Ege Postası
Geri

"1 Mayıs ideolojik çatışmalara meydan vermeme günüdür"

Adıyaman’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılan Petrol-İş Sendikası üyelerinin alanda Türk bayrağı açması üzerine çıkan gerginlik, sendika üyelerinin alanı terk etmesiyle son buldu. Sendika binasına dev Türk bayrağı...
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adıyaman’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılan Petrol-İş Sendikası üyelerinin alanda Türk bayrağı açması üzerine çıkan gerginlik, sendika üyelerinin alanı terk etmesiyle son buldu.

Sendika binasına dev Türk bayrağı asarak olayı protesto eden ve bir basın toplantısı düzenleyen Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, sendika üyelerinin son derece sağduyulu bir şekilde hareket ettiğini belirterek, "Türk bayrağının olmadığı yerde bizim de olmamız mümkün değil. 1 Mayıs işçi bayramıdır, ideolojik çatışmaların yaşandığı bir bayram değildir.” dedi. Sendika binasında yönetim kurulu ve sendika üyeleriyle bir araya gelen Başkan Ali Tırpan yaptığı açıklamasında şunları ifade etti: “Emeğin, alın terinin kutlandığı 1 Mayıs alanında bir şeyler eksikti, ülkenin maneviyatı tam olarak yansımıyordu. Bu meydanlara hakkı müdafaa günü olan 1 Mayıs'ta AVM şantiyelerinde yanan işçileri anmak için, barajlarda boğulan işçileri anmak için, sigortasız işçinin yetim çocuğunun gözyaşını silmek için, işçinin alın teri kurumadan ücretini verin buyuran yüce önderin mesajını iletmek için, emeğin hesabını sormak için, alın terinin hesabını sormak için, ekmeğini yediğimiz vatanın bayrağı ile 1 Mayıs işçi bayramına Adıyaman Petrol İş Sendikası olarak katıldık. Ekmeğini yediğimiz vatanın bayrağına tahammül gösteremeyen diğer katılımcı gruplarla bir tartışmaya ve sürtüşmeye meydan vermemek için; saldırılara karşılık vermeden, tahriklere kapılmadan meydanı terk etmek zorunda kaldık.”

Başkan Tırpan, 1 Mayıs'ın hakkı müdafaa günü olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Bizce 1 Mayıs taşeronlara direnme günüdür, bizce 1 Mayıs sigortasız işçinin yetim çocuğunun başını okşama günüdür, bizce 1 Mayıs birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür, bizce 1 Mayıs emeğin günüdür, bizce 1 Mayıs emekçinin günüdür, bizce 1 Mayıs ideolojik çatışmalara meydan vermeme günüdür. Bu duygularla işçinin, emekçinin 1 Mayıs işçi bayramını bir kez daha kutluyor, Adıyaman Petrol İş Sendikası olarak her zaman işçinin, emeğin ve emekçinin yanında olacağımızı beyan ediyoruz.”

Düzenlenen basın toplantısına katılan Türk-Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet Tokur ve Türk Eğitim-Sen Adıyaman İl Başkanı Şemsettin Ağar olayı şiddetle kınadıklarını belirtti. Başkanlar, bu tür eylemlerin her zaman karşısında olduklarını ve bu tür sağduyulu davranışların da yanında olacaklarını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası