Ege Postası
Geri

​‘‘Kadınlara ve çocuklarına sıcak bir yuva’’

Bornova Belediyesi’nin 2012 yılında hizmete açtığı Türkan Saylan Kadın Konukevi, ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara sıcak bir yuva olmasının yanı sıra, sosyal yaşama katılmalarını da sağladı. Pek çok sosyal ve kültürel etkinlikle birlikte kurslara da katılan kadınlardan 47’si iş sahibi oldu
​‘‘Kadınlara ve çocuklarına sıcak bir yuva’’
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mart 2014 Pazar 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye'nin en büyük kadın konuk evlerinden olan Bornova Belediyesi Türkan Saylan Kadın Konuk Evi, hizmete açıldığı 19 Ekim 2012 tarihinden bu yana, ihtiyaç sahibi kadınlar ve çocukları için sıcak bir yuva oldu. Geride kalan yaklaşık 16 aylık süreçte konukevine 173 kadın ile 123 çocuğun kabulü yapıldı. Şu anda ise 27 kadın, 19 çocuk hizmet alıyor.
 
Sosyal hayatla tanıştılar
 
Toplam 2 bin 640 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste iki ve üçer kişilik toplam 25 banyolu yatak odası, 7 yaşama odası ile 3 çocuk oyun odası bulunuyor. Çalışma ve televizyon odalarının da bulunduğu tesislerde kalan kadın ve çocukların sadece günlük ihtiyaçları karşılanmakla kalmıyor, sosyal anlamda da kendilerini geliştirmeleri için çalışma ve organizasyonlar yapılıyor. Belli aralıklarla piknik, kahvaltı, eğlence, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere götürülen kadınlar için müze gezileri de düzenleniyor. İçlerinden bazıları da eğitim alarak “Sığınamayanlar” isimli tiyatro oyununu sergiledi.
 
47 kadın iş sahibi oldu
 
Tamamı ücretsiz olmak üzere 2 kadın üniversiteye hazırlık, 8 kadın pastacılık, 3 kadın güvenlik, 7 kadın bilgisayar, 1 kadın işaret dili, 2 kadın okur-yazarlık, ikisi ise Almanca kursuna gönderildi. Bornova Belediyesi’ne bağlı Kadın Üretim Pazarı’ndan tezgah kiralandı ve 4 kadına ürünlerini satma imkanı sağlandı. 8 Kadın ise Kadın Sağlığı Eğitimi sertifikası aldı.
 
Sosyolog eşliğinde halen salı günleri kadınların farkındalıklarını güçlendirmeye yönelik olarak film gösterimleri, cuma günleri toplumsal cinsiyet, beden dili, ayrımcılık, önyargılar gibi konularda atölye çalışmaları düzenleniyor.
 
Kadınların şiddet görmemesini ve böylesi mekanlara da ihtiyaç duyulmamasını dileyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ancak, gerçekleri de göz ardı edemeyiz. Türkan Saylan Kadın Konukevi’ni işte bu yüzden açtık. İhtiyaç sahibi kadınlarımız ve çocukları bu tesiste beş yıldızlı otel konforunda hizmet alıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası