Ege Postası
Geri

Ali Engin meclis üyeleriyle buluştu

CHP ikinci bölge milletvekili aday adayı Ali Engin, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeleriyle Atakent Ali Kaptan restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren buluşmada samimi açıklamalarda bulunan Ali Engin, meclis üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Ali Engin meclis üyeleriyle buluştu
Haberler / Yerel Politika
3 Şubat 2015 Salı 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meclis Üyelerine tek tek katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Ali Engin,adaylık süreci ve gündem hakkında önemli konuların altını çizdi.

Ön seçim olmalı”
Son günlerde kulislerde konuşulan fermuar sistemini değerlendiren Engin, bu sistemin demokrasinin sürdürülebilir olması açısından sakıncalı olduğunu vurguladı. Bütün partililer gibi ön seçimin yapılmasını isteyen Engin, hâkim denetiminde yapılacak bir ön seçimin çok doğru bir yöntem olacağının altını çizdi.“Bugüne kadar partinin birçok kademesinde görev aldım. Üstlenmiş olduğum her görevi laikiyle yaptığımı düşünüyorum. Demokrasiye güvenen, inanan bir CHP’li olarak ön seçimin yapılmasını arzu ediyorum. Bu bir yarıştır ve partiye gönül verenler olarak yarış ortamını çok iyi biliyoruz.Yarışta kazanmakta kaybetmekte var. Hâkim denetimli yapılacak ön seçim birçok sorunu ortadan kaldıracak ve demokrasi kazanacaktır.” dedi
Potansiyeli olan bir şehrimiz var”
İzmir’in gerçekten büyük bir potansiyeli olduğunu anlatan Ali Engin, şehrin birçok alanda ön planda olduğunu söyledi. Hayvancılıkta ve süt üretiminde İzmir’in lider olduğunu belirten Engin, tarım alanında da kentin Antalya’dan sonra ikinci sırada olduğunu vurguladı. Engin sözlerine şöyle devam etti, “Ne yazık ki geçmiş yıllarda bu kent üç milyondan fazla turisti ağırlıyordu. Şimdilerde ise yılda bir milyon civarından turistin kente geldiğini biliyoruz. Türkiye genelinde de gelen turist sayısının azaldığının farkındayız. Hükümetin turizm meslek liselerinden alkollü içecek ve kokteyl servisi dersini kaldırması meseleye bakış açılarını çok net bir şekilde ifade etmektedir. Bütün bunların yanı sıra parti olarak İzmir’in daha fazla kalkınması için elimizden geleni yapacağız. ”
Siyaset fedakârlık ister”
Siyasetin zorluklarından bahseden Ali Engin, hangi parti olursa olsun adayların milletvekilliğini kazanç kapısı olarak görmemelerini savundu.Kendisinin yirmi yılı aşkın bir zamandır parti için çalıştığını ve hizmet etmek için birçok şeyden vazgeçtiğini söyleyen Engin, “Hayatımın büyük bir kısmını partime ve halkıma hizmet etmek için ayırdım. İl başkanlığım döneminde altı yüze yakın köy gezerek birçok partiliye ulaştım. Siyasetin büyük bir özveri gerektirdiğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden umut ediyorum ki partisi için, halk için çalışan, İzmir’de yaşayan adaylar gösterilsin. Demokrasiyi savunuyorsak bu süreci çok iyi kullanmalıyız.”

AKP’nin inandırıcılığı bitti”
Son dönemlerde AKP’nin halk üzerinde inandırıcılığını kaybettiğini söyleyen Engin, bunun sebebini ekonomik eşitsizlik ve anti demokratik yönetim şekli olduğunu söyledi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’ye üye yapılmamasını, dış borçları ödenmiş gibi gösterip tüm yatırımların dışarıdan alınan kredilerle gerçekleştiğini anlatan Engin, AKP’nin birçok kesimi ötekileştirmesini de eleştirdi. Manisa’nın teşvikte öncelikli bölgeler arasında yer almasının İzmir ekonomisine büyük zararının olduğunu,parti olarak bu konunun derhal düzeltilmesi için çalışacaklarını belirtti.
Her zaman çalışacağım”
Meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Ali Engin, sözlerini şöyle noktaladı, “Her zaman partim ve halkım için çalışmaya devam edeceğim. Sizlere göstermiş olduğunuz destek ve ilgiden dolayı teşekkür ederim. Demokrasiye inan biri olarak her zaman ön seçimi savundum. Siyasette istikrar ve güvenin çok önemli unsurlar olduğunu iyi bilen biriyim. İl başkanlığım döneminde her kesimin güvenini kazanarak ve çok çalışarak buralara kadar geldim. Sizleri temsil etme hakkı verilirse daha çok çalışıp, daha çok mücadele edeceğim. Bugün sergilediğimiz birlik ve beraberlik doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.”
Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Engin’e tam destek mesajı verirken Karşıyaka’dan bir adayın olmasından dolayı çok heyecanlı olduklarını belirttiler. Birlikte hareket edilmesi gerektiğini savunan üyeler, ön seçimin hem kendileri hem de bütün aday adayları için en sağlıklı yöntem olduğunu savundular.

Muammer Gezginci’nin söz aldığı buluşmada Gezginci, “Eğer içimizden biri aday olacaksa birlik olup canı gönülden kendisini destekleyeceğiz. Ali Başkanımızı yakından tanıyoruz. Yapmış olduğu çalışılmaları, partiye ve kente sunduğu hizmetleri çok iyi biliyoruz. Karşıyaka halkı olarak desteğimiz tamdır.” dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası