal demokrat ideolojisine olan bağlılığı nedeniyle; İzmir’in deneyimli siyaset adamı Rıfat Özer bir konuşmasında Hasan Karabağ için, “Atatürkçülüğün Türkiye manşetidir.” Diyerek Sezar’ın hakkını Sezar’a vermiştir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası