Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de gençlik ve kadın kolları il başkanlığı için o isimler öne çıktı!

AK Parti İzmir İl Kongresi geride kalırken, gözler gençlik ve kadın kolları il kongrelerine çevrildi. Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Kırkpınar’ın yaşının dolması, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak’ında isminin milletvekili aday adaylığı için geçmesi nedeniyle her iki koltuğa da talip çok. İşte AK Parti kulislerinde gençlik kolu ve kadın kolu il başkanlığı için öne çıkan isimler. O İSİMLER ÖNE ÇIKTI
AK Parti İzmir'de gençlik ve kadın kolları  il başkanlığı için o isimler öne çıktı!
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2015 Pazartesi 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de Beşinci Olağan İl Kongresi geride kaldı. Temmuz ayında göreve atanan İl Başkanı Bülent Delican tek aday olarak girdiği kongrede 468 delegenin oyunu alarak bu kez seçilerek başkanlık koltuğuna oturdu.  

Ana kademe kongresinin geride kalmasının ardından gözler, gençlik ve kadın kollarına çevrildi. Hem gençlik kollarında hem de kadın kollarında ilçelerde kongreler tamamlanmak üzere. İlçelerin tamamlanması sonrası il kongrelerinin startı verilecek.

Uzun yıllardır görevde olan İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar, yaşının dolması nedeniyle kongrede aday olamayacak. Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Uzun süredir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı başarıyla yürüten Özen Kızılırmak’ın ise milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Son il kongresinde divanda yer alan Kızılırmak aynı zamanda Büyükşehir ve Bornova meclis üyesi. Kızılırmak’ın milletvekili aday adaylığı için 10 Şubat’a kadar istifa etmesi bekleniyor.

5 İSİM ÇALIŞMA YAPIYOR
AK Parti İzmir’de kadın kolları ve gençlik kolları il başkanlığı için kulisler hareketlenmeye başladı. Kırkpınar’ın yerine gençlik kolu il başkanlığı için 5 isim öne çıktı. İl gençlik kollarında mevcut teşkilat başkanı Serdar Aka, il gençlik kolu başkan yardımcısı Eyüp Kadir İnan, uzun yıllardır gençlik kollarında aktif siyaset yapan Selman Günaydın, Karabağlar İlçe eski Gençlik Kolu Başkanı Yusuf Demircioğlu ve bir dönem Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Emre Cemil Ayvalı’nın isimleri kulislerde sıkça dillendiriliyor. Bu 5 isminde çalışma yürüttükleri öğrenildi.

Kongrenin tek adayla yapılması beklenirken, İl Başkanı Bülent Delican’ın da görüşü alınarak son sözü genel merkez söyleyecek.

GÖZLER KIZILIRMAK’TA
Kadın kollarında ise Kızılırmak bilmecesi yaşanıyor. İsmi uzun süredir milletvekilliği için geçen Kızılırmak’ın 10 Şubat’a kadar istifa etmesi bekleniyor. Kızılırmak istifa ederse milletvekili aday adayı olacak. İstifa etmezse kadın kolları başkanı olarak devam etme niyetini ortaya koyacak. Kızılırmak’ın istifa etmemesi göreve devam edecek anlamına gelmeyecek. Kadın kollarında da il başkanlığının ve genel merkezin değişim yaşanmasını istediği konuşuluyor.

4 İSİM KONUŞULUYOR
Teşkilat içinde kadın kolları il başkanlığı için isimleri öne çıkanlar,  Delican’ın yönetiminde bir kez daha yer almayı başaran Ayşe Neşe Edebali, il kadın kolları yöneticileri Ebru Aslıer, Saliha Bozkurt ve Delican’ın atama yönetiminde yer alan ancak son il kongresinde yönetimde kendine yer bulamayan  Gardenya Menekşe Çizmeci

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası