Ege Postası
Geri

CHP'li Susam:İzmir siyasi tercihi nedeniyle cezalandırılmasın

İzmir’in Ege’nin incisi ve Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Susam, “İzmir’i siyasi tercihi nedeniyle cezalandırmak doğru değildir” dedi. İZMİR CEZALANDIRILMASIN!
CHP'li Susam:İzmir siyasi tercihi nedeniyle cezalandırılmasın
Haberler / Yerel Politika
4 Şubat 2015 Çarşamba 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, İzmir’in tarımdan, 
sanayiye, stattan limana kadar pek çok konuda merkezi hükümetten destek beklediğini ancak merkezi hükümetin İzmir’i siyasi tercihi nedeniyle cezalandırdığını ifade etti. 

TBMM’de yaptığı konuşmada İzmir’in en fazla vergi ödeyen ikinci şehir olduğunu ve yüzde 95’e ulaşan ödeme oranıyla vergi borcuna en sadık şehir olduğunu söyleyen Susam, “İzmir 2014'te 41 milyar lira vergi ödemiş ancak verdiği 4 liraya karşın genel bütçeden 1 lira geri alabilmiştir. İzmir artık Ankara’dan daha çok yatırım almak, daha çok gelişmek istemektedir. İzmir limanının büyümesini istemektedir. Üçüncü nesil gemilerin yanaşacağı şekilde derinleştirilmesini, yolcu ve yük olarak ayrılması beklemektedir. Alaybey Tersanesi'nin taşınmasını, Çandarlı Limanı'nda duran inşaatın devam etmesini, marinaların yapılmasını beklemektedir. Sanayi teşviklerinde uğradığı haksızlığın giderilmesini, Manisa'yla adil bir rekabetin oluşmasını arzu etmektedir. Statlarının hızla yapılmasını, özel idare mallarının adil paylaşılmasını, tarımın büyütülmesini, otoyollarının, hızlı trenlerinin bir an önce bitirilmesini, turizm master planının yapılmasını, tarihi çarşılarının yenilenmesini beklemektedir” dedi. 

Tarım, sanayi ve enerji kenti

Brookings Institute’un yaptığı son araştırmada, İzmir’in en büyük gelişme gösteren ikinci 
metropol kenti olduğunu da hatırlatan Susam, “İzmir'in en başta bir liman ve ticaret kenti 
olduğunu hatırlatan Susam, “Aynı zamanda bereketli ovalarıyla bir tarım şehri, 16 organize sanayi bölgesi ve onlarca küçük sanayi sitesiyle bir sanayi şehri, turizmin başladığı şehirdir. İzmir, rüzgârıyla, güneşiyle, jeotermaliyle bir yenilenebilir enerji kentidir. Üniversiteleri ve iyi yetişmiş insanıyla güçlü bir bilgi kentidir. Organik tarımda iddialıdır, dünyanın önemli bir sağlık merkezi olma kapasitesine sahip şehridir. Yerel yönetiminin hazineye hiç borcu yoktur. Uluslararası finans kuruluşlarınca kredi notu AA artıdır ve bu kent borçlanmada hiçbir hazine garantisi ve kefil almadan borçlanabilen bir kenttir’ diye konuştu.
İzmir’in tercihine saygı gösterilmeli

İzmir’in 8 bin yıllık tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan, çok kültürlü, hoşgörü ve barış kenti olduğunu hatırlatan Susam, “İzmir kimseyi ötekileştirmeyen, birlikte yaşamanın kentidir. Demokrasinin, çağdaşlığın, ulusal Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunu atan ve işgalcileri denize döken şehirdir. İzmir Atatürk'ün annesini emanet ettiği şehirdir. Kadınları kendini en iyi ifade ettiği, sosyal hayata en etkin katılım yaptığı bir şehirdir. Ege'nin incisi, Akdeniz'in yıldızıdır İzmir. Bu güzel İzmir'in milletvekili olarak sizlere bu kürsüden hitap etmekten onur duyuyorum. Hükümetin de İzmir'in siyasi tercihlerine saygı duymalı, İzmir’i siyasi tercihleri nedeniyle cezalandırılmamalıdır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası