Ege Postası
Geri

'AKP'nin adı hizbulfitne olsun'

MHP'li Oktay Vural: “Bunlar iyi tanıyorlar Hizbullah örgütünü, iyi tanıyorlar."
'AKP'nin adı hizbulfitne olsun'
Haberler / Politika
27 Mayıs 2013 Pazartesi 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan her kalıba giren karton kahraman olduğunu göstermiştir. 'Değiş tonton' diye bir çizgi film vardı. 'Değiş tonton' çizgi film kahramanı gibi her olaya göre değişiyor her duruma göre değişiyor her şekle giriyor her duruma uyuyor. Birisi 'değiş' diyor, tonton da değişiyor” dedi. 
“SİYASİ PİNOKYO”- 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Başbakan Erdoğan her olayda farklı, birbirinin zıttı açıklamalarla, manevralarla siyasi sefaletin dibinde yer almaya devam etmektedir. Adeta Sayın Erdoğan’ın bir söylediği diğerini tutmayan her gün farklı farklı görüşleri ifade eden, kendini tekzip eden açıklamaları dikkate aldığımız zaman gerçekten bir siyasi Pinokyo’ya dönmüş durumda olduğunu ifade etmemek için herhangi bir sebepte kalmıyor” dedi. 
“MEZE YAPIYOR, SOS OLARAK KULLANIYOR”- 
Başbakan’ın Reyhanlı’daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalara işaret eden Vural, “Kan üzerinden siyaset üretiyor. Gözünü kan bürümüş ve dökülen her bir kan için kanı çözüm sürecine meze yapıyor, sos olarak kullanıyor” diye konuştu. 
“Elinde belge varsa, çıkar” diyen Vural, “Senin o meşhur belgelerinle gittin Obama’nın yanına, ne oldu, ikna edecektin, ikna edilip döndün. Belgeler elindeymiş, çık açıkla” dedi. 
“'DEĞİŞ TONTON' ÇİZGİ FİLM KAHRAMANI GİBİ”- 
Vural, şöyle devam etti: 
“Başbakan her kalıba giren karton kahraman olduğunu göstermiştir. 'Değiş tonton' diye bir çizgi film vardı. 'Değiş tonton' çizgi film kahramanı gibi her olaya göre değişiyor her duruma göre değişiyor her şekle giriyor her duruma uyuyor. Al birini vur ötekisine. O tonton ailesi de her duruma her olaya göre değişiyor şekle giriyordu yeter ki 'değiş tonton' komutu gelsin. Başbakan da AKP de bu değiş tonton ailesinin Türkiye versiyonu. Sık sık gömlek değiştirirler, fikir değiştirirler. Suriye konusunda yine bunu gördük. İki günde tam 180 derece değişti. Tonton ailesinde bile görülebilir bir şey değil. Bu kadar önemli konularda sık sık fikir değiştirene fikir kaçkını diyorlar ama zannederim bu artık 'değiş tonton' talimatı üzerine yapılan bir değişmeden öteye bir anlam taşımıyor. Bir Başbakan iki Erdoğan’ın son versiyonu da piyasaya çıktı. 
Birisi 'değiş tonton' dedi, değişti. Aynen Libya meselesinde ‘NATO’nun ne işi var’. 'Değiş tonton' dediler, değişti. ‘Rasmussen genel sekreter olmaz’ dedi, 'değiş tonton' dendi, değişti. 'PKK terör örgüdür, uzantılarıyla ne görüşeceğim', dedi, 'değiş' dediler değişti. 'Değiş tonton'…Birisi 'değiş' diyor, tonton da değişiyor. Tablo bu. Bir şeyleri değiştireceğim diyen adam kendisini değiştiriyor. 
Başbakan’ın derdi ne Türkiye ne Reyhanlı. Onun tek derdi Öcalan’ın yol haritasını ABD’ye onaylatmak. Onun tek derdi bu 52 canı siyaset malzemesi yapmak. 52 can üzerinden siyaset yaptı.” 
“SİYASİ RİYAKARLIK MİTİNGİ”
Başbakan’ın Reyhanlı ziyaretine değinen Vural, “Reyhanlı’da kendisi siyasi istismarcılık yapıyor. Orada taziye var. Orada miting düzenletiyorsunuz. Toplama insanlarla orada mitingler düzenliyorsun. Siyasi şov aracı olarak kullandı maalesef. Orası miting düzenleme yeri m? Başbakan’ın Reyhanlı’da yaptığı miting bir siyasi riyakarlık mitingi. Orayı ziyarete gitmiyor. Kibir içerisinde. Bindirilmiş kıtalarını koyuyor oraya. Orada bir de ahkam kesiyor” diye konuştu. 
Hükümetten Suriye politikasını gözden geçirmesini isteyen Vural, “Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal emniyetini korumalıdır” derken, “Halen kan peşinde. Şu üsluba bakın. Gözünü kan bürümüş” dedi. 
-“HAYVANAT BAHÇESİNDE DOLAŞIRKEN Mİ BULDULAR”- 
Çözüm süreci adı altında Öcalan’ın talimatıyla barış ve demokrasi konferansı yapıldığını ifade eden Vural, “Barış ve demokrasiyi kirletiyor bu zihniyet. Ankara’da barış ve demokrasi konferansı Öcalan’ın talimatıyla ve AKP’nin onayıyla yapılmıştır. Yapılan PKK barış konferansı AKP’nin onayıyla olmuştur. CHP de gidiyor, Öcalan’ın düzenlettiği bu konferansına genel başkan yardımcısı katılıyorlar” diye tepki gösterdi. Vural, şöyle devam etti: 
“Bu süreci Öcalan’ın isteğine göre konferanslar düzenleniyor. Katılıyorlar. Ondan sonra akil adamlar nereden buldular, bilmiyorum hayvanat bahçesinde dolaşırken mi buldular, çadır tiyatrosu, birisi kalkıyor ‘çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor’ diye dil uzatıyor millete ya.” 
ALKOL DÜZENLEMESİ 
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen alkol düzenlemesine ilişkin yasayı hatırlatan Vural, Başbakan’ın üslubunu eleştirerek şöyle dedi: 
“Bir Başbakan’ın çıkıp ‘biz sabah akşam kafası kıyak alkolik gençlik istemiyoruz’ diyen, bu ne biçim üslup. Zannedersin benim gençlerimin hepsi alkolik, kafası kıyak. Böyle bir şeyi gençlerimize bir iftira olarak görüyorum. Elhamdülillah bu gençler senden de daha imanlı senden daha şuurlu senden daha fazla milli ruha sahip bir gençliktir” dedi. Vural, şöyle devam etti: 
“Başbakan’ın taşeronluğunda Arap Baharına bakıyorsunuz içki tüketimi artmış vaziyette. Aslında Başbakan sözde muhafazakar özde misyonerlik yapıyor.” 
SORULAR 
Bir basın mensubunun, “Kılıçdaroğlu, Başbakan’a teröristbaşı dedi, ne diyorsunuz'” sorusuna Vural, “Bugün Başbakan teröristbaşının koruma ve kollama görevi olarak görev yaptığını ifade edebilirim ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ın bir teröristbaşı olarak nitelendirilmesi konusunu kendi aralarındaki hukuki bir davanın malzemesi olacağından dolayı hukuk sürecine müdahale etmemek gerektiğini de düşünüyorum açıkçası” yanıtını verdi. 
“Başbakan Yardımcısı’nın bir önerisi oldu, adlarını da Hizbullah'ın değiştirmesi lazım, hizbüşşeytan yapması lazım, dedi ne diyorsunuz'” sorusuna Vural, “Bunlar iyi tanıyorlar Hizbullah örgütünü, iyi tanıyorlar. Suriye’ye de fitne ve fesatla orada çatışmanın bir tarafı haline AKP getiriyorsa o zaman ben de AKP’ye tavsiye ederim, AKP’de ismini değiştirsin hizbulfitne koysun. Değiş tonton diyorlar ya madem öyle çok seviyorlar hizbulfitne olarak ismini değiştirirlerse yaptıklarıyla mütenasip olacağını düşünüyorum” dedi. 
“27 Mayıs’ın yıldönümü, ne diyorsunuz'” sorusuna Vural, “Darbelerin büyük acılar verdiği gayet açık ve net. Darbeci zihniyet, zihniyet itibarıyla devam ettiğini düşünüyorum. Bugün geldiğimiz bu noktada PKK terör örgütü silahıyla da Türk milletine ve devletine darbe uygulanmaktadır” yanıtını verdi. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası