Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni bir Pirus Zaferi mi'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
11 Ocak 2018 Perşembe

Yeni bir Pirus Zaferi mi'

İnsan, her zaman kazanan tarafta olmak ister. Tercihleri ve beğenilerini etkiler bu isteğini. Oysa kaybetmeyi içimize sindirmek; kazanmanın püf noktalarını bilmekten daha da önemlidir.

Tabi her kazanışın ve her kaybedişin bir kazanç olduğu bilincindeysen ve önce bu konuda kendinizi ikna edebilmişseniz…

Sekspir’in ünlü oyunu hamlet’te söylediği. “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!” sözü gibi kazanmanın da kaybetmenin de gerçeği ortadayken…

Kazanmaya şartlanmış bir insanın, kaybetmeyi kabullenmesi ve bu gerçekle karşı karşıya kalması kolay değildir.

İnsan, kendisiyle yüzleşirken; ‘Neden kaybettiğin? Kendisine sormaya kalkışınca, umut yolculuğunda treni kaçırarak yarı yolda kalmış olmayı içine sindirmesi zordur.

Oysa kazanmak veya kaybetmek, hayatın ve gerçeğin kendisidir. Önemli olan bu ikilemim sonucunda ne elde ettiğiniz ya da neleri feda ettiğinizdir.

Hafta sonu yapılan İzmir CHP İl Kongresi'ne dönecek olursak…

Pırıl pırıl, bir genç… yeni yaşam çizgisinde, olağanüstü bir gücün himayesine! Teslim olmuşluğunun söylencelerini boşa çıkarabilecek m? Göreceğiz.

Eski Yunan Kralı Pirus, Roma’yı yenmeyi başarır. Ancak bu zaferde ordusunun büyük çoğunluğunu kaybedince, tarihe geçen şu sözünü söyler, ‘’Bir zafer daha kazanırsam tamamen biteceğim.”

Evet, Pazar günkü kongrede kazananlar ya da kazandıklarını zannedenler, şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler. Gerçeğin neresindeler'

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası