Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'SEÇİLECEĞİME SEVİNEMİYORUM'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
25 Kasım 2017 Cumartesi

'SEÇİLECEĞİME SEVİNEMİYORUM'

6 Haziran 1983 Milletvekili Genel Seçimlerine katılmasına izin verilmeyen Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) ile bu seçimlere katılmasına izin verilen Halkçı Parti (HP) arasında 1984 Yerel Seçimlerinde büyük rekabet yaşanmıştı.

1983 Milletvekili Genel Seçimlerinde %30.46 oy alarak büyük bir başarı elde eden HP, yerel seçimlerde de aynı başarıyı tekrarlamayı düşünüyordu. Fakat SODEP, büyük bir başarı göstererek başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilin belediye başkanlığını kazandı.

SODEP bu başarısıyla, 1983 Milletvekili Genel Seçimlerinde Halkçı Parti’ye verilen sosyal demokrat oyları geri alarak kapatılan CHP’nin devamı olduğu kanıtlamış oldu.

İki sosyal demokrat parti arasında yaşanan yerel seçim mücadelesinin kıran kırana devam ettiği günlerde, İzmir’in şirin ilçesi Karşıyaka’da 1980’de kapatılan CHP’nin emektar üyesi rahmetli Hüseyin Karakulak, HP’nin Karşıyaka belediye meclisi aday listesinin 7. Şeref Günduru da 1. sırasındaydı.

Seçimlere beş-altı gün kalmıştı. Hüseyin Karakulak, SODEP’in Karşıyaka Belediye Meclisi listesinin 1. sırasında bulunan Av. Rıfat Özer’in Konak Nişli Handaki yazıhanesinde, Halkçı Parti’nin Karşıyaka’da çok sayıda meclis üyesi çıkaracağını, kendisinin de seçileceğini iddia edince, Rıfat Özer, “Sayın Karakulak bırak senin seçilmeni, aday listenizin 1.sırasındaki sevgili arkadaşım Şeref Günduru’nun bile seçilme şansı yok. Eğer Şeref Günduru seçilirse bana bir ip getir kendimi şu pencereden aşağıya sallayacağım.”

Rıfat Özer’in bu sözlerini üzülerek ciddiye alan rahmetli Hüseyin Karakulak, o andan itibaren seçim çalışmalarını bırakmıştı. Her önüne gelene sızlanarak dert yanmaya başladı: “Belediye meclis üyeliğine seçileceğime sevinemiyorum… Çünkü seçimlerden sonra çok sevdiğim bir insanı kaybedeceğimiz için üzülüyorum.”

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası