Ege Postası
Geri

​Karşıyaka’da tansiyon yükseliyor

Karşıyaka siyasetinde tansiyon yükseldi. Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’nun, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı hedef alan açıklamalarına, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’dan kontra geldi. Özuslu, Mertoğlu’na, “Mugalata yapıyorsun. Seçim sürecine girildi diye ortamı gerip nemalanırım diyorsan başka kapıya. Burada o işlere izin vermeyeceğiz” dedi. (Mugalata: Yanıltacak söz söyleme) MERTOĞLU’NA KONTRA: MUGALATA YAPIYOR
​Karşıyaka’da tansiyon yükseliyor
Haberler / Yerel Politika
4 Şubat 2015 Çarşamba 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka’da CHP ve AK Parti arasında tansiyon yükseliyor. Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda hareketli dakikalar yaşanmıştı. İlçedeki cemevlerinin ibadethane sayılmasını içeren ilgili önergenin komisyonlara sevk edilmesinden sonra Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tartışmış, AK Parti’li 4 meclis üyesi meclisi terk etmişti.

''MEROĞLU'NDAN AKPINAR'A YAYLIM ATEŞİ'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

''AK PARTİ MECLİSİ TERK ETTİ'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

“FETVA VERİR GİBİ…”
Yaşanan gelişme üzerine AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu düzenlediği basın toplantısıyla, Belediye Başkanı Akpnar’ın mecliste sarf ettiği “İslam’ın şartı beştir, altıncısı ise haddini bilmektir; haddinizi bileceksiniz” sözlerini hedef almıştı. Mertoğlu, Akpınar’ın kendilerine "Fetva verir gibi" hitap ettiğini belirterek, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili önergenin kabulüne ilişkin kendilerinin hiçbir şekilde yorumunu almadıklarını ve direkt oylamaya geçtiklerini  ifade etmişti. Mertoğlu, “Samimiyetten yoksun, milletin meclisinde milletin sözünü kesen ve anti-demokratik böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz” demişti.



STATI DA GÜNDEME GETİRDİ
Mertoğlu basın toplantısında Akpınar’ın Karşıyaka Spor Kulübü’ne kazandırılması gündemde olan Yalı’ya stat projesine karşı çıktığını ve kendi kulübüne dava açarak tarihe geçtiğini sözlerine eklemişti.

BİZE DEMOKRASİ TAVSİYELERİ OLAMAZ
Mertoğlu’nun eleştirilerine, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’dan kontra geldi.
Mecliste yaşananları anlatan Özuslu, mecliste anti demokratik bir uygulamanın söz konusu olmadığını ifade etti. Özuslu, şunları söyledi;

“ AİHM’in bir kararı vardı. CHP Genel Merkezi’nin bu karar doğrultusunda  belediyelere gönderdiği tavsiye kararını Karşıyaka Meclisi gündeme aldı. Önerge okundu ve gündeme alındı. Oylandıktan sonra diğer maddeye geçildi. Mertoğlu söz almak istedi diğer maddeye geçildiği için Belediye Başkanı dilek ve temennilerde söz vereceğini söyledi. Kendisi ısrar etti görüş vermek adına… Polemik yarattı. Hiç gerek yokken gerginlik oluştu. Çok doğal ki belediye meclisini yürüten belediye başkanıdır. Takdirini kullandı. Dilek ve temennilerde söz vereceğini söyledi. Burada bir engelleme yok. Kimsenin mecliste ne söz hakkı kısıtlandı ne de görüş vermesi engellendi. 10 aydır bu mecliste kendilerinin ne kadar demokratik bir şekilde söz haklarını kullandıklarını söylememize gerek yok. Ne zaman nerede engellenmişler. Muhalefetin sesinin kısılması meselelerini onlar gayet iyi beceriyor. AKP ilçe başkanının bu konuda bize verecek tavsiyesi olamaz. Demokrasi dersini onlardan alacak değiliz. 10 ay içinde o mecliste 4 kişi olmalarına rağmen demokratça söz haklarını kullanıyorlar. Belediye başkanı olması gerektiği kadar demokrat davranmıştır davranmaya devam edecektir. Belediye Başkanına ‘Terbiyesizlik yapmayın’ denmesi kabul edilemez. Ortada bir terbiyesizlik yoktur. Belediye başkanı meclisi yönetmektedir. Sözü sonra vereceğini ifade etmiştir. Niye iç güvenlik yasa tasarısından bahsetmiyorsun. Vali’ye yetkiyi ver. Önleyici gözaltı çıkar. Tutuklama yetkisi ver. Dinleme yetkisini polise ver. Gaz fişekleriyle ölen çocuklarımızın katilleri gerekli cezayı almazken milletin gözünü boya, sonra boya yetkisi ver.  Toplu gözaltı diye kavram koy. Sapana silaha vermediğin cezayı ver.  Her şeyi silah olarak kabul et. Ülkeyi polis devletine çevirmek için adım at sonra demokrasiden bahset. Hadi oradan”



CHP’NİN FETVAYLA İŞİ OLMAZ
 Mertoğlu’nun Akpınar’a yönelik “Fetva verir gibi konuştu” eleştirisine tepki gösteren Özuslu, “ Fetva kendilerinin ilgi alanına giriyor. Fetva arayanlar aynaya bakacaklar. Fetva CHP’nin işi olamaz” dedi.

MUGALATA YAPIYORSUN
Mertoğlu’nun tartışmayı manidar bir biçimde stat tartışmasının içine çektiğini de öne süren Özuslu, “ Bir bakıyorsunuz konu stada çekiliyor. Meselenin statla ne alakası var. Yaşanılan bir durumdan eleştiri çıkaracaksa bu konuda konuşursun. Statla konu arasındaki bağ nerede. Stat yapılmasın diyen mi var. Bir tane başkanın yapılmasın sözünü göstersinler. Böyle yalan olur mı. Belediye başkanı Yalı’nın spor kompleksi olması yönünde öneri getiriyor. Ben de aynı fikirdeyim. Stadı niye Yalı’ya yapıyoruz. Bu ısrar niye…Amaç niye. 12 yıldır iktidarda AKP var. Spor bakanlığının görevi stat yapmak. Çivi çakmamışsın, geliyorsun stadı malzeme olarak kullanıyorsun. Mugalata yapıyorsun. Seçim sürecine girildi diye ortamı gerip nemalanırım diyorsan başka kapıya. Burada o işlere izin vermeyeceğiz” dedi.



SİYASET KONUSUNDA BAŞARILI DEĞİL
Mertoğlu’nun siyasi polemik yarattığını ifade eden Özuslu, şöyle devam etti;
“Belediye başkanı  icraat yapmadı diyorsun. Allahtan kork. 10 aylık icraatlar halkın önünde duruyor. Karşıyaka’nın Filizleri ülkeye örnek oldu. Var mı Türkiye’de oda orkestrası kuran. Bunları projeden kabul etmiyor.  Çünkü AKP iktidarı sanatın içine tükürüyor. Oda orkestrası ülkede ilktir. Hizmete sunulmuştur. Güneş Tarlası yapıldı. Çocuk kulübü kuruldu. Can Dostlar Projesi önemli bir projeydi. Kadınlar için kooperatif kuruldu. Engelliler konusunda yapılanlar.Projeleri görmezden geleceksin yok kabul edeceksin çıkacaksın icraat yapmıyor diyeceksin. Bunun inandırıcılığı yok. Mertoğlu siyaset yapacaksa ki bu konuda kendisini başarılı görmüyorum, doğru argümanlarla yapsın. Polemik yaratıp belediye başkanına gerçek dışı ithamlarda bulunarak popüler olabilirsiniz ama halk nezdinde kabul edildiğiniz anlamına gelmez. Karşıyakalılar neyin ne olduğunu biliyor”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası