Ege Postası
Geri

​Başkan da engelli oldu

Karabağlar Belediyesi Sosyal işler Müdürlüğü ve Engelliler Danışma Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Sempati değil empati” etkinliğinde Başkan Selvitopu engellilerin karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmek için birkaç dakikalığına engelli gibi davrandı. Selvitopu, gözlerini bağlayarak bastonu ile engelli platformundan yürümeye, empati odasında dokunarak eşyaları tanımaya çalıştı. Yerel yönetimler olarak engellilere her türlü kolaylığı sağlamanın temel görevleri olduğunu belirten Başkan Selvitopu amaçlarının Karabağlar'ı engelli dostu kent yapmak olduğunu söyledi.
​Başkan da engelli oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Aralık 2014 Çarşamba 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, kent konseyi engelli meclisi üyeleri, engelli komisyonu üyeleri ve Uzundere Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
Metropolde en çok engelli vatandaşın Karabağlar'da bulunduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu amaçlarının yerel yönetimler olarak tüm engelli vatandaşlarının yaşamlarını rahatlıkla sürdürebileceği  fiziksel ortamları yaratmak ve Karabağlar'ı engelli dostu kent yapmak olduğunu söyledi.Yaşlı ve çocuklar kadar engellilere de yönelik düzenlemeler yaparak onların günlük yaşamlarını rahatlıkla sürdürecekleri ortamlar yaratmak olduğunu belirten Selvitopu “.Yolları, parkları engelli vatandaşlarımızın da yararlanacağı şekilde düzenlemeliyiz. Bizler sosyal anlayışla bu ailelere ve engelli insanlarımıza yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilecekleri ortamlar yaratmak bizlerin en temel görevlerinden birisidir. Karabağlar Belediyesi olarak önümüzde süreçte engelli yurttaşlarımıza her türlü olanağı sunacağız” dedi. Karabağlar Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Servinaz Ömür ise kendisinin de engelli kızı olduğunu belirtti ve “Engellilere öyle bakmayın. Onları küçümsemeyin. Onlar bizleri çok iyi anlıyorlar. Bizler yerel yönetim temsilcileri olarak engelli vatandaşların her türlü hakkına sahip çıkacağız .”diye konuştu.

Başkan engelli oldu
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu gözüne bant takarak görme engelli oldu ve hazırlanan platformda bastonu ile yürümeye çalıştı. Ardından empati odasına giderek yine gözleri bağlı bir biçimde odada bulunan eşyaları tanımaya çalıştı. Gözü kapalıyken en çok yön konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Selvitopu “Engelli olmak kolay değil. Bize düşen onların yaşamlarını kolaylaştırmak.” dedi.
Etkinlikte Başkan Selvitopu, işitme engellilerin diliyle engellileri selamladı ve etkinlikten dolayı onlara teşekkür etti. 3 gün sürecek etkinliğe Karabağlar sınırları içerisinde kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak için diğer okullar da davet edildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası